PHP copy probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

31/03/2020 10:54:01
Quote Anchor link
Ik heb een uploadscript waarin ook een file wordt verplaatst.<br>
Dit gaat meestal goed maar soms niet. Ik kan de oorzaak niet vinden.

Voorbeeld;

Wanneer ik Nieuwjaar.mp4 verwerk gaat het goed. Het bestand wordt keurig verplaatst.
Bij Nieuwjaar_4.mp4 krijg ik echter onderstaande foutmelding en de file wordt niet verplaatst.


if(!copy($locatie,$destenation)){
echo "failed to copy $locatie";
}
else{
echo "copied $locatie into $destenation\n";
}

Warning: copy(../../home_data/video_files/Nieuwjaar_4.mp4): failed to open stream: No such file or directory in

Iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:52:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2020 11:09:00
Quote Anchor link
Blijkbaar bestaat die niet?
En het is 'destination'.
 
Bart V B

Bart V B

31/03/2020 11:11:03
Quote Anchor link
na het uploaden moet je hem met move_uploaded_file() verplaatsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    // even je absolute pad controleren...        
    $uploaddir = '/var/www/home_data/video_files/';
    $uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);

    echo "<p>";

    if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
        echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n";
    }
else {
        echo "Upload failed";
    }


    echo "</p>";
    echo '<pre>';
    echo 'Here is some more debugging info:';
    print_r($_FILES);
    print "</pre>";
?>
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

31/03/2020 11:47:30
Quote Anchor link
Het is inderdaad distination. Typefoutje, maar wel consequent doorgevoerd dus dat mag niet uitmaken. De directory bestaat wel want met Nieuwjaar.mp4 gaat het wel goed en wordt naar de juiste bestaande dir gecopieerd.
Kan het te maken met bepaalde tekens zoals _ die niet worden geaccepteerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2020 12:03:03
Quote Anchor link
'Destination' dus ;-)

Volgens mij zou het moeten werken met een underscore. Maar als er spaties inzitten kan het wél misgaan. Daarom hebben we url_encode().
Gewijzigd op 31/03/2020 12:04:38 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

31/03/2020 13:49:56
Quote Anchor link
Zal toch zelf wel ergens een foutje hebben gemaakt. Hele pagina opnieuw geschreven. Du werkt het wel.
Dank voor de support.
Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.