php count opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

26/03/2019 00:00:08
Quote Anchor link
Goede avond,


Ben een beetje het stoeien om een UL list opmaak te maken voor een php loop.
dit is wat ik heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$items
= array(
    'one','two','three','four','five','six','seven','eight','nine','ten','eleven','twelve'
);
$count = 1;
foreach($items as $item){
    if($count % 1==0){
?>

        <ul>
<?php
    }
?>

    <li class=""><?php echo $item; ?></li>
<?php

    if($count % 1==0){
?>

        </ul>
<?php
    }
    $count++;
}

?>


Nu word voor elk item een ul element aangemaakt.


Wat ik eigenlijk zou willen is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
DESKTOP
      |      |      |
      |      |      |
------|------|------|------
      |      |      |
      |      |      |
------|------|------|------
      |      |      |
      |      |      |

MOBILE

      |
      |
------|------
      |
      |
------|------
      |
      |


Hoe zouden jullie dit aanpakken om deze opmaak te krijgen?
Gewijzigd op 26/03/2019 00:03:17 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:29:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2019 01:01:42
Quote Anchor link
Ik zie responsiviteit in de vorm van Responsive Websesign, en als het een hele site omvat zou ik dan zeker een grid-based framework aanraden. Bijvoorbeeld Bootstrap 4.

Of als het een simpele site is wat media-queries in CSS.
Gewijzigd op 26/03/2019 01:02:42 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/03/2019 08:14:09
Quote Anchor link
Of gewoon good-old float: left en een vaste breedte. Dan propt ie d'r net zoveel op een regel als past.

Dus elk item in (bijvoorbeeld) een <div class="item">, en dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.item{
  float: left;
  width: 200px;
  height: 200px;
}

Evt. kun je dit met media queries nog wat verfijnen door de breedte als een % van de breedte op te geven (dan past het mooier / houd je niks over aan de rechterzijde). Dus bijvoorbeeld afbouwen van 25% -> 33.33% -> 50% -> 100%.
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

26/03/2019 09:49:14
Quote Anchor link
Hi Arien,

Het grid heb ik nu, hoe kan ik met php de laatste 2 items en de laatste 4 items van de loop iets meegeven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2019 09:51:56
Quote Anchor link
Bedoel je Bootstrap? Dan heb je geen PHP meer nodig om de kolommen te verdelen.
https://www.w3schools.com/bootstrap/bootstrap_grid_system.asp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2019 16:10:58
Quote Anchor link
De simpelste oplossing is vooralsnog die van @Rob, in beginsel hoef je je hiervoor geen compleet framework aan te (laten) meten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.