[PHP] Cron / Windows geplande taken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimension

Dimension

22/02/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb dus een simpel php scriptje (cronday.php) die laat windows geplande taken elke dag 1x draaien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
include "conn.php";
if ($_GET['wachtwoord'] == "?"){

    mysql_query("UPDATE gebruikers SET dagen = (dagen-1) WHERE rank = 7");

echo "Cron day uitgevoerd op:<br>";
echo date("d-m-Y H:i");
}

else{
echo "Wachtwoord onjuist !";
}

?>


"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" http://10.0.0.3/wac/admin/cronday.php?wachtwoord= ?

Nu het volgende: Als hij internet explorer start en het cronday.php uitvoert dan doet hij het allemaal netjes.

maar als hij de volgende dag het nog een keer wil uitvoeren lukt het niet omdat het venster nog open staat.
Hoe maak ik het nou zo dat hij automatisch internet explorer weer sluit en de volgende dag cronday.php weer kan uitvoeren ?

Ik gebruik trouwens windows server 2003
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dimension
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:01:48
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/02/2007 19:17:00
Quote Anchor link
Maak een text document met de volgende inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
c:\php\php.exe c:\interne\pad\naar\bestand.php?wachtwoord=?


Let op de locatie van php.exe en natuurlijk op die van het script. Sla het bestand vervolgens op als daily.bat.

Laat nu geplande taken op de geweste tijd c:\pad\naar\daily.bat uitvoeren.

Elwin
 
Dimension

Dimension

22/02/2007 19:19:00
Quote Anchor link
dankje voor je reactie, ga het nu proberen !

Het is gelukt !

door bij geplande taken als command in te vullen:
"E:\Program Files\xampp\php\php.exe" E:\cronday.php

Hij staat nu buiten de www folder dus hoef ik ook geen wachtwoord toe te passen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dimension
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.