[PHP] Datum in mysql query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xxx xxx

xxx xxx

20/06/2012 16:45:14
Quote Anchor link
Ik heb werkelijk overal gezocht maar ik kwam niet verder dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$today = date("Y-m-d");
$sql_aantal_pageviews = mysql_query("SELECT id FROM views WHERE datum = '" . $today . "'");

Dit werkt niet, iemand weet hoe het wel moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:42:57
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/06/2012 16:47:42
Quote Anchor link
En wat werkt er dan niet?
Heb je de query al ge-echoot naar het scherm? Klopt hetgeen je dan ziet?
Hoe staat je datum in je database?
Heb je foutafhandeling ingebouwd?
 
Erwin H

Erwin H

20/06/2012 16:49:00
Quote Anchor link
Staat datum als een DATE veld in de database, of als DATETIME. Bij het laatste zal je 0 records terugkrijgen op deze manier, ongeacht de waardes in je database.
 
Rolf -

Rolf -

20/06/2012 16:49:14
Quote Anchor link
Natuurlijk werkt dit niet ;)

Je moet eerst met de database connecten. Daarna database selecteren.

Daarna moet je de resultaten nog fetchen (mysql_fetch_assoc()). En dan nog echoen.

Maar voordat er iets getoond wordt moet er eerst iets ingezet worden door middel van een insert query.

Succes!
 
Xxx xxx

xxx xxx

20/06/2012 16:49:54
Quote Anchor link
Datum staat als DATETIME

Toevoeging op 20/06/2012 16:51:57:

Het werkt, datum stond als DATETIME gezet naar DATE bedankt ;)
 
Bart V B

Bart V B

20/06/2012 17:15:11
Quote Anchor link
Waarom in php gaan zitten pielen terwijl mysql zelf met datums kan werken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql_aantal_pageviews
= mysql_query("SELECT id
                                            FROM
                                            views
                                            WHERE
                                            datum = CURDATE()"
);
?>

CURDATE() kan ook met NOW()
Quote:
Het werkt, datum stond als DATETIME gezet naar DATE bedankt ;)

OW, en waarom zou DATETIME niet werken?
DATETIME is niet meer dan de datum met tijd. Dus daarom krijg jij geen records terug.
Dan moet er nog een tijd achter geplakt worden in php.
Vandaar dat je dit beter de database zelf moet laten regelen. ;)
Gewijzigd op 20/06/2012 17:18:35 door Bart V B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.