>php doet raar<

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 11:49:31
Quote Anchor link
Hallo, dit is een serieuze topic er beginnen rare dingen te gebeuren.

Ik gebruik standaart de browser firefox, ik ben een tijdje wezen editen van mijn scripts, ik was bezig met de css generator. Alles werkt. Wat ik dus heb gedaan:

>alles van 0 naar 10px gezet om te testen of het werkt
WERKT!

>alles weer naar 0px gezet of naar bijv 60px, en opeens worden alle invullingen EMPTY!
print_r($_POST) gaf als resultaat dat het gewoon werkt

>Nu ging ik naar al mijn andere 'mysql connecties' en echt opeens in firefox word overal alles als empty gezien. Maak ik een pagina met de titel jandoedel is opeens de titel leeg, zelfdegeld voro de inhoud van die pagina, echt heel raar.

>Ik starte internet explorer en opera op en daarin blijkt het wel te werken, ik heb ccleaner gestart EN ECHT ALLES aangevinkt maar nog steeds hetzelfde probleem.

Ik sta van pas, dit blijkt niet te werken:

NEEEEEE nu heb ik gewoon in opera ales terug proberen te zetten en nu heeft opera hetzelfde, please controlleer deze codes, ik heb het ook gewoon zonder de mysql_real_escape_string geprobeert:

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
        echo '
        <script language="JavaScript">
        <!--
        window.location="./admin.php?action=theme&i=template";
        //-->
        </script>
        '
;
?>


2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        $bgcolor = mysql_real_escape_string($_POST['bgcolor']);
        $footerimg = mysql_real_escape_string($_POST['footerimg']);
        $footerheight = mysql_real_escape_string($_POST['footerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['footermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginbottom']);
        

        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$bgcolor."' WHERE name = 'footer_background_color'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerimg."' WHERE name = 'footer'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerheight."' WHERE name = 'footerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'footer_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'footer_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'footer_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'footer_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'footer_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'footer_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'footer_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'footer_margin_bottom'");
        print_r($_POST);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:02:57
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:05:13
Quote Anchor link
Misschien een foutafhandeling inbouwen?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 12:17:39
Quote Anchor link
Maar welke dan?

http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/

Alleen selects worden behandeld


NOTE: dit script word geincluded, het word dus beter beveiligd dan dit...
Gewijzigd op 06/02/2011 12:18:22 door phpnuke r
 
Tikkes C

Tikkes C

06/02/2011 12:34:29
Quote Anchor link
werk eens met exceptions.

try-catch en vraag de message op.
 
Rick  -

Rick -

06/02/2011 12:35:03
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:57:33
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om je query's af te handelen. If statement enzo... Je controleerd helemaal niks
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:20:09
Quote Anchor link
>Or error("Een foutmelding")< geeft niks -.-'

Maar, wat moet er gecontroleerd worden? ik vul in 10px dan is het toch gewoon goed?
 

06/02/2011 18:42:08
Quote Anchor link
En wat is error.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:51:04
Quote Anchor link
Dan doen we de or die trick wel weer...

mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());

Nothing...

Ik geloof niet dat dit aan dit soort fouten licht, er gebeurt niks noppes terwijl de query het eerst wel deed.. Het gekke is nog, in opera ging ik zegmaar pagina's veranderen, werkt gewoon. Nu ben ik in de css generator bezig geweest en na 2 a 3 keer werkt het in opera ook niet meer. Ook de pagina's niet meer. Wat is dit? Pagina's toevoegen werkte! Nog steeds, alleen als naam: en als inhoud:. Dit is geen foutje met php lijkt me, anders had ik toch gewoon nog pagina's kunnen toevoegen?
Gewijzigd op 06/02/2011 18:52:44 door phpnuke r
 

06/02/2011 18:54:29
Quote Anchor link
Or die is ook niet goed.
Ik heb geen flauw idee waarom dit mis gaat, maar ik zou dit ook niet zo opbouwen.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:02:17
Quote Anchor link
Ik hoor graag hoe jij het zou opbouwen, vergeet niet dat dit een bestand is die word geincluded met een switch $_GET['action'] en $_GET['i'] dus er word meer gedaan dan dit.

Ik hoor graag meningen van mensen die een vergelijkbaar iets hebben meegemaakt, dit is niet even een php error, een pagina kan toch zeker niet zorgen dat een andere pagina niks meer kan uitvoeren met de mysql database? fwrite word alleen in install.php gebruikt en die heb ik toch echt niet uitgevoerd...
 

06/02/2011 19:09:34
Quote Anchor link
Als een query kapot is kan er wel problemen ontstaan.
Zet bovenaan
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:24:15
Quote Anchor link
Ik weet heus wel dat als een query kapot is dat er niks gebeurt, maar dit probleem zorgt ervoor dat GEENEEN mysql update binnen doveral meer werkt. Pagina's aanmaken of wat, menu, blocks, css generator,... Dus, is dat ook mogelijk? (blijkbaar wel maar in formeel)
 

06/02/2011 19:26:03
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:28:58
Quote Anchor link
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:39:00
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
________________

error_reporting(E_ALL);

Dit stukje gebruikt en niks noppes.

_________________
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
_________________

Moet ik eeen if...else toepassen als de error report e_all niks toont? Waarop mag ik de if...else baseren? mysql_error? geeft ook geen error? (zie code hieronder)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
?>


__________
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
__________

Maar dat heb ik toch al gedaan (**)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
error_reporting(E_ALL);
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'") or mysql_error();

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
?>
 

06/02/2011 19:43:07
Quote Anchor link
Nee.
Je hebt de error reporting aangezet...
Maar lees nu eens goed.
Verder heb je maar twee "or die's" toegevoegd...

En als je goede foutafhandeling toepast, zoals ik bijvoorbeeld hier uitleg, dan weet je precies waarom er iets mis is.

Verder is er een Afbeelding quote knopje aanwezig bij iedere post, dat is wat makkelijker dan wat je nu doet..
Gewijzigd op 06/02/2011 19:43:50 door
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:45:46
Quote Anchor link
Eigenlijk 1, maar ik vul er telkens maar 1 in omdat het dan tijd scheelt(toen ik ze allemaal invulde ook geen resultaat hoor)

Opmerkelijk iets:

pagina's TOEVOEGEN werkt weer al hoewel ik nu een lege pagina krijg en een gevulde pagina...

Pagina's updaten werkt ook gewoon niet...
Gewijzigd op 06/02/2011 19:47:53 door phpnuke r
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:57:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        # Je kan deze vars ook in je query zetten, maar dat is misschien minder overzichtelijk?!
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        
        //updating
        $sql1  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        $sql2  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'" ;

        $sql3  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'";
        $sql4  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'";
        $sql5  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'";
        $sql6  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'";
        
        $sql7  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'";
        $sql8  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'";
        $sql9  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'";
        $sql10 = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'";
        
        if(mysql_query($sql1) === false || mysql_query($sql2) === false || mysql_query($sql3) === false || mysql_query($sql4) === false || mysql_query($sql5) === false || mysql_query($sql6) === false ||mysql_query($sql7) === false || mysql_query($sql8) === false || mysql_query($sql9) === false || mysql_query($sql10) === false)
        {

            echo 'We hebben eindelijk een error!';
            
            # geef de error via de functie (bovenaan script)
            if (DEBUG_MODE)
            {

                showSQLError($sql1,mysql_error($sql1));
                showSQLError($sql2,mysql_error($sql2));
                showSQLError($sql3,mysql_error($sql3));
                showSQLError($sql4,mysql_error($sql4));
                showSQLError($sql5,mysql_error($sql5));
                showSQLError($sql6,mysql_error($sql6));
                showSQLError($sql7,mysql_error($sql7));
                showSQLError($sql8,mysql_error($sql8));
                showSQLError($sql9,mysql_error($sql9));
                showSQLError($sql10,mysql_error($sql10));
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je query\'s zijn goed uitgevoerd!';
        }

?>


Ik heb het niet getest.. Maar dit is een betere foutafhandeling. Alleen jammer dat je zoveel query's gebruikt want dan is het ingewikkelder.
Gewijzigd op 06/02/2011 20:04:16 door Jasper DS
 

06/02/2011 20:16:17
Quote Anchor link
Nou, dan heb ik maar wat geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1); // Natuurlijk willen we de errors ook zien
        echo '
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align="center">
        <img src="'
.$themeurl.'/images/loading2.gif" style="align:center;"
        </p>'
; // Ik heb zo'n vermoeden dat dit ook beter kan met css.
        
        // Als je nu slim bent dan geef je de form onderdelen dezelfde naam zoals ze in de database zitten want dan kan dit (let wel op dat je eventuele extra dingen eruit moet halen, of gebruik moet maken van een if):

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            $query = sprintf("UPDATE " . $table_pref . "themevars SET variable='%s' WHERE name='%s'",
            mysql_real_escape_string($key),
            mysql_real_escape_string($value));
            if(!mysql_query($query))
            {

                echo '<p><strong>Query probleem: ' . mysql_error() . ' ' . mysql_errno() . '</strong></p>' . PHP_EOL;
            }
        }

?>

Volgens mij is het goed, maar ik heb het uit m'n hoofd gedaan terwijl ik met wat anders bezig ben. Daarom ga ik ook niet bedenken hoe sowieso je zooi beter kan (want dat kan het volgens mij wel).
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 20:17:59
Quote Anchor link
Zoals karl het doet is het natuurlijk veel korter (en beter). MAAR, zoals hij ook al zegt: "Het kan veel beter". Volgens mij klopt er iets niet met jouw database model of met je logica.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.