PHP $_GEt-variabelen validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven

Sven

08/03/2008 21:36:00
Quote Anchor link
Hallo,
even een kort vraagje, waar het antwoord misschien wel heel simpel op is:
hoe kan ik een webpagina correct XHTML 1.0 transitional valideren, met dingen als <a href="pagina.php?a=1&b=2"></a>?
Het gaat dan om het '&' teken, wat door de validator gezien wordt als het begin van een &nbsp; ding.

Wie o wie weet het antwoord?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:22:06
 
Bo az

Bo az

08/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
& veranderen in &amp;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
&amp; = &
 
Sven

Sven

08/03/2008 21:40:00
Quote Anchor link
O wat stom van me!
Dat ik daar niet aan gedacht had xD
Nja iig bedankt, het werkt!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

08/03/2008 23:30:00
Quote Anchor link
tip, haal htmlentities over elke link in je pagina heen, heb je dat probleem ook niet en kan je & gewoon gebruiken.
 
Frank -

Frank -

08/03/2008 23:33:00
Quote Anchor link
urlencode() lijkt mij meer op zijn plaats.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 09:45:00
Quote Anchor link
Frank, volgens mij is urlencode voor de waarden die je in je link stopt (zodat je ook &-tekens kan meesturen) en htmlentities voor over de hele link, zodat alle &-tekens worden omgezet in &amp; zodat ze weer geldige HTML zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$b
= '!@#$%^&*()_+';
$c = '~éüîøo&#960;µ~&#8747;&#8730;ç&#8776;&#8776;&#8776;&#937;';
htmlentities('a.php?b=' . urlencode($b) . '&c=' . urlencode($c));

levert veel zooi, zoals "a.php?
b=%21%40%23%24%25%5E%26%2A%28%29_%2B&amp;c=%7E%C3%A9%
C3%BC%C3%AE%C3%B8o%CF%80%C2%B5%7E%E2%88%AB%E2%88%9A%
C3%A7%E2%89%88%E2%89%88%E2%89%88%CE%A9"
op :)

?>


Trouwens, je hoeft geen urldecode over get-waarden te halen om ze terug te krijgen. Dat doet PHP zelf al. Bij $_GET['c'] zal je waarschijnlijk wel utf8_decode erover moeten halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.