php en e-mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

27/05/2011 18:59:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb op mijn windows machine PHP draaien en hiermee kan ik dan een mail naar mijn mailserver sturen (bericht gepost in een gastboek)
Nu ben ik alles over aan het zetten naar een linux (debian) servertje, maar dacht dat het allemaal wel een beetje hetzelfde werkte (apache en php)

Nu krijg ik met hetzelfde script de volgende foutmelding:
Quote:

From MAILER-DAEMON Fri May 27 18:45:20 2011
Return-path: <>
Envelope-to: [email protected]
Delivery-date: Fri, 27 May 2011 18:45:20 +0200
Received: from Debian-exim by parakalo-nas with local (Exim 4.72)
id 1QQ0A4-0005Ad-Py
for [email protected]; Fri, 27 May 2011 18:45:20 +0200
Date: Fri, 27 May 2011 18:45:20 +0200
Message-Id: <E1QQ0A4-0005Ad-Py@parakalo-nas>
X-Failed-Recipients: mijn_naam@mijn_domein
Auto-Submitted: auto-replied
From: Mail Delivery System <[email protected]>
To: [email protected]
Subject: Mail delivery failed: returning message to sender

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

mijn_naam@mijn_domein
Mailing to remote domains not supported

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <[email protected]>
Received: from www-data by parakalo-nas with local (Exim 4.72)
(envelope-from <[email protected]>)


Overigens vind ik dat example.org ook storend, maar kan dan nog niet vinden.

thx,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:52:45
 
- SanThe -

- SanThe -

27/05/2011 19:39:23
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat je de mailserver nog niet hebt geconfigureerd.
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

31/05/2011 16:40:40
Quote Anchor link
Is dat nodig dan?

PHP / Apache onder windows kon ik gewoon met mail() een mail sturen naar mijn locale SMTP (mail) server en hoefde ik in PHP niets aan te passen.
PHP moet nu - maar dan onder Debian - gewoon hetzelfde doen. Mail sturen naar opgegeven smtp mailserver

Toevoeging op 31/05/2011 16:44:31:

Kom net dit tegen op het net:
Note that setting up the internal mail function to use SMTP is only available on Windows. On other platforms, PHP should use the locally available sendmail or sendmail drop-in just fine. Alternatively, you can use the PEAR Mail Package.

Dus moet dus toch andere SMTP functie installeren....
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 16:54:56
Quote Anchor link
Je draait linux, dus heb je een local mailserver die je wel goed moet configureren. En volgens mij heb je dat nog niet gedaan. Dat heeft verder niks met php te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.