PHP encoderen & IP opvragen (outside server IP)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Groot

Lars Groot

28/08/2010 09:29:48
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb 2 vragen:
1) Wat is het makkelijkste, en altijd al geinstalleerde (of via class die ik erbij kan leveren) encodeer programma in PHP?
Dus bijv. zend ofzo, waarmee ik dus php bestanden kan encoderen?
2) Hoe kan ik een website identificeren, dus wat is uniek per website / PHP installatie?
Via $_SERVER['SERVER_ADDR'] kan ik het server IP opvragen, echter is dat bij bijv. localhost altijd hetzelfde (127.0.0.1) wat ik dus liever niet wil.
Ik wil dan dus het IP van het huishouden / domein waar het staat geregistreert.
Dus wat je met de BAT "ping google.nl" als IP krijgt.

Op 1 terugkomend, dat systeem is hiervoor nodig:

Ik wil een portfolio maken met een klantensysteem.
Eenmaal ingelogd in dit systeem kun je kleine scripts kopen door mij geschreven (login systeem etc.).
Je koopt hier een licensie voor, voor 5 websites (je mag hem op 5 sites online hebben).

In dit klantensysteem kan je onbeperkt de software downloaden.
Als je het vervolgens installeert, vraagt het om resp. je login, je klanten serial en de product serial.

Het product serial krijg je per aankoop.

Als deze gegevens juist zijn kan je het systeem installeren op jouw server.
Indien dit niet juist is, kan je het niet registreren.

Dan is er in de config van de scripts ook een check die controleert of de website waar het script op staat, al is geinstalleerd.
Zo niet -> error, anders pagina weergeven.

Nu wil ik alle scripts encoderen, zodat niemand deze checks eruit kan halen.
En dus zoek ik een veilig systeem, het liefste een class, of iets wat standaard in PHP zit ingebakken, om de ge?ncodeerde scripts de decoderen en dus zegmaar weer te geven in PHP, maar je kan de code dus als site eigenaar niet zien.

Zoiets als Zend denk ik, alleen zit dat al standaard in PHP, of is hier een class voor die ik kan gebruiken?
Anders moet iedereen persee iets installeren, en dat wil ik liever niet.
Het moet meteen te gebruiken zijn.

Op vraag 2 terugkomend:
Als dus 1 persoon het systeem op 2 XAMPP servers installeert, krijg ik dus 2x een 127.0.0.1 IP erop.
En ik wil gewoon het "outside" ip van die persoon hebben, i.p.v. 127.0.0.1.
Dan gebruik ik $_SERVER['SERVER_ADDR'], maar dan krijg ik dus 127.0.0.1, en ik wil dan bijv. 82.176.12.198 het outside IP.

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:03:06
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

28/08/2010 10:06:48
Quote Anchor link
Zend encoder is niet gratis. Je moet toch $_SERVER['SERVER_ADDR'] gebruiken. Een site bekijk je normaal gesproken niet via http://localhost/, maar http://example.com/.
Zou het niet makkelijker zijn dat je gewoon alle PHP code op jouw site laat?
En dat klanten via een IP-subdomein koppeling jouw pagina weergeven krijgen?
 
Lars Groot

Lars Groot

28/08/2010 11:03:23
Quote Anchor link
@Peter,

Nee, liever niet.
Ik wil liever dat ze het script wel kunnen downloaden.
Bij bijv. het loginsysteem moet je gewoon kunnen integreren in je eigen site.

Maar, er was toch een encoder die standaard bij PHP geleverd werd?
Was dat niet EAcellerator ofzo?

Lars
 
Niels K

Niels K

28/08/2010 11:45:14
Quote Anchor link
Lijkt me niet...

http://eaccelerator.net/
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

28/08/2010 12:03:32
Quote Anchor link
eAccelerator encoder / loader werkt alleen voor PHP4...
 
Lars Groot

Lars Groot

28/08/2010 16:23:10
Quote Anchor link
Ik ben nog steeds opzoek, maar even wat anders:

Hoe kan ik een website / webserver uniek maken?
Ik maak nu gebruik van $_SERVER['SERVER_ADDR'], maar ik wil het per website.
Dus eigenlijk zoiets:
- Als die $_SERVER['SERVER_ADDR'] geen 127.0.0.1 is, wil ik de website url hebben (http://jesite.nl)
- Als die $_SERVER['SERVER_ADDR'] wel 127.0.0.1 is, wil ik het outside IP hebben.
Dus zegmaar het IP wat op http://mijnip.nl komt, alleen dan van de server.

Lars
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 16:36:27
Quote Anchor link
Een website uniek maken lijkt me vrij moeilijk.. omdat je op één Ip veel meer dan 1 website kan laten draaien... en al die websites dus dan hetzelfde Ip krijgen.

Een webserver daarin tegen zou het wel kunnen.

Voor beide opties zou ik voor cronjobs gaan deze kunnen de server zelf aanspreken en die gegevens dan opvragen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.