PHP Error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

18/06/2008 19:51:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg een php error maar ik weet niet wat ik fout doe :-( wie weet wat het kan zijn?

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/patjuhsp/public_html/meeting/inschrijven/berichten.php on line 39
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:10:15
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 19:55:00
Quote Anchor link
De parameter die je aan mysql_fetch_object() is geen geldige resultaat van mysql_query(). Dat zou dus kunnen betekenten dat je query mislukt is.

Maar goed, zonder code waarin deze fout optreedt kunnen we daar natuurlijk alleen maar naar raden...
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

18/06/2008 19:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
include"config.php";
$haalaantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM inschrijvingen"));
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$error = "";
if(isset($_GET['post'])and($_GET['post']=="1")){
    if(empty($_POST['voornaam'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen voornaam ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['achternaam'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen achternaam ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['email'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen email ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['leeftijd'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen leeftijd ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['telefoonnummer'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen telefoonnummer ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['woonplaats'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen woonplaats ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(!empty($_POST['voornaam'])and(!empty($_POST['achternaam'])and(!empty($_POST['email'])and(!empty($_POST['leeftijd'])and(!empty($_POST['telefoonnummer'])and(!empty($_POST['woonplaats']))))))){
        $insert = "INSERT INTO inschrijvingen (voornaam, achternaam, email, leeftijd, telefoonnummer, telefoonnummerext, woonplaats, datum, opmerking, ip) VALUES ('".$_POST['voornaam']."', '".$_POST['achternaam']."', '".$_POST['email']."', '".$_POST['leeftijd']."', '".$_POST['telefoonnummer']."', '".$_POST['telefoonnummerext']."', '".$_POST['woonplaats']."', '".$_POST['datum']."', '".$_POST['opmerking']."', '".$ip."')";
        if(mysql_query($insert)){
            $error = "<tr><td colspan=\"2\" align=\"center\"><font color=\"white\">Je bent ingeschreven voor de meeting!<br><br></font></td></tr>";
        }
    }
}

?>


<?php
$datum
=getdate();
$dag = $datum['mday'];
$maand = $datum['mon'];
$jaar = $datum['year'];
$uur = $datum['hours'];
$min = $datum['minutes'];
$sec = $datum['seconds'];
$datumnu = "".$dag."-".$maand."-".$jaar." / ".$uur.":".$min."";

$haalberichten = mysql_query("SELECT voornaam, achternaam, email, leeftijd, telefoonnummer, telefoonnummerext, woonplaats, datum, opmerkingen FROM inschrijvingen ORDER by id DESC");
while($msg=mysql_fetch_object($haalberichten)){?>


<?=$msg->voornaam;?> <?=$msg->achternaam;?>
<br>

<?php
}
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 20:01:00
Quote Anchor link
En waar controleer jij of je query wel gelukt is? Waar is de foutafhandeling gebleven?

Controleer dus eerst eens of de queries die je uitvoert wel gelukt zijn en geef een foutmelding met mysql_error() als dat niet het geval is...
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

18/06/2008 20:15:00
Quote Anchor link
Waarom werkt deze dan wel? Ik zie niet echt een verschil...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?
include"./gastenboek/config.php";
$haalaantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM gastenboek"));
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$error = "";
if(isset($_GET['post'])and($_GET['post']=="1")){
    if(empty($_POST['naam'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen naam ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['bericht'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Geen bericht ingevuld<br><br></font></td></tr>";}
    if(empty($_POST['antispam'])){
        $error .= "<tr><td colspan=\"2\"><font color=\"white\">Spam beveiliging niet aangevinkt<br><br></font></td></tr>";}
    if(!empty($_POST['naam'])and(!empty($_POST['bericht'])and(!empty($_POST['antispam'])))){
        $insert = "INSERT INTO gastenboek (van, datum, email, website, woonplaats, bericht, ip) VALUES ('".$_POST['naam']."', '".$_POST['datum']."', '".$_POST['email']."', '".$_POST['website']."', '".$_POST['woonplaats']."', '".$_POST['bericht']."', '".$ip."')";
        if(mysql_query($insert)){
            $error = "<tr><td colspan=\"2\" align=\"center\"><font color=\"white\">Je bericht is toegevoegd!<br><br></font></td></tr>";
        }
    }
}

?>


<!--  bericht schrijven -->
<?php
$datum
=getdate();
$dag = $datum['mday'];
$maand = $datum['mon'];
$jaar = $datum['year'];
$uur = $datum['hours'];
$min = $datum['minutes'];
$sec = $datum['seconds'];
$datumnu = "".$dag."-".$maand."-".$jaar." / ".$uur.":".$min."";

$haalberichten = mysql_query("SELECT van, datum, email, website, woonplaats, bericht FROM gastenboek ORDER by id DESC");
while($msg=mysql_fetch_object($haalberichten)){?>



<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" id="table24" width="353">
<tr>
<td width="353" background="http://www.patjuhsplace.nl/images/header_main.png" height="15" style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 8pt">
<center><font size="2"><b>Geplaatst Door: <?=$msg->van;?></b></font></td>
</tr>
<tr>
<td width="353" bgcolor="#808080" style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 8pt">
<center>
<font face=Arial color=#FFFFFF size=2>
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; border-left-width: 0" bordercolor="#111111" width="100%" id="table1">
<tr>
<td width="12%" align="right"><b>Email:</b>&nbsp;</td>
<td width="33%" align="center"><a href="mailto:<?=$msg->email;?>?subject=Gastenboek op PatjuhsPlace.nl">Stuur Email</a></td>
</tr>
<tr>
<td width="12%" align="right"><b>Website:</b>&nbsp;</td>
<td width="33%" align="center"><a href="<?=$msg->website;?>" target="_blank">Bezoek de Website</a></td>
</tr>
<tr>
<td width="12%" align="right"><b>Woonplaats:</b>&nbsp;</td>
<td width="33%" align="center"><?=$msg->woonplaats;?></td>
</tr>
<tr>
<td width="12%" align="right"><b>Datum/Tijd:</b>&nbsp;</td>
<td width="33%" align="center"><?=$msg->datum;?></td>
</tr>
<tr>
<td width="12%" align="right"><br><b>Bericht:</b>&nbsp;<br><br></td>
<td width="33%" align="center"><?=nl2br(htmlentities($msg->bericht));?></td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<?php
}
?>

</table>
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/06/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Omdat 'inschrijvingen' en 'gastenboek' 2 verschillende tabellen zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query
= "SELECT voornaam, achternaam, email, leeftijd, telefoonnummer, telefoonnummerext, woonplaats, datum, opmerkingen FROM inschrijvingen ORDER by id DESC";
$result = @mysql_query($query);
$affected = @mysql_num_rows($result);
if ($affected < 1) {
  echo 'Geen resultaten gevonden.';
}

else
{
  // Je while loop
}
?>


Toelichten: De ene tabel heeft dus wel inhoud, de andere niet. Daarom ook je $haalaantal controleren..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

18/06/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Geen resultaten gevonden zegt die.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 22:41:00
Quote Anchor link
@ToySoldier: zou je heel gauw die @-tjes uit je code willen slopen. Fouten wil je niet onderdrukken, die wil je gewoon netjes afhandelen! Als een mysql_query() niet gelukt is, wil je daar tijdens het ontwikkelen van je script gewoon een mysql_error() van zien, niet meer niet minder...
 
- -

- -

19/06/2008 00:14:00
Quote Anchor link
Die @-tjes zet je er alleen neer, als je een eigen fout afhandeling hebt. Aangezien jij die niet hebt, vind ik het niet raar dat jij je afvraagt waar de fout zit ;-)
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

22/06/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Hij werkt nu!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.