php extension intl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik Rijk

Erik Rijk

30/08/2013 14:33:02
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Binnen het Zend Framework 2 wil ik gaan knutselen met Zend\InputFilter. Hiervoor dient de extensie: 'intl.so' gebruikt te worden.
Ik werk op een mac en ben nu zover dat de extensie heb.

met phpinfo() heb ik de locatie van php.ini achterhaald. ( Ik heb een MAMP installatie ).

Ik heb de extensie gekopieerd naar de extensies map ( extension_dir geeft deze ook aan ), maar de extensie wordt niet geladen waardoor ik dus de volgende foutmelding blijf houden: "Zend\I18n\Filter component requires the intl PHP extension"

Voor de volledigheid ook nog even de code welke ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    var_dump( get_loaded_extensions() );
    
    $input = new Input( 'foo' );
    $input->getFilterChain()
    ->
attachByName( 'stringtrim' )
    ->
attachByName( 'alpha' );
    
    $inputFilter = new InputFilter();
    $inputFilter->add( $input )
    ->
setData(array(
        'foo' => ' Bar3 ',
    ) );

?>


Heeft iemand misschien een aantal tips voor mij? Wat opties die ik zelf over het hoofd heb gezien?

Groet,

Erik
Gewijzigd op 30/08/2013 14:33:38 door Erik Rijk
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:20:07
 
Reshad F

Reshad F

30/08/2013 15:25:19
Quote Anchor link
stomme vraag misschien maar heb je het opnieuw gestart je mamp installatie?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

30/08/2013 15:30:01
Quote Anchor link
Alles opnieuw gestart inderdaad. Zelfs m'n mac in z'n geheel maar dat was daarna vanwege iets anders. Maar dat lijkt me dus wel voldoende :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2013 15:48:01
Quote Anchor link
extensie kopieren naar de php/ext directory.

extensie aan php.ini toevoegen ( ; weghalen )

Verder werk ik op een windows machine dus kan ik je niet echt verder helpen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

30/08/2013 16:01:34
Quote Anchor link
Staat erin.

extension=intl.so

Toch bedankt voor het meedenken Frank!
 
Wouter J

Wouter J

30/08/2013 16:08:29
Quote Anchor link
Goed, ik werk met WAMP, maar een poging om je te helpen (ik heb er ook maanden mee gestoeid):
- in je php directory staan heel veel icu*.dll bestanden. Kopieer deze naar de bin directory in je apache directory
- sluit hierna MAMP af en start hem weer opnieuw op. Dus niet, 'restart all services', maar echt MAMP afsluiten en opstarten.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

06/03/2017 22:54:20
Quote Anchor link
Ik heb de hosting bij Starthosting en heb hier het probleem met Magento PHP Extension intl. missing.
Moet ik dit aangeven bij de hosting maatschappij of kan ik dit zelf oplossen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/03/2017 22:58:01
Quote Anchor link
Indien je een managed hosting hebt (geen VPS of private server) dan zul je idd aan de hoster moeten vragen of die zo vriendelijk wil zijn de intl extensie in te schakelen.
Gewijzigd op 06/03/2017 22:59:37 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.