PHP form alles werkt maar geen mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/12/2012 19:08:52
Quote Anchor link
Tom, als je lokaal een webserver gebruikt en je wilt dan de mail functie gebruiken, moet je:
1) op die webserver ook een mailserver hebben geinstalleerd die toestaat dat vanaf lokaal mails verstuurd kunnen worden, of een open relay hebben (geen van beide aan te bevelen).
2) een ISP hebben die toestaat dat je mails verstuurt zonder in te loggen
3) clients zoals PHPMailer of SwiftMailer gebruiken in je script zodat je via je eigen email account gewoon mail kunt versturen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:20:39
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

23/12/2012 19:11:53
Quote Anchor link
ik heb geen van allen :S
Gewijzigd op 23/12/2012 19:13:45 door Tom Reitsema
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/12/2012 19:21:58
Quote Anchor link
Kan je gewoon het relevante gedeelte plaatsen?
Dat zijn ongeveer 10 regels ipv 1700!!!!!!!!

Je bent zelf al zo slim geweest ;-)

In ieder geval moet je als je een bepaalde setting wilt doen de ; verwijderen aan het begin van de regel.
De tweede vraag is of je ook die oplichters van Ziggo als ISP hebt, want dan heeft het weinig zin om hun SMTP server als zodanig in te stellen

Toevoeging op 23/12/2012 19:28:58:

zie punt 3, kwestie van downloaden PHPMailer of SwiftMailer
Gewijzigd op 23/12/2012 19:37:29 door Ger van Steenderen
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

24/12/2012 11:53:31
Quote Anchor link
ja oke en hoe stel ik dat php mailer in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 12:01:54
Quote Anchor link
Heb je al de sample bekeken in de download?
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

24/12/2012 16:56:14
Quote Anchor link
ja maar snap er niet veel van
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 16:59:15
Quote Anchor link
Vertel, wat heb je geprobeerd en waar loop je op vast?
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

24/12/2012 17:01:29
Quote Anchor link
nou ik snap niet precies waar je en wat je met al die bestanden moet doen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/12/2012 17:33:26
Quote Anchor link
Je hebt 2 bestanden nodig, even uit mijn hoofd zijn dat phpmailer.class.php en smtp.class.php.
De eerste include je in je script, de tweede wordt dan (indien nodig) automatisch ook geladen.
Dan doe je het volgende in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$pdffile
= $destpath . 'fac_' . $factuurnr . '.pdf';
$mpdf->Output($pdffile, 'F');
//emails aan aanbieder en klant
$klantemail = new PHPMailer();
include 'configs/mailconfig.php';
$klantemail->SMTPDebug = true;
$klantemail->IsSMTP();
$klantemail->SMTPAuth = true;
$klantemail->Host = $mailcfg['host'];
$klantemail->Port = $mailcfg['port'];
$klantemail->Username = $mailcfg['username'];
$klantemail->Password = $mailcfg['pwd'];
$klantemail->IsHTML();
$klantemail->Subject = 'Prettige feestdagen';
$klantemail->From = '[email protected]';
$klantemail->FromName = 'PHPHulp';
$klantemail->AddAddress($_POST['email_klant'], $_POST['voornaam_klant'] . ' ' . $_POST['achternaam_klant']);
$klantemail->Body = 'Wij wensen u prettige feestdagen en een zalige stofwisseling';
$klantemail->AddAttachment($pdffile); //eventueel een bijlage meesturen
if ($klantemail->Send()) {
    //bericht is verstuurd
}
else {
    //bericht is niet verstuurd, waarom?
    echo $klantemail->ErrorInfo;
}

?>
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

24/12/2012 19:03:12
Quote Anchor link
kan ik dan de oude script verwijderen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 19:04:02
Quote Anchor link
Ja, het mail gedeelte wel offcourse....
 
Tom Reitsema

Tom Reitsema

24/12/2012 20:52:12
Quote Anchor link
en welk gedeelte is dat?
 
- Raoul -

- Raoul -

25/12/2012 09:44:06
Quote Anchor link
Tom Reitsema op 24/12/2012 20:52:12:
en welk gedeelte is dat?


Sorry, maar als je zo'n vragen gaat stellen denk ik dat NIEMAND je gaat helpen. Kan je überhaupt wel PHP? Lees anders eens een tutorial op phptuts.nl.

Kan je wel PHP, dan moet je eens op Google kijken. Wij zijn geen afhaalchinees waar we al de antwoorden zomaar tegen je zeggen. Je moet je hersenen ook zelf een beetje laten werken.

Veel success
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.