php formulier met keuze lijst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 00:52:00
Quote Anchor link
ik heb het volgende formulier ik wil er alleen nog een validation aan toe voegen die alleen de code g4qd6 goed keurd

wie kan mij helpen met de oplossing??

alvast bedankt koen


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
<?php
/*
** Variabelen instellen
*/

// Naam voor als afzender van het bevestigingsmailtje

$var_name      = "bonnet: ";
// Het mail adres waarnaar de data verstuurd moet worden en afzender adres
$var_email     = "[email protected]";
// Bevestigingsmail naar de verstuurder aanzetten (true = aan / false = uit)
$var_confirm   = true;
// Om flooden te voorkomen (true = aan / false = uit)
$var_noflood   = true;
//Bericht wat een bezoeker te zien krijgt als er sprake is van flooden
$var_flood_msg = "<br />Je hebt net al een bericht verzonden! Over 5 minuten kun je pas weer dit formulier gebruiken.";
//Aantal flood seconden dat het formulier buiten gebruik moet zijn na het versturen van een bericht. Elk getal is 1 seconden.
$var_flood_sec = 600;
// Geblokkeerde ip adressen, nieuw ip adres toevoegen is nieuwe waarde in de array
$var_ban_ips   = array('');
// Bericht wat een bezoeker te zien krijgt indien diegene geblokkeerd is
$var_ban_msg   = "<br />Vanwege ongewenste berichten bent je geblokkeerd van het contact formulier.";
// Pagina of site waar je automatisch naar terug gaat wanneer je formulier verstuurd heb
$site ="http://www.bonnetdesign.nl";

/*
** Hieronder niks veranderen, tenzij je weet wat je doet
*/

//Functie voor ipadres verkrijgen

function get_ip () {
    if(isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    }
elseif(isset($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    }
else {
    $ipadres = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }

      
    return $ipadres;
}


//Host verkrijgen
$hostmask = gethostbyaddr(get_ip());
// Formulier weergeven
$form_view = true;
//Formulier versturen, als er iets misgaat word $ok = false
$ok = true;
// Bestandsnaam verkrijgen
$filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
// Errors
$error = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    //Validate form
    if(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+", $_POST['email'])) {    
        $ok = false;    
        $error .= '<strong>!</strong> Er is geen geldig e-mailadres ingevuld<br />';    
    }
    

// E-mail naar $var_email (webmaster)

$msg_2_admin = "

Naam:        "
.$_POST['naam']."
Email:       "
.$_POST['email']."
Land:   "
.$_POST['land']."
______________________________________________________________________

"
.$_POST['bericht']."
______________________________________________________________________

"
.$_POST['contactpers']." stuurde deze email op ".date('d-m-Y')." om ".date('H:i').".
Het IP adres van "
.$_POST['contactpers']." is: ".get_ip()."
Het hostadres van "
.$_POST['contactpers']." is: ".$hostmask;

// E-mail naar $_POST['email'] (poster)

$msg_2_poster = "Beste ".$_POST['contactpers'].",



Bedankt voor uw inschrijving. U heeft zich ingeschreven

 op "
.date('d-m-Y')." om ".date('H:i').". Vanaf ".get_ip().".
______________________________________________________________________

Naam:        "
.$_POST['naam']."
Email:       "
.$_POST['email']."
Land:   "
.$_POST['land']."  
______________________________________________________________________

"
.$_POST['bericht']."
______________________________________________________________________"
;

      if(in_array(get_ip(),$var_ban_ips)) {
        echo $var_ban_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($var_noflood == true && (time()-$_SESSION["antiflood"]) <= $var_flood_sec) {
        echo $var_flood_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($ok == true) {
        $send = mail($var_email,
                      "Land: ".$_POST['land'],
                      $msg_2_admin,
                      "From: ".$_POST['naam']."<".$_POST['email'].">");
        if($send == 1) {    
            if($var_confirm == true){    
                mail($_POST['email'],
                     "Bevestigingsmail: ".$_POST['land'],
                     $msg_2_poster,
                     "From: ".$var_name."<".$var_email.">");    
            }

              
            echo'<br />Beste '.$_POST['naam'].', uw bericht is verzonden.';
              
            if($var_confirm == true){    
                echo'<br /><br />Er is een bevestigingsmail onderweg met wat u heeft ingevuld.';
            }
            }
else{    
            echo'<br />Beste '.$_POST['contactpers'].', uw bericht is helaas niet verzonden.<br /><br />
            Er is een fout opgetreden bij het verzenden. Wij zullen proberen het probleem zo snel mogelijk
            te verhelpen.<br /><br />'
;
        }

          
        $form_view = false;
        $_SESSION["antiflood"] = time();
    }
}


/*
** Formulier
*/

if($form_view == true) {
    echo '';
    if($error != '') {
        echo '<strong><font color="#FF0000">Fout:</font></strong><br />'.$error.'<br />';
    }


    echo '<form method="POST" action="'.$filename.'" style="border:0px; margin:0px; padding:0px;">
    Naam:
    <br />
    <input type="text" name="naam" maxlength="50" id="input_contact" value="'
.(isset($_POST['naam']) ? $_POST['naam'] : '').'">
    <br />
    E-Mailadres
    <br />
    <input type="text" name="email" maxlength="50" id="input_contact" value="'
.(isset($_POST['email']) ? $_POST['email'] : '').'">
    <br />
    Land:
    <br />
<select name="land" id="land">
     <option>Afghanistan</option>
     <option>Albania</option>
     <option>Algeria</option>
     <option>American Samoa</option>
     <option>Andorra</option>
     <option>Angola</option>
     <option>Anguilla</option>
     <option>Antarctica</option>
     <option>Antigua and Barbuda</option>
     <option>Argentina</option>
     <option>Armenia</option>
     <option>Aruba</option>
     <option>Australia</option>
     <option>Austria</option>
     <option>Azerbaijan</option>
     <option>Bahamas</option>
     <option>Bahrain</option>
     <option>Bangladesh</option>
     <option>Barbados</option>
     <option>Belarus</option>
     <option>Belgium</option>
     <option>Belize</option>
     <option>Benin</option>
     <option>Bermuda</option>
     <option>Bhutan</option>
     <option>Bolivia</option>
     <option>Bosnia and Herzegovina</option>
     <option>Botswana</option>
     <option>Bouvet Island</option>
     <option>Brazil</option>
     <option>British Indian Ocean Territory</option>
     <option>Brunei Darussalam</option>
     <option>Bulgaria</option>
     <option>Burkina Faso</option>
     <option>Burundi</option>
     <option>Cambodia</option>
     <option>Cameroon</option>
     <option>Canada</option>
     <option>Cape Verde</option>
     <option>Cayman Islands</option>
     <option>Central African Republic</option>
     <option>Chad</option>
     <option>Chile</option>
     <option>China</option>
     <option>Christmas Island</option>
     <option>Cocos Islands</option>
     <option>Colombia</option>
     <option>Comoros</option>
     <option>Congo</option>
     <option>Congo, Democratic Republic of the</option>
     <option>Cook Islands</option>
     <option>Costa Rica</option>
     <option>Cote d Ivoire</option>
     <option>Croatia</option>
     <option>Cuba</option>
     <option>Cyprus</option>
     <option>Czech Republic</option>
     <option>Denmark</option>
     <option>Djibouti</option>
     <option>Dominica</option>
     <option>Dominican Republic</option>
     <option>Ecuador</option>
     <option>Egypt</option>
     <option>El Salvador</option>
     <option>Equatorial Guinea</option>
     <option>Eritrea</option>
     <option>Estonia</option>
     <option>Ethiopia</option>
     <option>Falkland Islands</option>
     <option>Faroe Islands</option>
     <option>Fiji</option>
     <option>Finland</option>
     <option>France</option>
     <option>French Guiana</option>
     <option>French Polynesia</option>
     <option>Gabon</option>
     <option>Gambia</option>
     <option>Georgia</option>
     <option>Germany</option>
     <option>Ghana</option>
     <option>Gibraltar</option>
     <option>Greece</option>
     <option>Greenland</option>
     <option>Grenada</option>
     <option>Guadeloupe</option>
     <option>Guam</option>
     <option>Guatemala</option>
     <option>Guinea</option>
     <option>Guinea-Bissau</option>
     <option>Guyana</option>
     <option>Haiti</option>
     <option>Heard Island and McDonald Islands</option>
     <option>Honduras</option>
     <option>Hong Kong</option>
     <option>Hungary</option>
     <option>Iceland</option>
     <option>India</option>
     <option>Indonesia</option>
     <option>Iran</option>
     <option>Iraq</option>
     <option>Ireland</option>
     <option>Israel</option>
     <option>Italy</option>
     <option>Jamaica</option>
     <option>Japan</option>
     <option>Jordan</option>
     <option>Kazakhstan</option>
     <option>Kenya</option>
     <option>Kiribati</option>
     <option>Kuwait</option>
     <option>Kyrgyzstan</option>
     <option>Laos</option>
     <option>Latvia</option>
     <option>Lebanon</option>
     <option>Lesotho</option>
     <option>Liberia</option>
     <option>Libya</option>
     <option>Liechtenstein</option>
     <option>Lithuania</option>
     <option>Luxembourg</option>
     <option>Macao</option>
     <option>Macedonia</option>
     <option>Madagascar</option>
     <option>Malawi</option>
     <option>Malaysia</option>
     <option>Maldives</option>
     <option>Mali</option>
     <option>Malta</option>
     <option>Marshall Islands</option>
     <option>Martinique</option>
     <option>Mauritania</option>
     <option>Mauritius</option>
     <option>Mayotte</option>
     <option>Mexico</option>
     <option>Micronesia</option>
     <option>Moldova</option>
     <option>Monaco</option>
     <option>Mongolia</option>
     <option>Montserrat</option>
     <option>Morocco</option>
     <option>Mozambique</option>
     <option>Myanmar</option>
     <option>Namibia</option>
     <option>Nauru</option>
     <option>Nepal</option>
     <option>Netherlands</option>
     <option>Netherlands Antilles</option>
     <option>New Caledonia</option>
     <option>New Zealand</option>
     <option>Nicaragua</option>
     <option>Niger</option>
     <option>Nigeria</option>
     <option>Norfolk Island</option>
     <option>North Korea</option>
     <option>Norway</option>
     <option>Oman</option>
     <option>Pakistan</option>
     <option>Palau</option>
     <option>Palestinian Territory</option>
     <option>Panama</option>
     <option>Papua New Guinea</option>
     <option>Paraguay</option>
     <option>Peru</option>
     <option>Philippines</option>
     <option>Pitcairn</option>
     <option>Poland</option>
     <option>Portugal</option>
     <option>Puerto Rico</option>
     <option>Qatar</option>
     <option>Romania</option>
     <option>Russian Federation</option>
     <option>Rwanda</option>
     <option>Saint Helena</option>
     <option>Saint Kitts and Nevis</option>
     <option>Saint Lucia</option>
     <option>Saint Pierre and Miquelon</option>
     <option>Saint Vincent and the Grenadines</option>
     <option>Samoa</option><option>San Marino</option>
     <option>Sao Tome and Principe</option>
     <option>Saudi Arabia</option>
     <option>Senegal</option>
     <option>Serbia and Montenegro</option>
     <option>Seychelles</option>
     <option>Sierra Leone</option>
     <option>Singapore</option>
     <option>Slovakia</option>
     <option>Slovenia</option>
     <option>Solomon Islands</option>
     <option>Somalia</option>
     <option>South Africa</option>
     <option>South Georgia</option>
     <option>South Korea</option>
     <option>Spain</option>
     <option>Sri Lanka</option>
     <option>Sudan</option>
     <option>Suriname</option>
     <option>Svalbard and Jan Mayen</option>
     <option>Swaziland</option>
     <option>Sweden</option>
     <option>Switzerland</option>
     <option>Syrian Arab Republic</option>
     <option>Taiwan</option>
     <option>Tajikistan</option>
     <option>Tanzania</option>
     <option>Thailand</option>
     <option>Timor-Leste</option>
     <option>Togo</option>
     <option>Tokelau</option>
     <option>Tonga</option>
     <option>Trinidad and Tobago</option>
     <option>Tunisia</option>
     <option>Turkey</option>
     <option>Turkmenistan</option>
     <option>Tuvalu</option>
     <option>Uganda</option>
     <option>Ukraine</option>
     <option>United Arab Emirates</option>
     <option>United Kingdom</option>
     <option>United States</option>
     <option>United States Minor Outlying Islands</option>
     <option>Uruguay</option>
     <option>Uzbekistan</option>
     <option>Vanuatu</option>
     <option>Vatican City</option>
     <option>Venezuela</option>
     <option>Vietnam</option>
     <option>Virgin Islands, British</option>
     <option>Virgin Islands, U.S.</option>
     <option>Wallis and Futuna</option>
     <option>Western Sahara</option>
     <option>Yemen</option>
     <option>Zambia</option>
     <option>Zimbabwe</option>
     </select>
    <br /> <br />

    <input type="submit" name="submit" id="button_contact" value="Versturen">
</form>'
;

}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen bonnet
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:12:53
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

03/07/2009 01:28:00
Quote Anchor link
De oplossing staat eigenlijk boven aan in de uitleg, je hebt een instelling niet gedaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// Bevestigingsmail naar de verstuurder aanzetten (true = aan / false = uit)
$var_confirm   = false;
?>


Kortom, false vervangen met true.

En ik wil je alvast attenderen op onderstaande gegeven, je e-mail adres klopt niet met de 2x .nl extensie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// Het mail adres waarnaar de data verstuurd moet worden en afzender adres
$var_email     = "[email protected]";
?>


Succes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 01:34:00
Quote Anchor link
alvast bedank,

maar ik blijf de zelfde foutmelding krijgen:(
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

03/07/2009 01:54:00
Quote Anchor link
Dan heb ik een te snelle aanname gedaan op basis wat de $var_confirm in de source deed, maar ik heb je hele code nu net online getest, zonder ook maar iets te veranderen en het werkt zonder foutmeldingen, krijg ook netjes een e-mail binnen door het script.

Maar als je naar je zelf een e-mailtje stuurt via dit formulier, ontvang je dan wel een e-mail?
 
Steen

steen

03/07/2009 09:10:00
Quote Anchor link
@$send, vervang dit door $send en je krijgt foutmeldingen
 
Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 10:40:00
Quote Anchor link
bedankt,

het script werkt idd. waarschijnlijk lukte het niet omdat ik hem via een local host teste.

ik zit alleen nog met 1 klein probleempje in de bevestigings mail worrdt het land niet weergeven.


ik weet dat ik nog veel moet leren sorry.
 
Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 10:46:00
Quote Anchor link
het is me al gelukt tog bedankt.
ik had hem nog op keuze lijst staan ipv land
 
Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 11:12:00
Quote Anchor link
zou den jullie me nog met 1 ding kunnen helpen??
ik wil onder land een validation code invoeren die altijd g4qd6 of G4QD6 is.

hoe ik dit moet doen zou ik echt niet weten.

ik zal zo even het bovenste script up to daye maken

alvast bedankt
 
Justin S

Justin S

03/07/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Je kan ook automatisch een validatiecode laten genereren. Gebruik google.

En het is hier op PHPhulp verboden meerdere keren na elkaar te posten. Dit heet Bumpen, lees hiervoor de FAQ. Welkom :)!
 
Koen bonnet

koen bonnet

03/07/2009 11:34:00
Quote Anchor link
ik ben nu al een paar uur aan het zoeken op google en verschilleden scripts geprobeert maar het lukt me niet om een validation toe te voegen aan het script die alleen g4qd6 goed geurd

wie kan me helpen ik weet echt niet meer wat ik meot doen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen bonnet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.