php formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delano

delano

12/04/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Hoi all,

Heb een contactformulier dat goed werkt, maar nu wil ik het uitbereiden met het veld jaar. Bij het verzenden van het formulier wordt de tekst van het veld jaar niet mee verzonden. Wat doe ik fout? Alvast bedankt voor de reacties

hier de code van het formulier:
<form name="form" method="post" action="http://contactzend.php">
<table width="400" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr>
<td width="200" valign="top" align="right">Your Name: </td>
<td width="200" valign="top" align="left">
<input type="text" name="name" size="25" maxlength="200" />
</td>
</tr><tr>
<td width="200" valign="top" align="right">Your Email: </td>
<td width="200" valign="top" align="left">
<input type="text" name="email" size="25" maxlength="100" />
</td>
</tr><tr>
<td width="200" valign="top" align="right">jaar: </td>
<td width="200" valign="top" align="left">
<input type="text" name="jaar" size="25" maxlength="100" />
</td>
</tr><tr>
<td width="200" valign="top" align="right">Your Comments: </td>
<td width="200" valign="top" align="left">
<textarea name="msg" cols="25" rows="4"></textarea>
</td>
</tr><tr>
<td width="200" valign="top"> </td>
<td width="200" valign="top" align="left">
<input type="reset" name="Reset" value="Reset" />
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" />
</td>
</tr>
</table>
</form>

Hier de code die de mail verzendt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
    // VALUES FROM THE FORM
    $name        = $_POST['name'];
    $jaar        = $_post['jaar'];
    $email        = $_POST['email'];
    $message    = $_POST['msg'];

    // ERROR & SECURITY CHECKS
    if ( ( !$email ) ||
         (
strlen($_POST['email']) > 200 ) ||
         ( !
preg_match("#^[A-Za-z0-9](([_\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)@([A-Za-z0-9]+)(([\.\-]?[a-zA-Z0-9]+)*)\.([A-Za-z]{2,})$#", $email) )
       )
    {

        print "Error: Invalid E-Mail Address";
        exit;
    }

    if ( ( !$name ) ||
         (
strlen($name) > 100 ) ||
         (
preg_match("/[:=@\<\>]/", $name) )
       )
    {

        print "Error: Invalid Name";
        exit;
    }

    if ( preg_match("#cc:#i", $message, $matches) )
    {

        print "Error: Found Invalid Header Field";
        exit;
    }

    if ( !$message )
    {

        print "Error: No Message";
        exit;
    }

    if (eregi("\r",$email) || eregi("\n",$email)){
        print "Error: Invalid E-Mail Address";
        exit;
    }

    if (FALSE) {
        print "Error: You cannot send to an email address on the same domain.";
        exit;
    }



    // CREATE THE EMAIL
    $headers    = "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";
    $headers    .= "From: $name <$email>\n";
    $headers    .= "From: $jaar <$email>\n";
    $recipient    = "[email protected]";
    $subject    = "Aanmelding";
    $message    = wordwrap($message, 1024);

    // SEND THE EMAIL TO YOU
    mail($recipient, $subject, $message, $headers);

    // REDIRECT TO THE THANKS PAGE
    header("location: http://www.knmi.nl");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:59:13
 
- SanThe -

- SanThe -

12/04/2008 11:52:00
Quote Anchor link
$name = $_POST['name'];
$jaar = $_post['jaar'];

POST is niet post.
 
Delano

delano

12/04/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Hoi Santhe,

Bedankt voor je snelle reactie! nu werkt het wel, maar wil eigenlijk het jaar in het bericht venster hebben, sorry ik ben een noob.
gr,
 
Wim E

Wim E

12/04/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Dan moet je hem verplaatsen naar de message toe

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
// CREATE THE EMAIL
    $headers    = "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";
    $headers    .= "From: $name <$email>\n";
    $recipient    = "[email protected]";
    $subject      = "Aanmelding";
    $message    = wordwrap($message, 1024);
    $message    .= "From: $jaar <$email>\n";

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim E
 
Wim E

Wim E

12/04/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Sorry, hij poste dubbel :s
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim E
 
Delano

delano

12/04/2008 13:05:00
Quote Anchor link
Wim, het werkt, maar hoe krijg ik nu het jaar boven de msg tekst, dus eerst het jaar dan een enter en dan de tekst van msg.
alvast bedankt voor je reactie.
 
Delano

delano

12/04/2008 16:41:00
Quote Anchor link
Heb het zelf op kunnen lossen, bedankt voor jullie hulp! gr
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.