php fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy

Roy

10/01/2008 17:17:00
Quote Anchor link
heey ik heb een code gemaakt maar hij geeft een fout dat ik niet zo makkelijk kan oplossen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<style type="text/css">
<!--
.style1 {
    font-family: Verdana;
    font-size: 10px;
    font-weight: bold;
}
.style4 {font-family: Verdana; font-size: 10px; }
-->
</style>

<table width="264" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="130" bgcolor="#FFFFFF"><span class="style1">Aantal parels: </span></td>
    <td width="134" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr bgcolor="#FF9900">
    <td bgcolor="#FFFFFF"><span class="style4">10 parel 's </span></td>
    <td bgcolor="#FFFFFF"><form name="form1" method="post" action="">
      
        <div align="left">
          <input name="koop" type="submit" id="koop" value="Koop">
          </div>
    </form></td>
  </tr>
</table>
<?php
            echo "</table>";
elseif($_GET['a'] == "kopen")
mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 50 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
mysql_query("UPDATE leden SET parels = parels + 10 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
        }
else{
                echo "Er is een fout opgetreden.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
            }
        }
else{
            echo "Deze actie is niet bekend.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
        }
    }
else{
        echo "&raquo; <a href='?p=profiel&mid=' " . $_SESSION['id']. " ''>ga door naar je profiel</a>";
    }

?>

wie kan me helpen de foutcode is trouwens

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /home/Dropmix/domains/dropmix.gethost.nl/public_html/v2/parels.php on line 33

Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:59:11
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Je hebt enkel een elseif in deze code staan. Waar is de bijbehorende if dan gebleven? En waar zou je deze afsluiten?
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
                
            }
            echo "</table>";
        }elseif($_GET['a'] == "koop") {
mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 50 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
mysql_query("UPDATE leden SET parels = parels + 10 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
        }else{
                echo "Er is een fout opgetreden.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
            }
        }else{
            echo "Deze actie is niet bekend.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
        }
    }else{
        echo "&raquo; <a href='?p=profiel&mid=' " . $_SESSION['id']. " ''>ga door naar je profiel</a>";
    }
}
?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zoiets ?
 
Michael

michael

10/01/2008 17:24:00
Quote Anchor link
heb je geen haakje voor de else if vergeten?

echo'</table>'; } else if {

}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Nee, ik zie nog geen bijbehorend if-statement. Een elseif kun je alleen gebruiken als het voorafgegaan wordt door een if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if( voorwaarde )
{

    // Doe iets
}
elseif ( andere_voorwaarde)
{

    // Doe iets anders
}
else
{
    // Doe weer iets anders
}
?>
 
Martijn B

Martijn B

10/01/2008 17:24:00
Quote Anchor link
het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(){}
else{}

// of

if(){}
elseif(){}
elseif(){}
else{}
?>


ander niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 17:25:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2008 17:19:
Waar is de bijbehorende if dan gebleven? En waar zou je deze afsluiten?
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:29:00
Quote Anchor link
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<style type="text/css">
<!--
.style1 {
    font-family: Verdana;
    font-size: 10px;
    font-weight: bold;
}
.style4 {font-family: Verdana; font-size: 10px; }
-->
</style>

<table width="264" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="130" bgcolor="#FFFFFF"><span class="style1">Aantal parels: </span></td>
    <td width="134" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr bgcolor="#FF9900">
    <td bgcolor="#FFFFFF"><span class="style4">10 parel 's </span></td>
    <td bgcolor="#FFFFFF"><form name="form1" method="post" action="">
      
        <div align="left">
          <input name="koop" type="submit" id="koop" value="Koop">
          </div>
    </form></td>
  </tr>
</table>
<?php
if(isset($_POST['kopen']))
{

mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 50 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");<br>
or die ("Sorry je hebt niet genoeg muntjes");
mysql_query("UPDATE leden SET parels = parels + 10 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");

        }
else{
                echo "Er is een fout opgetreden.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
            }
        }
else{
            echo "Deze actie is niet bekend.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
        }
    }
else{
        echo "&raquo; <a href='?p=profiel&mid=' " . $_SESSION['id']. " ''>ga door naar je profiel</a>";
    }

?>
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Waarom zoude de queries eigenlijk moeten lukken en ook daadwerkelijk iets moeten bijwerken? Ik ben die garantie nog nooit tegengekomen, die bestaat bij mijn weten niet.

Kortom, foutafhandeling inbouwen en controleren of er wel iets is bijgewerkt.
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:33:00
Quote Anchor link
ik roep het op met ?p=parels dan opent hij in de index met de config
 
Michael

michael

10/01/2008 17:34:00
Quote Anchor link
er klopt volgens mij niks van. je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(){

}
else {

}
//tot zo ver goed
} else {
}
else {
}
}

?>
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_POST['kopen'])) {
mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 50 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
mysql_query("UPDATE leden SET parels = parels + 10 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
}

else{
echo "Er is een fout opgetreden.<br><a href='java script:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
}

else{
echo "&raquo; <a href='?p=profiel&mid=' " . $_SESSION['id']. " ''>ga door naar je profiel</a>";
}

?>


dit :P
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 17:42:00
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:51:00
Quote Anchor link
opgelost
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<style type="text/css">
<!--
.style1 {
    font-family: Verdana;
    font-size: 10px;
    font-weight: bold;
}
.style4 {font-family: Verdana; font-size: 10px; }
-->
</style>

<table width="264" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="130" bgcolor="#FFFFFF"><span class="style1">Aantal parels: </span></td>
    <td width="134" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr bgcolor="#FF9900">
    <td bgcolor="#FFFFFF"><span class="style4">10 parel 's </span></td>
    <td bgcolor="#FFFFFF"><form name="form1" method="post" action="?p=parels&a=koop">
      
        <div align="left">
          <input name="koop" type="submit" id="koop" value="koop">
          </div>
    </form></td>
  </tr>
</table>
<?php
if(isset($_POST['koop'])) {
mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 50 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
mysql_query("UPDATE leden SET parels = parels + 10 WHERE member_id =' " . $_SESSION['id']. " ' ");
echo "Gefeliciteerd je hebt 10 Parels gekocht";
}

?>
 
Roy

Roy

10/01/2008 17:54:00
Quote Anchor link
ik hoef alleen nog een check uit te voeren voor een badge
als iemant zoveel parels heeft dan krijg hij atoumatich een badge.

iemand een idee ?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/01/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
. " ' ");<br>
or die ("
?>


WTF :|
 
Roy

Roy

10/01/2008 18:10:00
Quote Anchor link
?
ik heb al iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?  
$query
= "SELECT parels FROM leden WHERE member_id=' " . $_SESSION['id']. " ' ";
$result = mysql_query($query);
if(mysql_num_rows($result) > 100)
{

}

?>
 
Frank -

Frank -

10/01/2008 19:04:00
Quote Anchor link
En de foutafhandeling?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.