PHP GD background repeat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Darkwing Duck

Darkwing Duck

04/05/2009 22:19:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om met PHP GD een plaatje in te laden en dit te laten 'herhalen', zoals ze dit op deze manier doen met CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
background-image: url(your-background.image);
background-repeat: repeat;
?>


Maar dan met PHP GD dus.

Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:38:52
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

04/05/2009 23:03:00
Quote Anchor link
als jij je background-image naar een php script verwijst (en deze dus netjes de juist image headers uitspuugt) wat is dan het probleem? Dan kan he gewoon het PHP script een afbeelding laten maken en outputten en met CSS de afbeelding herhalen.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

04/05/2009 23:07:00
Quote Anchor link
Als je de directe url van de GD afbeelding bezoekt, krijg je dan daadwerkelijk de afbeelding, of een hoop tekens? Als het dat laatste is, moet je even de goeie headers toevoegen. Als het dat eerste is weet ik niet wat er aan de hand is.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

05/05/2009 01:10:00
Quote Anchor link
Volgens mij heeft hij gewoon een afbeelding van 300 bij 300 en daar wilt hij een plaatje van 50 bij 50 laten herhalen als achtergrond.

Kijk in dat geval eens naar http://php.net/imagecopyresampled

Je hebt eerst je afbeelding van bijvoorbeeld 300 bij 300..
dan laad je met $image = imagecreatefromjpeg($filename); je achtergrond plaatje in..

En die plaats je dan op de juiste plaats op je afbeelding met een loop en wat rekenen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.