php herhalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mark

Mark

31/10/2008 17:59:00
Quote Anchor link
hallo

ik heb nu een lege database tabel.
Ik wil dat als iemand hier bv 3 dingen inzet dat php dan 3 keer deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function wijzigTekst(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst').innerHTML = inhoud; }

en achet wijzigTekst het id nummer zet het bericht. Iemand enig idee hoe ik deze regel steeds herhaal. in dit geval dus 3 keer maar stel dat er 5 berichten in die tabel staan natuurlijk 5 keer. iemand?

groeten, Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:24:22
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 18:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$query = "SELECT * FROM tabelnaam";
$result = mysql_query($query);
if(mysql_num_rows($result)>0){
      while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo " function wijzigTekst($row['ID']) {document.getElementById('mijnTekst').innerHTML = inhoud; } ";
      }
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Mark

Mark

31/10/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Dit kan ik ook tussen dit zetten toch?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type="text/javascript">
$query = "SELECT * FROM tabelnaam";
$result = mysql-query($query);
if(mysql_num_rows($result)>0){
      while($row=mysql_fetch_array($result)){
           function wijzigTekst(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst').innerHTML = inhoud; }
      }
}
</script>
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Zou niet logisch wezen.. je kunt beter die code van mij ergens in je body o.i.d zetten, in die while doe je een aanroep naar die functie.. en tussen <script></script> tags voer je de functie uit...

Dus ipv function wijzigTekst(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst').innerHTML = inhoud; }

in de while te zetten,

doe je
wijzigTekst(inhoud);
in je while..

en zet je bovenin je javascript functie..

ik ben niet zon javascript held, dus typfouten/fouten voorbehouden :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Mark

Mark

31/10/2008 18:12:00
Quote Anchor link
om eerlijk te zijn snap ik je niet... per bericht moet er een nieuwe regel aangemaakt worden en een nieuwe wijzigTekst... dus gewoon nummeren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark
 
Mark

Mark

31/10/2008 18:20:00
Quote Anchor link
de code zoals ik die hen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<style type="text/css">
#mijnTekst {}
#mijnTekst3 {}
#mijnTekst4 {}
#mijnTekst5 {}
#mijnTekst6 {}
#mijnTekst7 {}  
#mijnTekst8 {}
#ba { background-color:#333333}
#ba a { color:#fff;}
</style>
<script type="text/javascript">
function wijzigTekst(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst3(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst3').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst4(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst4').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst5(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst5').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst6(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst6').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst7(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst7').innerHTML = inhoud; }
function wijzigTekst8(inhoud) {document.getElementById('mijnTekst8').innerHTML = inhoud; }
</script>
</head>
<body marginheight="0" marginwidth="0">
<table border="0">
    <tr>
        <td width="1200" height="50" bgcolor="#d3dce3">Vrijdag Geen gym</p>
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="1200" height="20" bgcolor="#e5e5e5">
        </td>
    </tr>
    <tr bgcolor="#d5d5d5">
        <td width="1200" height="50"  id="mijnTekst">
        </td>
    </tr>
</table>
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Die while, gaat voor ieder resultaat uit je database opnieuw hetgeen tussen je while(){} uitvoeren...

Door de functie aan te roepen in die while, met de ID die je krijgt uit je DB(bv. 1,2,3,4,5) kun je op die manier 5x de javascript functie aan roepen, iedere keer met een andere ID

je weet de naam van de ID die je uit de database haalt(bijvoorbeeld tekstID)

dus dan roep je in die while de javascript functie aan met
wijzigTekst'.$row['tekstID'].'

dan krijg je dus bij de eerste 5 resultaten
wijzigTekst1
wijzigTekst2
wijzigTekst3
wijzigTekst4
wijzigTekst5
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Mark

Mark

31/10/2008 19:50:00
Quote Anchor link
of ik ben gek of ik volg je weer niet.. je kan zeker niet een voorbeeld maken? of gewoon maken?
ik volg je echt niet...
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ik heb een voorbeeld voor je gemaakt..

wellicht de php+sql beginners handleiding iets voor je?
 
Mark

Mark

31/10/2008 20:02:00
Quote Anchor link
al doorgelezen(A) heb 3 mappen van denk 250 blaadjes... alleen weet niet alles meer:P
maar waar is dat voorbeeld dan? aangezien je denk ik je vorige bericht bedoeld wat ik dus niet snapte.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 20:03:00
Quote Anchor link
Een ID uit een database halen d.m.v een while loop is toch wel de basis hoor.. pak het 1e of 2e velletje van de 250 er maar 's bij :P
 
Mark

Mark

31/10/2008 20:07:00
Quote Anchor link
ja maar dat bedoel ik niet.. ik weet nu hoe ik die regel 5 keer herhaal
maar dat kon niet in de head. toen zijn je dat het op de een of andere manier in de body kon en moest. toen snapte ik je niet meer.
 
Mark

Mark

31/10/2008 20:21:00
Quote Anchor link
iemand anders die mij kan helpen? moet namenlijk vanavond die site inleveren.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark
 
Timen kut

Timen kut

31/10/2008 20:34:00
Quote Anchor link
De functie "Wijzigtekst" is een javascript functie.. die kun je variabel maken... door een Nummer met de functie mee te geven functienaam(Nummer){}

dan kun je 'm toch aan roepen met het nummer uit je database? dan hoef je die javascript maar 1 x te gebruiken...
 
Mark

Mark

31/10/2008 20:43:00
Quote Anchor link
nu zeg je weer het zelfde. zal wel aan de drukte liggen maar ik snap je echt niet goed... pleas geef code. anders zal ik het anders moeten doen...
 
Buddy

Buddy

31/10/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Mark schreef op 31.10.2008 20:43:
nu zeg je weer het zelfde. zal wel aan de drukte liggen maar ik snap je echt niet goed... pleas geef code. anders zal ik het anders moeten doen...

Ligt dan aan jou, had je eerder moeten beginnen...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/10/2008 23:20:00
Quote Anchor link
Mark schreef op 31.10.2008 20:21:
iemand anders die mij kan helpen? moet namenlijk vanavond die site inleveren.

Dit kan nooit een reden zijn om je te helpen. Jouw deadline is jouw deadline, dat is niet onze zaak. Je hebt in dit topic twee keer gebumpt, let daar dus op in het vervolg.
 
Joshi

joshi

05/11/2008 10:06:00
Quote Anchor link
oke, zal ik doen. Ik mag de website nog steeds afmaken... Ik hebn dit nog eens goed nagelezen, ik snap het eigenlijk nog niet :$
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 10:10:00
Quote Anchor link
Naar mijn idee was het vrij duidelijk wat ik had getyped, of het precies werkt zoals het staat weet ik niet, maar je kunt er een heel eind mee komen.. En als je dat niet begrijpt moet je echt de handleidingen gaan lezen..
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2008 10:10:00
Quote Anchor link
En nu is Mark opeens Joshi? Tweeling?
 
Joshi

joshi

05/11/2008 12:10:00
Quote Anchor link
JA klopt:P nee grapje. Ik kan me ww niet vinden dus ging ik op deze aangezien ik mijn ww nog niet heb verandert en joshi een klas genoot is:P
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.