PHP If else statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

14/01/2012 14:08:38
Quote Anchor link
Eey mensen
Ik heb in mijn nieuwssysteem 4 categorien.
Daarbij heb ik net even een maniertje gemaakt waarmee er wordt gecrontoleert bij welke categorie iets hoort. Om hem vervolgens in Javascript bij de goeie lijst te zetten.
Maar nu wil ik weten of de code zoals ik hem gemaakt heb wel handig is en of dit makkelijker kan.
Hier de link.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:58:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2012 14:19:28
Quote Anchor link
Is een elseif of een array geen beter idee?
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

14/01/2012 14:21:15
Quote Anchor link
Weet ik niet maar ik denk het eigenlijk wel.
Maar is dat niet makkelijker met grotere getallen?
Tenminste dat dacht ik altijd.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

14/01/2012 14:22:59
Quote Anchor link
Dat kan makkelijker dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($num == 1) {
    
    //$num=1

} else if ($num == 2) {

    //$num=2

} else if ($num == 3) {

    //$num=3

} else if ($num == 4) {

    //$num=4

} else {

    // $num < 1 || $num > 4

}
?>


Echter is het werken met een switch-statement nog handiger in dit geval.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

switch ($num) {

    case
1:
        // $num=1
        break; // zonder break voert hij ook de code in het volgende vak uit
    case 2:
        // $num=2
        break;
    case
3:
        // $num = 3
        break;
    case
4:
        // $num = 4
        break;
    default:

        // $num < 1 || $num > 4


}


?>
Gewijzigd op 14/01/2012 14:24:20 door Jacco Brandt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/01/2012 14:23:33
Quote Anchor link
Switch? http://php.net/manual/en/control-structures.switch.php

Waarom post je de code niet hier eigenlijk?
Gewijzigd op 14/01/2012 14:23:54 door Obelix Idefix
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

14/01/2012 14:24:49
Quote Anchor link
Ah bedankt mensen.
Jacco bedankt voor je voorbeelden.

Het klopt dus inderdaad dat het makkelijker kon.

@Toevoeging
Je kan daar meteen zien hoe ik bedoel?
Gewijzigd op 14/01/2012 14:26:18 door Bas van de Steeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2012 14:26:52
Quote Anchor link
array's gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$array
= array(1,2,3,4,6,7,10,11);
if(in_array($_GET['id'],$array)) {
    echo "Hij komt er in voor!";
}
else {
    echo "Hij komt er niet in voor!";
}

?>
Gewijzigd op 14/01/2012 14:37:40 door - Ariën -
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

14/01/2012 14:41:36
Quote Anchor link
@Aar dat kan ook maar dan kan is het lastiger om te kijken naar het volgende.
1 = CategorieVideo
2 = CategorieFoto
3 = CategorieWeb
4 = CategorieMobile

Want dan weet je wel of het getal 1/4 erin voorkomt maar nog niet welke categorie het is.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/01/2012 14:49:10
Quote Anchor link
Dan maak je er van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$array
=array();
$array[1] = 'Video';
$array[2] = 'Foto';
$array[3] = 'Web';
$array[4] = 'Mobile';

if (   in_array($_GET['id'], $array)
    &&
ctype_digit($_GET['id']) )  {
    echo 'Categorie: '.$array[$_GET['id']];
}

else {
    echo 'Helaas.....'
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2012 14:50:31
Quote Anchor link
Zo wel..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$array
= array(1 => 'Bla', 2=> 'woei', 3 => 'wazaa');
if(in_array($_GET['id'],$array)) {
    echo "Hij komt er in voor: ".$array[$_GET['id']];
}
else {
    echo "Hij komt er niet in voor!";
}

?>

Wat Noppes heeft is duidelijker.
Gewijzigd op 14/01/2012 14:51:45 door - Ariën -
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

14/01/2012 14:52:42
Quote Anchor link
Ohja ik zie het ben nog echte beginner wist niet dat dat zo kon bedankt
Aar en Noppes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.