PHP in een Javascript File

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 15:17:04
Quote Anchor link
1) Je hebt toch voor elke taal een lijst in PHP met de vertalingen in diverse talen? Daar begon het topic juist mee. Zorg dat je die te vertalen teksten ook toevoegt aan het bestand.

2) Kies bijvoorbeeld de Engelse taal, en kijk of je in je broncode in je browser ook die vertaling terug ziet. Dus even rechtsklikken op je site en kies voor 'Broncode weergeven', dan zie je de HTML-structuur zoals je browser je website ziet.

3) Dat heb ik net om 14:54:23 al laten zien in een edit van mijn bericht hier.

Laat anders even een URL van je site zien die we kunnen bekijken. Dan weten we wat er nog moet gebeuren.
Gewijzigd op 18/04/2020 15:19:50 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:10:31
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/04/2020 15:17:32
Quote Anchor link
Kleine tip: ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['notify_me'] = "<?php echo $lang['get_notified'];?>";
kun je beter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['notify_me'] = <?php json_encode($lang['get_notified']); ?>;
Let op: dus ook de omsluitende aanhalingstekens verwijderen!

Dan kom je later nooit in de problemen als er opeens aanhalingstekens in je vertalingen komen te staan (json_encode escapet die dan vanzelf).
Gewijzigd op 18/04/2020 15:17:49 door Rob Doemaarwat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 15:22:48
Quote Anchor link
Laat maar even je URL zien, Roos, dan kunnen we beter kijken wat er nog moet gebeuren!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2020 15:31:51
Quote Anchor link
Dat JavaScript bestand is sowieso een baksteen, als daar hardcoded allerlei teksten in zitten. Het is niet optimaal om de broncode daarvan aan te passen, maar je zou de teksten kunnen vervangen door placeholders (invulvakjes) en dan op een andere plek definiëren wat er in deze vakjes ingevuld zou moeten worden.

@Rob json_encode() retourneert een string (maar geeft deze dus niet direct weer), dus je zult hier nog een echo aan toe moeten voegen.
 
Roos G

Roos G

18/04/2020 15:35:10
Quote Anchor link
Bedankt! Ik zal het aanpassen.

Rob Doemaarwat op 18/04/2020 15:17:32:
Kleine tip: ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['notify_me'] = "<?php echo $lang['get_notified'];?>";
kun je beter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['notify_me'] = <?php json_encode($lang['get_notified']); ?>;
Let op: dus ook de omsluitende aanhalingstekens verwijderen!

Dan kom je later nooit in de problemen als er opeens aanhalingstekens in je vertalingen komen te staan (json_encode escapet die dan vanzelf).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 15:36:24
Quote Anchor link
Dat probeer ik al via Javascript-variabelen te bewerkstelligen.
 
Roos G

Roos G

18/04/2020 15:36:32
Quote Anchor link
url kan ik niet plaatsen.Ik werk achter de schermen aan deze coming soon page omdat het nog niet af is.

Toevoeging op 18/04/2020 15:38:04:

ik laat vanavond weten of het gelukt is. Bedankt allen en fijn weekend
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/04/2020 16:21:09
Quote Anchor link
Let ook even op wat Thomas nog zei / ik was iets te enthousiast met de backspace / het wordt dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['notify_me'] = <?php echo json_encode($lang['get_notified']); ?>;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 12:34:08
Quote Anchor link
Ik ben nieuwsgierig of het nog gelukt is?
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 12:36:48
Quote Anchor link
Ik kom er niet uit. Wat ik verwarrend vind is het javascript bestand in html file. Waarschijnlijk omdat ik Engelse teksten zie. Ik begrijp ook die verwijzingen niet ('notify_me']). Want dit zie ik niet staan bij de Engelstalige teksten uit Javascript die vertaald moeten worden. Zie onderaan dit bericht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
var lang = [];
lang['notify_me'] = "<?php echo $lang['get_notified'];?>";
lang['invalid_mail'] = "<?php echo $lang['invalid_mail'];?>";
lang['something_wrong'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";
</script>    


De main pagina is Engelstalig. Wat vertaald moet worden in javascript is de NL versie. Dit moet o.a. vertaald worden:

"Thank you for signing up.
You are now on our Waiting list.
You will receive your first e-mail within the next 24 hours"

"Your e-mail address is incorrect.
Please check it and try again."

Etc.

Mijn vraag, de Engelstalige tekst het NotifyMe Javascript file:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".message").html('<p class="notify-valid">Thank you for signing up. <br>You are now on our Waiting list. <br>You will receive your first e-mail within the next 24 hours.</p>').fadeIn();


moet zo worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".message").html('<p class="notify-valid">Bedankt voor je aanmelding. <br>Je staat nu op onmze wachtlijst. <br>Binnen 24 uur ontvang je van ons een eerste e-mail.</p>').fadeIn();


Dus, hoe wordt dit dan in de html sectie...Wat plaatst ik tussen de haakjes ipv notify_me?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script>
var lang = [];
lang['notify_me'] = "<?php echo $lang['get_notified'];?>";
</script>
Gewijzigd op 20/04/2020 12:37:20 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 13:32:57
Quote Anchor link
Je kan uiteraard geen vastgezette teksten gebruiken, je wilt immers placeholders/variabelen hebben die vertaald worden, in zowel je PHP-scripts als in het Javascript bestand.

Lees anders eens terug, want ik had eerder al aangegeven hoe je de Javascript-file moet aanpassen.

Kijk ook even in de HTML-broncode van je site (dus via de browser) of die vertalingen in je script-blok netjes vertaald zijn.
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 13:52:46
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Ik zal zo weer teruglezen. Kom er dan straks op terug. Anders plaats ik de link naar Coming soon pagina.
Bedankt :)
Gewijzigd op 20/04/2020 13:53:06 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 13:56:36
Quote Anchor link
Als het javascript-blok erin verwerkt zit kunnen we altijd even kijken.
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 15:07:08
Quote Anchor link
He he, gelukt.

Het werkt - ook in Mailchimp.
Bedankt voor je engelengeduld en hulp, Ariën.

Wat er nu in Javascript file (regel 60)stond heb ik vervangen voor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".message").html('<p class="notify-valid">Dit e-mailadres is onjuist.<br>Probeer het nog en keer.</p>').fadeIn();


En in html staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['mailadress_incorrect'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";


En deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".message").html('<p class="notify-valid">Bedankt voor je aanmelding. <br>Je staat nu op onze wachtlijst. <br>Binnen 24 uur ontvang je onze eerste e-mail.</p>').fadeIn();        


En deze in html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lang['subscription_complete'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";



complete code in html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";
lang['mailadress_incorrect'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";
</script>        
</head>


Twijfel alleen over dit stukje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
['something_wrong']


De rest zal nu ook wel goedkomen.

Hier de link naar Coming Soon pagina(verwijder ik zometeen weer):
Gewijzigd op 20/04/2020 17:46:09 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 15:31:27
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar de link waarnaar ik refereerde? (zie mijn post op 18/04/2020 14:54:23.
Je moet juist GEEN vaste tekst in je Javascript bestand plaatsen, maar een variabele/placeholder.

Ik snap overigens niet waarom je voor twee situaties (aanmelding compleet, mailadres is fout) één dezelfde vertaling uit $lang['something_wrong'] (er is iets mis) gebruikt?

Dit leidt nu tot situaties uit het bijbelse verhaal over 'De toren van Babel'.

Verder zijn de waardes in je script-blok leeg.....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "";
lang['mailadress_incorrect'] = "";
</script>        

Een kwestie van in de HTML-broncode van je pagina te kijken.
Gewijzigd op 20/04/2020 15:40:51 door - Ariën -
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 15:44:37
Quote Anchor link
Die link heb ik gezien, maar ik weet dan nog steeds niet welke tekst ik er wel moet zetten. Waar haal ik die placeholders vandaan?

Een nit-wit, weet je nog?

Geldt ook voor dit (en dat gaf ik aan in mijn vorige post wat ik later heb toegevoegd):

Quote:
Ik snap overigens niet waarom je voor twee situaties (aanmelding compleet, mailadres is fout) één dezelfde vertaling uit $lang['something_wrong'] (er is iets mis) gebruikt?


Naar onderstaande ga ik nog naar kijken en daar laat ik het bij, want zonder voorbeelden weet ik echt niet wat ik moet doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "";
lang['mailadress_incorrect'] = "";
</script>
Gewijzigd op 20/04/2020 15:44:55 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 15:48:22
Quote Anchor link
Ga eerst eens na of de vertalingen wel in je taal-bestanden bestaan.

Je kan wel leuk dit doen (aangepast met correcte vertaling):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "<?php echo $lang['subscription_complete'];?>";
lang['mailadress_incorrect'] = "<?php echo $lang['mailadress_incorrect'];?>";
</script>        
</head>


Maar bestaan $lang['subscription_complete'] én $lang['mailadress_incorrect'] wel in je taalbestanden van alle talen?
Jij moet er immers voor zorg dragen dat alle vertaling in die taalbestanden staat.
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 15:49:20
Quote Anchor link
leeg? ik zie dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";
lang['mailadress_incorrect'] = "<?php echo $lang['something_wrong'];?>";
</script>


zie je nieuwe bericht net. Zal het aanpassen naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
var lang = [];
lang['subscription_complete'] = "<?php echo $lang['subscription_complete'];?>";
lang['mailadress_incorrect'] = "<?php echo $lang['mailadress_incorrect'];?>";
</script>        
</head>


ga ik ook bekijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Maar bestaan $lang['subscription_complete'] n $lang['mailadress_incorrect'] wel in je taalbestanden van alle talen?
Jij moet er immers voor zorg dragen dat alle vertaling in die taalbestanden staat.


ben weer wat wijzer;)
Gewijzigd op 20/04/2020 15:52:15 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2020 15:51:55
Quote Anchor link
Ik zeg taalbestand waar je talen in staan. Dat ding uit je eerste post in dit topic.

Niet rot bedoeld, maar ik neem aan dat je toch weet wat een bestand is :S
Gewijzigd op 20/04/2020 15:52:48 door - Ariën -
 
Roos G

Roos G

20/04/2020 15:52:42
Quote Anchor link
heb net mijn eerdere reactie aangepast
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.