Php in Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 13:55:22
Quote Anchor link
Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een website met weerstations. Nu wat ik graag zou weten?

Hoe kan ik variabelen uit een tekstbestand lezen via javascrtipt.

Bevoorbeeld bij php is het zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $temperatuur;?>

Hoe kan ik dit in een javascript invoegen om uit te lezen?
Gewijzigd op 19/09/2012 13:57:03 door Thomas Lombaert
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:06:21
 
Albert de Wit

Albert de Wit

19/09/2012 13:56:37
Quote Anchor link
Je kunt dan denk ik het beste AJAX gebruiken daarvoor.

Als je er niet bekend mee bent -> Klik hier
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 14:02:09
Quote Anchor link
Bedankt Albert,

Ja veel ken ik daar niet van :). Met php kan ik al heel wat.
Maar javascript is toch een ander iets.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2012 14:03:11
Quote Anchor link
Thomas, alles valt te leren ;-)
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 14:03:52
Quote Anchor link
Dat is een feit :)
 
Albert de Wit

Albert de Wit

19/09/2012 14:04:57
Quote Anchor link
alleen als je AJAX wilt leren, bespaar een hoop moeite en doe dat met jQuery, een framework van Javascript. Daar bespaar je zeker 20 lijntjes overtypen mee.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

19/09/2012 14:08:15
Quote Anchor link
Laatste tijd vind ik zelf JSON erg handig.. Array omzetten naar JSON en klaar.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 14:19:16
Quote Anchor link
Dit is mijn google charts code:

<html>
<head>
<script type='text/javascript' src='https://www.google.com/jsapi'></script>
<script type='text/javascript'>
google.load('visualization', '1', {'packages': ['geochart']});
google.setOnLoadCallback(drawMarkersMap);

function drawMarkersMap() {
var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['City', 'Temperatuur'],
['Waregem', 10],
]);

var options = {
region: 'BE',
displayMode: 'markers',
colorAxis: {colors: ['blue', 'red']}
};

var chart = new google.visualization.GeoChart(document.getElementById('chart_div'));
chart.draw(data, options);
};
</script>
</head>
<body>
<div id="chart_div" style="width: 900px; height: 500px;"></div>
</body>
</html>

Dus de temperatuur zou moeten uitgelezen worden via javascript.
 
Wouter J

Wouter J

19/09/2012 15:45:13
Quote Anchor link
Je kan de variabele gewoon echoën in je JS code en daar gebruiken. PHP wordt uitgevoerd op de server, ergens ver weg, het browser, waar JS wordt uitgevoerd, ontvangt alleen de code die de PHP code genereert. Als je dus dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// ...
$bar = 'baz';
?>

<script>
var foo = '<?php echo $bar; ?>';
// ...
</script>

Krijgt het browser, en dus ook de JS engine, alleen dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script>
var foo = 'baz';
// ...
</script>

En dat is dus ook hoe je je JS moet zien.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 16:45:18
Quote Anchor link
Dan doe ik dit?

<script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval(str_replace(array("BOF", "EOF", "\n"), "", file_get_contents ("http://www.weerwaregem.be/data/customtextout10.txt").';')); ?>

var temperatuur = '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $outsideTemp; ?>
';// ...
</script>
Gewijzigd op 19/09/2012 16:49:49 door Thomas Lombaert
 
N K

N K

19/09/2012 16:51:25
Quote Anchor link
Misschien even kijken waar $outsideTemp op de pagina gedefinieerd wordt. Voor of na het script.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

19/09/2012 16:54:02
Quote Anchor link
Dit is het resultaat die ik zelf invul:
http://weerwaregem.be/test/test.php

Maar ik weet totaal niet hoe ik doe code in het script moet plaatsen.
:(
Gewijzigd op 19/09/2012 17:02:31 door Thomas Lombaert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.