php in xml?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 11:17:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
 <key>'.$key.'</key>


Hoe kan je php gebruiken in een xml bestand, hier is $key dynamisch?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:53:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 11:25:47
Quote Anchor link
Zolang je de juiste header bovenaan je script neerdropt:
header ("Content-Type:text/xml");
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 11:31:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php header("Content-Type:text/xml"); ?>
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<key><?php echo $_SESSION['key'];?></key>


maar werkt niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 11:31:55
Quote Anchor link
je vergeet session_start(); bovenaan je code te plaatsen.
Als je toch bezig met met XML, kijk eens naar SimpleXML, hiermee kan je heel makkelijk hele XML-tree's opbouwen.
Gewijzigd op 18/06/2013 11:32:33 door - Ariën -
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 11:36:12
Quote Anchor link
dat was ik vergeten maar werkt nog steeds niet
hij geeft structuur van xml is fout maar met de key hardcoded erin werkt die wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php session_start();
header("Content-Type:text/xml"); ?>

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<key><?php echo $_SESSION['key'];?></key>


Toevoeging op 18/06/2013 11:37:15:

ok ik weet wel dat simplexml data van een xml kan krijgen maar andersom niet
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 11:49:18
Quote Anchor link
De XML structuur is ook fout. XML documents hebben altijd een rootnode (in dit geval <key>) nodig en die rootnode mag geen tekstnode (dus gewoon tekst) bevatten.

En daarnaast is het altijd verstandig CDATA te gebruiken als je variabele echoëd zonder te weten wat er in zit.
Gewijzigd op 18/06/2013 11:49:58 door Wouter J
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 11:53:45
Quote Anchor link
Wouter ik heb even de rootnode eruit gelaten maar die is er wel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 11:54:37
Quote Anchor link
Heb je een linkje naar je XML?
En wat zegt print_r() over je $_SESSION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 12:00:01
Quote Anchor link
Ja dit word opgehaald dmv file_get_contents en dan met curl

Zo werkt die (hardcoded)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<?php session_start();?>
<rootnode>
  <key>123456></key>
</rootnode>


En zo niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<?php session_start();?>
<rootnode>
  <key><?php echo $_SESSION['key'];?></key>
</rootnode>


Ligt het eraan dat file_get_contents("inc_xml/inc_xml_cv.xml"); misschien sessions destroyed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 12:05:22
Quote Anchor link
Je session_start() hoort uiterst bovenaa, voordat er output staat.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 12:07:45
Quote Anchor link
Maar als ik dat dan weer wissel met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

geeft die een xml structuur fout aan

hoe ik het zo heb geeft de een invalid key fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 12:08:50
Quote Anchor link
session_start() hoort altijd bovenaan te staan, dan je Content-Type header voor je xml, en dan je XML-tree....
Gewijzigd op 18/06/2013 12:09:05 door - Ariën -
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

18/06/2013 12:11:27
Quote Anchor link
Probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

te vervangen door dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<' . '?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?' . '>'; ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 12:12:07
Quote Anchor link
Wat is het nut daarvan? Dit kan prima buiten je PHP-blok worden geplaatst.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 12:12:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php session_start();
header("Content-Type:text/xml"); ?>


<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>


dan geeft die dus een xml structuur fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 12:14:19
Quote Anchor link
Is dat alles van je XML? Kan zijn dat je root-nodes, of andere nodes misschien een fout bevatten? Die witregel boven je xml-tag kan zelfs al lastig doen.
Gewijzigd op 18/06/2013 12:14:51 door - Ariën -
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 12:14:33
Quote Anchor link
@koen

hij geeft nu geen xml structuur fout aan maar nu weer een invalid key fout

Toevoeging op 18/06/2013 12:15:22:

@aar nee want als ik die session variable weghaal en gewoon handmatig invoer doet die het wel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2013 12:15:22
Quote Anchor link
Geef a.u.b. relevante code en voorbeelden.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/06/2013 12:15:41
Quote Anchor link
@aar nee want als ik die session variable weghaal en gewoon handmatig invoer doet die het wel
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

18/06/2013 12:15:56
Quote Anchor link
- Aar - op 18/06/2013 12:12:07:
Wat is het nut daarvan? Dit kan prima buiten je PHP-blok worden geplaatst.

Dit kan soms voor problemen zorgen als short_tags aanstaat, vandaar.
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 12:23:20
Quote Anchor link
haal regel 3 eens weg, je mag geen lege regels voor het doctype hebben
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.