PHP include met parameters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc de Vries

Marc de Vries

13/03/2011 19:57:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik include verschillende pagina's op mijn site met het volgende commando:
?php $a = file_get_contents("http://url.nl/file"); echo ($a); ?

Nu wil ik ook graag een bestand aanroepen die gebruik maakt van parameters, bijvoorbeeld http://url.nl/file.php?parameter=var
Deze parameter is afhankelijk wat in de url staat. Ik wil dus een bestand includen en dat dan de parameter van het bestand overgenomen wordt uit de url. Is dit mogelijk en zo ja: hoe?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:17:21
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2011 20:04:30
Quote Anchor link
Wat je nu doet is geen includen. Met file_get_contents() kan je gewoon de parameter meegeven.
 
Marc de Vries

Marc de Vries

13/03/2011 20:05:49
Quote Anchor link
Wat moet ik daar dan opgeven? De parameter is variabel en wil ik vullen met de parameter uit de url.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2011 20:09:30
Quote Anchor link
Wat lukt daar dan niet aan?
 
Marc de Vries

Marc de Vries

13/03/2011 20:14:01
Quote Anchor link
?php $a = file_get_contents("http://url.nl/file?parameter=var"); echo ($a);

Wat moet ik invullen op de plaats van var? Var is geen vaste waarde en verschilt. De waarde moet uitgelezen worden uit de url. Ik wil niet 1000 verschillende pagina's aanmaken zoals dit:
?php $a = file_get_contents("http://url.nl/file?parameter=12643"); echo ($a);
?php $a = file_get_contents("http://url.nl/file?parameter=45332"); echo ($a);
?php $a = file_get_contents("http://url.nl/file?parameter=55386"); echo ($a);
etc.

Dus als er in de browser http://url.nl/file?parameter=var ingetypt wordt, moet er ook een bestand op een andere locatie worden aangeroepen met die parameter.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2011 20:27:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= file_get_contents("http://url.nl/file?parameter=" . $_GET['waarde_uit_de_url']);
echo ($a);
"?>
Gewijzigd op 13/03/2011 20:28:05 door - SanThe -
 
Marc de Vries

Marc de Vries

14/03/2011 14:26:15
Quote Anchor link
Bedankt. Alleen wat moet ik invullen op de plek van "waarde_uit_de_url"? Deze waarde wil ik niet handmatig invullen, maar moet automatisch uit de url gehaald worden.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

14/03/2011 14:31:20
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2011 14:58:49
Quote Anchor link
Lees ook even de uitleg over de get superglobal.
 
Marc de Vries

Marc de Vries

14/03/2011 14:59:31
Quote Anchor link
Ah, op die manier. Zal het vanavond even testen, bedankt!

Toevoeging op 14/03/2011 19:14:15:

Top, dit werkt!
Gewijzigd op 14/03/2011 20:58:51 door Marc de Vries
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.