[PHP] Info meegeven via de URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ponzi

Ponzi

24/08/2006 19:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al geringe tijd bezig aan een weblog, maar nu wil ik de 'bekende' Nice-urls aanmaken. Dus ipv ?act=page&page=3 dit: ?act=page&page=Dit-is-een-pagina-! .
Zoiets op die aard. De streepjes mogen ook spaties zijn, maar zoiets is niet toegestaan in URLs weet ik. Heeft er iemand enig idee hoe ik zoiets kan aanpakken, ben al wat aan het zoeken geweest, maar vind er niet echt iets over :) ..

Met dank,
Ponzi

Edit:
Iets op deze aard dus ;):
klik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:09:35
 
- -

- -

24/08/2006 20:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// je bestaande code, alleen moet je dit toevoegen:
$_GET['page'] = str_replace('-', ' ', $_GET['page']);

//je bestaande query moet je aanpassen, ongeveer zo:
$query = "SELECT * FROM weblog WHERE titel = '" . $_GET['page'] . "'";
?>
 
Ponzi

Ponzi

24/08/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Zo ver was ik ook al zelf gekomen (maar desondanks niet bedankt), maar het probleem is, dat als er dan een - (streepje) in de titel staat, hij dit ook verwijderd :) .

Edit:
Wel bedankt natuurlijk :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
Winston Smith

Winston Smith

24/08/2006 20:15:00
Quote Anchor link
Overigens zijn spaties wel toegestaan, alleen worden ze omgezet naar %20, wat er niet erg mooi uitziet. Iets wat jij niet wil dus :)

Edit:
Dat probleem met die streepjes in je titel kan je wel oplossen neem ik aan? De str_replace gewoon toepassen nadat je de titel hebt geechoed, of 2 variabelen gebruiken etc.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Ponzi

Ponzi

24/08/2006 20:15:00
Quote Anchor link
Inderdaad, dat bedoelde ik eigenlijk ;) .

Edit:
Met dat laatste van jou ben ik niet mee Kasper? Verklaar je nader :) ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
Bo az

Bo az

24/08/2006 20:31:00
Quote Anchor link
In die link die je geeft is waarschijnlijk gewoon iets als Mod rewrite gebruikt en dan icm iets zoals Jonathan laat zien. (denk ik)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/08/2006 20:32:00
Quote Anchor link
waarom wil je spaties?

contact, about, home is niet deuideljk genoeg?
 
Ponzi

Ponzi

24/08/2006 20:33:00
Quote Anchor link
Mmm, ben al eens bezig geweest en het lukt heel aardig, maar het probleem is nog steeds dat als er een streepje in de titel staat, hij dit ook weg doet :( ... nog maar eens verder zoeken...

Edit:
@ PHP Newbie: Nee, maar het is een blogsysteem hé ;) . Dus titels bevatten vaak wel spaties ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/08/2006 20:47:00
Quote Anchor link
gebruik underscores (ookwel lage streepjes genoemt)
 
Ponzi

Ponzi

24/08/2006 21:06:00
Quote Anchor link
Voor een kerel van 14 heb jij soms 'beestig' goede ideëen :P !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.