PHP inlogsysteem met gebruikersnaam en wachtwoord van forum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Colin aaaaaaa

Colin aaaaaaa

28/12/2006 09:14:00
Quote Anchor link
Hallo mensen!
Ik wil op mijn site een inlogsysteem maken met de gebruikersnaam en wachtwoord van mijn forum, en je dan pas dingen kan bekijken. Heeft iemand misschien een leuk scriptje voor mij wat ik kan gebruiken?

BVD

PS: Website: http://www.runescapenederland.nl/phpbb2/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Colin aaaaaaa
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:03:11
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2006 09:23:00
Quote Anchor link
Dit is mogelijk. Kun je aangeven welk forum je gebruikt (phpBB enz.)?
 
Colin aaaaaaa

Colin aaaaaaa

28/12/2006 10:01:00
Quote Anchor link
Ik gebruik PHPBB. Check link.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2006 10:09:00
Quote Anchor link
Ik heb het niet zo liggen maar ik kijk wel even of ik snel een basic script kan maken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

28/12/2006 10:14:00
Quote Anchor link
Je zou gewoon het phpbb inlog formpje kunnen kopieren, en dat wat aanpassen..

Ik maak wel wat..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<form action="phpbb2/login.php" method="post" target="_top">
<table width="100%" cellpadding="4" cellspacing="1" border="0" class="forumline" align="center">
  <tr>
    <th height="25" class="thHead" nowrap="nowrap">Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen</th>
  </tr>
  <tr>
    <td class="row1"><table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="100%">
          <tr>
            <td colspan="2" align="center">&nbsp;</td>

          </tr>
          <tr>
            <td width="45%" align="right"><span class="gen">Gebruikersnaam:</span></td>
            <td>
              <input type="text" class="post" name="username" size="25" maxlength="40" value="" />
            </td>
          </tr>
          <tr>

            <td align="right"><span class="gen">Wachtwoord:</span></td>
            <td>
              <input type="password" class="post" name="password" size="25" maxlength="32" />
            </td>
          </tr>
          <tr align="center">
            <td colspan="2"><span class="gen">Log me automatisch in bij elk bezoek: <input type="checkbox" name="autologin" /></span></td>
          </tr>

          <tr align="center">
            <td colspan="2"><input type="hidden" name="redirect" value="" /><input type="submit" name="login" class="mainoption" value="Inloggen" /></td>
          </tr>
          <tr align="center">
            <td colspan="2"><span class="gensmall"><a href="phpbb2/profile.php?mode=sendpassword" class="gensmall">Wachtwoord vergeten</a></span></td>
          </tr>
        </table>
</form>


Zoiets??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Colin aaaaaaa

Colin aaaaaaa

28/12/2006 10:27:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 28.12.2006 10:14:
Je zou gewoon het phpbb inlog formpje kunnen kopieren, en dat wat aanpassen..

Ik maak wel wat..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<form action="phpbb2/login.php" method="post" target="_top">
<table width="100%" cellpadding="4" cellspacing="1" border="0" class="forumline" align="center">
  <tr>
    <th height="25" class="thHead" nowrap="nowrap">Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen</th>
  </tr>
  <tr>
    <td class="row1"><table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="100%">
          <tr>
            <td colspan="2" align="center">&nbsp;</td>

          </tr>
          <tr>
            <td width="45%" align="right"><span class="gen">Gebruikersnaam:</span></td>
            <td>
              <input type="text" class="post" name="username" size="25" maxlength="40" value="" />
            </td>
          </tr>
          <tr>

            <td align="right"><span class="gen">Wachtwoord:</span></td>
            <td>
              <input type="password" class="post" name="password" size="25" maxlength="32" />
            </td>
          </tr>
          <tr align="center">
            <td colspan="2"><span class="gen">Log me automatisch in bij elk bezoek: <input type="checkbox" name="autologin" /></span></td>
          </tr>

          <tr align="center">
            <td colspan="2"><input type="hidden" name="redirect" value="" /><input type="submit" name="login" class="mainoption" value="Inloggen" /></td>
          </tr>
          <tr align="center">
            <td colspan="2"><span class="gensmall"><a href="phpbb2/profile.php?mode=sendpassword" class="gensmall">Wachtwoord vergeten</a></span></td>
          </tr>
        </table>
</form>


Zoiets??


ik zal kijken of het werkt, alvast bedankt!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2006 10:33:00
Quote Anchor link
Die werkt (mist alles goed aangepast natuurlijk)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
//Hier je db verbinding indien niet open

?>


<form method="POST">
<input type="text" name="user"><br>
<input type="password" name="pass"><br>
<input type="submit" value="Login" name="login">
</form>

<?php
if (isset($_POST["login"]))
{

    if (!empty($_POST["user"]) && !empty($_POST["pass"]))
    {

        $query = "SELECT * FROM phpbb_users WHERE username='".$_POST["user"]."' AND user_password = '".md5($_POST["pass"])."'" ;
        $result = mysql_query($query) ;
        $aantal_users = mysql_num_rows($result) ;
        if ($aantal_users==1)
        {

            echo "Sucecsvol ingelogd" ;
        }

        else
        {
            echo "Gegevens incorrect" ;
        }
    }

    else
    {
        echo "Wel even alles invullen" ;
    }
}

?>


Hoop dat dit doet wat je zoekt
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

28/12/2006 10:40:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 28.12.2006 10:33:
Die werkt (mist alles goed aangepast natuurlijk)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
//Hier je db verbinding indien niet open

?>


<form method="POST">
<input type="text" name="user"><br>
<input type="password" name="pass"><br>
<input type="submit" value="Login" name="login">
</form>

<?php
if (isset($_POST["login"]))
{

    if (!empty($_POST["user"]) && !empty($_POST["pass"]))
    {

        $query = "SELECT * FROM phpbb_users WHERE username='".$_POST["user"]."' AND user_password = '".md5($_POST["pass"])."'" ;
        $result = mysql_query($query) ;
        $aantal_users = mysql_num_rows($result) ;
        if ($aantal_users==1)
        {

            echo "Sucecsvol ingelogd" ;
        }

        else
        {
            echo "Gegevens incorrect" ;
        }
    }

    else
    {
        echo "Wel even alles invullen" ;
    }
}

?>


Hoop dat dit doet wat je zoekt


Je kunt het beste meteen doorlinken naar phpbb2/login.php want daarin hebben de makers van phpbb precies alles aangegeven, OOK SESSIONS! Want die ben jij namelijk vergeten Jacco! Hij haalt de gegevens we uit de database en kijkt of ze correct zijn maar dan.. Dan doet hij verder niets meer, hij maakt geen session aan dus log je ook niet in. Dat is wat er nou wèl moet. Daarom is het een login script. Je zou eventueel gewoon het deel waar de session wordt gemaakt in login.php kunnen kopieren, en dat in het stukje van Jacco zetten..
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2006 11:15:00
Quote Anchor link
Ik heb alleen dat controle deel geschreven. Sessies en dergelijken kan ik er best in zetten das niet zon punt. Maar dat zou voor de TS alleen maar extra aanpaswerk zijn. Mijn ervaring is dat aanpassen van andere code vervelender is dan het er in plaatsen van je eigen code. Verder (zoals ik het lees) wil de TS dat mensen op zijn site in kunnen loggen met de gegevens van phpBB. Ik zie nergens staan dat er ook automatisch op phpBB ingelogd moet worden (nee ik lees niet tussen de regels door). Dit script doet precies wat de TS vraagt. Ben het overigens wel met je eens dat dat mooier zou zijn.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

28/12/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Mijn script submit naar login.php, wat heb je er aan als je ingelogd bent, maar niet op het forum bent, dan zou ik het forum integreren in de website.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2006 11:23:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 28.12.2006 11:18:
Mijn script submit naar login.php, wat heb je er aan als je ingelogd bent, maar niet op het forum bent, dan zou ik het forum integreren in de website.


Dit script doet precies wat de TS vraagt. Ben het overigens wel met je eens dat dat mooier zou zijn.
 
Colin aaaaaaa

Colin aaaaaaa

28/12/2006 13:54:00
Quote Anchor link
Tommy ik heb de jouwe nu getest en die werkt ook. Maar ik wil niet dat je op het forum inlogt, maar dat je op een pagina komt (ik noem hem in dit geval ingelogd.php), waar je alleen opkomt via de gebruikersnaam en wachtwoord van mijn forum...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.