php isset

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

17/01/2015 21:08:12
Quote Anchor link
goede dag ik heb de volgende regel in mijn php

if ($_COOKIE["language"] == "nl") { include("taal/dutch.php");} else { include("taal/english.php");}

nu krijg ik op mijn achtergrond logfile van de server de melding van undifiend.

nu heb ik zo gekeken en dit komt waarschijnlijk omdat de waarde er niet is dat je deze melding krijgt.
nu wil ik van deze melding af, en zag ik op het internet dat dit met isset gebeurd.

echter weet ik helaas niet hoe ik die moet toevoegen in mijn regel. ik heb wat dingen geprobeerd.
maar dan loopt hij vast, mogelijk omdat ik het dus niet goed doe.

bedankt.

Toevoeging op 17/01/2015 21:08:28:
Gewijzigd op 17/01/2015 21:11:15 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:39:23
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2015 21:11:05
Quote Anchor link
if (isset($_COOKIE["language"]) and $_COOKIE["language"] == "nl")
 
Space gremlin

space gremlin

17/01/2015 21:14:22
Quote Anchor link
thanks werkt.

Ik had de ) op een andere plek staan.
 
Ivo P

Ivo P

17/01/2015 22:14:42
Quote Anchor link
Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (filter_input(INPUT_COOKIE,"language") == "nl") {
  include("taal/dutch.php");
}
else {
  include("taal/english.php");
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2015 22:57:15
Quote Anchor link
@Ivo: is er een voordeel om het op die manier te doen?
 
Ivo P

Ivo P

17/01/2015 23:05:35
Quote Anchor link
Het scheelt je een aanroep, en daarnaast heb je de mogelijkheid om evt direct de invoer te valideren/sanitizen.

Bijv is het een getal, is het een url etc.

Vooral bruikbaar als je er ook werkelijk wat mee doet, anders dan vergelijken met een string.

Bijv als je de waaarde in een query gebruikt of als mailadres
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2015 23:22:13
Quote Anchor link
Oké, thanks. Dit kun je dus ook beter bij formulieren gebruiken dan ipv if (isset && ...) ?
Gewijzigd op 17/01/2015 23:23:10 door Ozzie PHP
 
Ivo P

Ivo P

17/01/2015 23:24:47
Quote Anchor link
Vooral daar ja.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2015 23:46:13
Quote Anchor link
Oké, thanks... zal het onthouden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.