PHP / Javascript / Html / include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alex zaanen

alex zaanen

06/08/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal ik heb een probleem,

Ik heb in een .php pagina een scriptje draaien wat een klokje moet gaan tonen. javascript scriptje.
hierin vul ik eerst wat gegevens met PHP en variabele uit een database.

Je moet dat ongeveer zo bedenken. haal data uit database waar id is 2 en klokjeid is 5. Schrijf gegevens weg in javascript variabele.
Roep de .JS op.
Toon klokje.

Nou werkt dit allemaal op mijn eigen server wel.
Maar nu wil ik dat bijvoorbeeld op jou site ook een klokje komt te draaien.

Hoe kan ik mijn PHP file includen in bijvoorbeeld een HTML File.

En ondertussen dus dat het klokje wat in javascript elke seconde telt (op of af) weer gaat geven.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:05:23
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

06/08/2007 14:10:00
Quote Anchor link
Include kan niet in HTML
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

06/08/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Je PHP-script kan je de header van een JS meegeven welke je in HTML kan aanroepen. Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat de output ook echt JS is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header("content-type: application/x-javascript");
echo "alert('klok');\n";
?>


Edit:
En natuurlijk kan je dan ook nog vars meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header("content-type: application/x-javascript");
echo "alert('klok: ".$_GET['varnaam']."');\n";
?>


Het aanroepen gaat dan als elk ander JS:
<script type="text/javascript" src="pad/naar/file.php?varnaam=foobar"></script>

Elwin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Alex zaanen

alex zaanen

06/08/2007 14:17:00
Quote Anchor link
nee jurgen dat snap ik.
Maar ik zoek dus een andere oplossing om die pagina geladen te krijgen in een .htm of .html pagina.
De php file draait dan op mijn server. maar is dus vanaf een externe server aan te roepen.

Zodat jij jou eigen klokje ook op jouw site neer kan zetten zonder veel rompslomp. (en weinig kennis)
 
Alex zaanen

alex zaanen

06/08/2007 14:33:00
Quote Anchor link
Oke elwin,

Ga ik zo even proberen.
Het zit namelijk zo.
De database bestanden komen eerst in <script type="javascript">
daarna wordt de .js aangeroepen die dan met die variabele aan de slag hoort te gaan.

Kan jou manier dan nogsteeds ?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2007 14:35:00
Quote Anchor link
@Alex: Niet bumpen graag.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
 
Alex zaanen

alex zaanen

06/08/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Dit is namelijk de bedoeling. alleen wordt de datum geexplode en dus uit een database gehaald samen met de kleur en countstepper + 1 of - 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
BackColor = "#221E1F";
ForeColor = "#FFFF00";
TargetDate = new Date(2007,6,18,14,32,0);
CountActive = true;
CountStepper = +1;
LeadingZero = true;
DisplayFormat = "%%D%% &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; %%H%% &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; %%M%% &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; %%S%% ";
FinishMessage = "test";
</script>
<script language="JavaScript" src="/countdown.js" type="text/javascript"></script>


en uiteraard sorry moderator
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door alex zaanen
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

06/08/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Ik weet niet uit me hoofd of dat kan. Nooit geprobeerd. Er is echter een manier om hier achter te komen. En die kan je vast zelf verzinnen.

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.