PHP kan geen database aan maken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Hallo ik heb een script gevonden op internet om via php een database aan te maken maardat lukt niet.

de conectie maken gaat goed maar de database aanmaken krijg ik toegang gewijgerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$con
= mysql_connect("***","***","***");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


if (mysql_query("CREATE DATABASE my_db",$con))
  {

  echo "Database created";
  }

else
  {
  echo "Error creating database: " . mysql_error();
  }


mysql_close($con);
?>


P.S. kan het zijn dat mijn host dit niet toelaat.

Edit: leukdat je der *** plaats maar die conectie was fake dus leker belangrijk. denk tog nie dat ik hier dat effe prijs ga geven ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:26:13
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 16:39:00
Quote Anchor link
joey schreef op 21.06.2009 16:28:
kan het zijn dat mijn host dit niet toelaat.

Kijk eens bij de info van de host.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 16:52:00
Quote Anchor link
ik zit bij antagonist.nl maar kon er geen info over vinden. ik heb dus Cpanel weet imand of je daar iets moet/instellen.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

21/06/2009 16:53:00
Quote Anchor link
bij antagonist heb je direct admin, moet je naar mysql databases gaan.
domein.nl:2222
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 16:54:00
Quote Anchor link
joey schreef op 21.06.2009 16:52:
ik zit bij antagonist.nl maar kon er geen info over vinden.

http://www.antagonist.nl/pages/webhosting/
 
Robin de Vries

Robin de Vries

21/06/2009 16:54:00
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Volgens mij heb je nog helemaal niet op die site gekeken.
Daar staat alles.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 17:12:00
Quote Anchor link
dat had ik over het hoofd geien maar ik weet dat ik een database via directadmin kan toe voegen maar ik wil via php ik kan wel conectie maaken maar heb geen toegang om een database aan te maaken
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 17:15:00
Quote Anchor link
Volgens mij wel. Echter je moet wel de juiste prefix gebruiken.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 17:16:00
Quote Anchor link
prefix wat?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 17:23:00
Quote Anchor link
Lees die site nou eens. Zie de link van Robin de Vries.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 17:27:00
Quote Anchor link
allemaal bedankt maar hebal ge zien in mijn phpmyadmin staat dat ik geen rehten heb daar stond deze link bij.

Link: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/create-database.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 
Ed

Ed

21/06/2009 17:33:00
Quote Anchor link
joey schreef op 21.06.2009 17:27:
heb ik gedaanmar staat aleen over tabelen toevoegen verwijeren updten en de privalages daar van maar nergen iets over database zelf


Het creëren vaneen database is een privilege.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2009 17:35:00
Quote Anchor link
Robin de Vries schreef op 21.06.2009 16:54:

Heb je al geklikt?
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 17:38:00
Quote Anchor link
joey schreef op 21.06.2009 17:27:
allemaal bedankt maar hebal ge zien in mijn phpmyadmin staat dat ik geen rehten heb daar stond deze link bij.

Link: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/create-database.html


Nee ik heb geen rechten.
kan geen nieuwe database aanmaken via php en phpmyadmin aleen via direct admin.

wand op mijn andere site bij andere host heb ikwel die rechten en werkthet schipt wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.