PHP lijkt niet helemaal te werken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Jansen

Piet Jansen

14/08/2011 13:24:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wilde vandaag beginnen met oefenen om PHP eens te leren, maar eerst wilde ik een paar simpele scripts van het internet plukken om maar eens wat resultaten te zien en code te wijzigen en zo het een en ander in elkaar te zetten. Het vreemde is dat zelfs de simpelste stukjes code niet werken. Het maken van een "Hello World" pagina werkt prima, maar bijv. het stukje code op W3Schools over forms werkt niet, terwijl ook dat gewoon basic is.

Zo ziet het stukje code van W3Schools eruit:

<html>
<body>

<form action="welcome.php" method="post">
Name: <input type="text" name="fname" />
Age: <input type="text" name="age" />
<input type="submit" />
</form>

</body>
</html>

-----------------------------------------------

<html>
<body>

Welcome
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["fname"]; ?>
!<br />
You are
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["age"]; ?>
years old.

</body>
</html>

Als ik mijn naam en leeftijd invul en verzend, krijg ik gewoon weer 'Welcome! You are years old' te zien. Het is de bedoeling dat mijn naam en leeftijd ook ge'echo't worden, maar dat gebeurt niet. Ik zit nu al een half uur lang naar fouten te zoeken of eventuele typefouten, maar er is niks mis, ook niet met de bestandsnamen van de twee scripts (HTML/PHP). Dit is toch nog wel het simpelste stukje code wat je kunt kopiëren van het internet.

Kan iemand mij vertellen waarom dit niet lukt. XXAMP/Appache werkt gewoon prima, dus aan mijn server zal het niet liggen...

Alvast bedankt.

Groeten,
Piet
Gewijzigd op 14/08/2011 13:26:26 door Piet Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:49:49
 
Jo colling

jo colling

14/08/2011 13:44:54
Quote Anchor link
probeer is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if($_POST['fname'])
{

echo $_POST['fname'];
}

else
{
echo 'er zit nog een fout in';
}

?>


en zeg is wat hij geeft?
Gewijzigd op 14/08/2011 13:45:44 door jo colling
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/08/2011 13:52:02
Quote Anchor link
heb je wel het 2e bestand welcome.php genoemd?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 13:55:38
Quote Anchor link
1. een post handel je af door if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
2. of $_POST['fname'] bestaat controleer je met http://www.php.net/isset, daarnaast kan je ook nog controleren of de waarde voldoet aan het geen je verwacht
 
Jo colling

jo colling

14/08/2011 13:56:48
Quote Anchor link
Ik heb het getest en bij werkt het perfect dus ligt niet aan het script.
 
Piet Jansen

Piet Jansen

14/08/2011 15:17:37
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties mensen. Het probleem lag aan de URL. Ik opende het bestand niet met de localhost URL maar met file:..., dus niet via de server, maar gewoon met de browser. Nu werkt het prima!
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 15:26:51
Quote Anchor link
@TS
Zet 'm daar maar bij: Je grootste gare PHP fout
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.