Php link generation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam Kool

Sam Kool

21/01/2012 15:59:29
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een scriptje geschreven waarin data uit MYSQL wordt gehaald en in een tabelletje wordt weergegeven.
Nu wil ik graag ervoor zorgen dat al deze rijen een link krijgen, met aan het einde de naam (zelfde als data uit mysql) dus: link.php?title=(naam).
Is dit mogelijk of moet ik dat allerlei moeilijke shit gaan toepassen?

Alvast bedankt,
Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:21:42
 
Jurrien P

Jurrien P

21/01/2012 16:40:24
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, je wilt een soort zoek systeem maken?
 
Gerben G

Gerben G

21/01/2012 17:03:23
Quote Anchor link
Uiteraard is dit mogelijk. Of je er allemaal moeilijke dingen voor moet doen hangt er een beetje van af wat je moeilijk vindt.
Hiermee heb ik in ieder geval antwoord gegeven op je vragen.

Vermoedelijk wil je echter ook nog weten hoe dit moet.
Aan het einde van de tabel die gemaakt wordt door je php code moet je een extra kolom toevoegen waar je de een linkje in plaatst.
 
Sam Kool

Sam Kool

21/01/2012 17:08:08
Quote Anchor link
dank jullie voor jullie reacties, gerben, zou je misschien een voorbeeldje kunenn geven?


het probleem is opgelost, uiteindelijk heb ik van elke rij een variabele gemaakt.
CODE:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 

$connection
= mysql_connect("localhost", "geheim", "geheim");
 

mysql_select_db("geheim");
 

$sql = "SELECT * FROM jos_eventlist_events";
$result = mysql_query($sql);
 

$row = mysql_fetch_array($result);
$line1 = $row['title'];
echo "<br />";
 

$row = mysql_fetch_array($result);
$line2 = $row['title'];
echo "<br />";


$row = mysql_fetch_array($result);
$line3 = $row['title'];
echo "<br />";
 


mysql_close($connection);
 
?>
Gewijzigd op 21/01/2012 17:38:09 door Sam Kool
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2012 17:45:26
Quote Anchor link
Ik zou wel foutafhandeling inbouwen. Wantwat je nu hebt is behoorlijk mager. Waarom je geen while() gebruikt, is mij ook een raadsel.
 
Sam Kool

Sam Kool

21/01/2012 18:04:57
Quote Anchor link
ik moet per rij een variabele kunen instellen, en ja het is mager, maar het werkt en ik snap het. Dat is het belangrijkste toch??
en errors, zouden niet moeten kunnen ontstaan, hoogstens dat er geen rijen zijn.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/01/2012 18:05:01
Quote Anchor link
Zoiets miscchien? (je mag dan zelf nog de foutafhandeling maken)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 

$connection
= mysql_connect("localhost", "geheim", "geheim");
 

mysql_select_db("geheim");
 

$sql = "SELECT * FROM jos_eventlist_events";
$result = mysql_query($sql);
 
while($row = mysql_fetch_array($result)){
    echo " <a href=\"link.php?title=".$row['title']."\">".$row['title']."</a><br />";
}



mysql_close($connection);
 
?>
Gewijzigd op 21/01/2012 18:05:34 door Nick Dijkstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2012 18:05:36
 
Sam Kool

Sam Kool

21/01/2012 18:14:52
Quote Anchor link
Bedankt, voor alle geweldige reacties, ik heb er ene beetje mee lopen klooien en het loopt nu goed en het ziet er beter uit, met foutafhandeling.
Volgens mij is hiermee dit topic wel afgesloten.
Nogmaals BEDANKT!!

Sam
 
Kees Schepers

kees Schepers

21/01/2012 18:15:28
Quote Anchor link
Sam Kool op 21/01/2012 18:04:57:
ik moet per rij een variabele kunen instellen, en ja het is mager, maar het werkt en ik snap het. Dat is het belangrijkste toch??
en errors, zouden niet moeten kunnen ontstaan, hoogstens dat er geen rijen zijn.


Uhh pardon? Error dat je database server niet bereikbaar is? De database niet meer bestaat en/of kolommen? Er geen rijen zijn inderdaad oid, En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te nomen.

Dus foutafhandeling integreren is zeker wel een goed advies en kost ook niet veel werk.
 
Sam Kool

Sam Kool

21/01/2012 19:19:13
Quote Anchor link
zoals ik al heb gezegd, ik heb het erbij gegooid.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.