PHP Login hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk

Henk

13/12/2005 15:09:00
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig met een php login script, maar dit werkt nog niet goed. ik wil na het inloggen een nieuwe php pagina bij de server oproepen. Maar het werkt nog niet. ook zie ik de tekst na ga terug op het scherm. Echo gaat dus niet goed. Wie kan mij wat verder helpen? thanks en gr henk.
code: index.php

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

<head>
<title>Log In</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta name="generator" content="HAPedit 3.1">
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">

<form name="form" method="post">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
<tr>
<td>Gebruikersnaam:</td>
<td><input type="text" name="gebruikersnaam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord:</td>
<td><input type="text" name="wachtwoord"></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
    $gebr
= "test";
    $ww = "test";

   if($_POST["gebruikersnaam"] != $gebr || $_POST["wachtwoord"] != $ww)
     {

       echo"Je bebruikersnaam en/of wachtwoord klopt niet, <a href=\"".$_SERVER['REQUEST_URI']."\">ga terug</a>.";
     }

       else{
             header("Location: ".$_SERVER['remote.php']);
           }

?>


</body>

</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:35:56
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2005 15:13:00
Quote Anchor link
Begin eens met hier action bij te zetten

<form name="form" method="post">
 
Frank -

Frank -

13/12/2005 15:21:00
Quote Anchor link
<form name="form" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="post">
 
Henk

Henk

13/12/2005 15:53:00
Quote Anchor link
Aangepast, maar ik verstuur nog steeds een vreemd commando naar de server.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php%20echo%20$_SERVER[PHP_SELF]%20?>

geen remote.php en echo gaat nog niet goed code veschijnt op het scherm. als je de bron in IE opvraagt zie ik ook login en wachtwoord. ook nog niet slim, maar ik ga verder. thanks


aanpassing:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

<head>
<title>Log In</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta name="generator" content="HAPedit 3.1">
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">

<form name="form" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="post">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
<tr>
<td>Gebruikersnaam:</td>
<td><input type="text" name="gebruikersnaam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord:</td>
<td><input type="text" name="wachtwoord"></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
    $gebr
= "test";
    $ww = "test";

   if($_POST["gebruikersnaam"] != $gebr || $_POST["wachtwoord"] != $ww)
     {

       echo"Je bebruikersnaam en/of wachtwoord klopt niet, <a href=\"".$_SERVER['REQUEST_URI']."\">ga terug</a>.";
     }

       else{
             header("Location: ".$_SERVER['remote.php']);
           }

?>


</body>

</html>
 
Niels Beckers

Niels Beckers

13/12/2005 16:06:00
Quote Anchor link
plaats bovenaan eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Vdleije .

vdleije .

13/12/2005 16:30:00
Quote Anchor link
if($_POST["gebruikersnaam"] != $gebr || $_POST["wachtwoord"] != $ww)

moet toch met !== niet !=

dus:

if($_POST["gebruikersnaam"] !== $gebr || $_POST["wachtwoord"] !== $ww)
 
Remco nvt

Remco nvt

13/12/2005 16:42:00
Quote Anchor link
Nee hoor.

Waarom er " staan ipv ' kan eerder vragen.
 
Jimbo

Jimbo

13/12/2005 16:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if(isset($_POST['inloggen']))
{

    $gebr = "test";
    $ww = "test";

   if($_POST['gebruikersnaam'] != $gebr || $_POST['wachtwoord'] != $ww)
   {

       echo"Je bebruikersnaam en/of wachtwoord klopt niet, <a href=\"".$_SERVER['REQUEST_URI']."\">ga terug</a>.";
   }

   else
   {
             echo "<a href='remote.php'>Volgende Pagina
   }
}

?>


Zo zou hij moeten werken. Ik kreeg alleen een header error met:

header("Location: ".$_SERVER['remote.php']." ");

in de ELSE. En had je tevens niet goed afgesloten.
Gewijzigd op 13/12/2005 17:07:00 door Jimbo
 
Henk

Henk

13/12/2005 18:40:00
Quote Anchor link
Werkt al stuk beter, ik heb alleen deze tekst nog onder mijn invoer IE browser scherm..??

ga terug."; } else { echo "Volgende Pagina" } } ?>

En iemand nog een idee om het wachtwoord en login te verbergen. gebruik geen Mysql of andere database. thanks enGr henk,
ps: achter Pagina moest nog een "
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2005 19:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 {
       echo "Je bebruikersnaam en/of wachtwoord klopt niet, <a href='" . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "'>ga terug</a>";
   }

   else
   {
             echo "<a href='remote.php'>Volgende Pagina</a>";
   }

?>
 
Henk

Henk

13/12/2005 21:25:00
Quote Anchor link
SanThe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 {
       echo "Je bebruikersnaam en/of wachtwoord klopt niet, <a href='" . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "'>ga terug</a>";
   }

   else
   {
             echo "<a href='remote.php'>Volgende Pagina</a>";
   }

?>


En deze code is het dus. het werkt perfect Thanks en gr henk,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.