php mail - from mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

18/03/2016 11:20:57
Quote Anchor link
Beste webmasters,

Ik heb een probleem bij het verzenden van een email via mijn website heeft de afzender mijn email.
Ik zou graag hebben dat ik dan de klant zijn email zie staan.

Hopelijk kunnen jullie me helpen alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
/* Set e-mail recipient */
$myemail  = "[email protected]";

/* Check all form inputs using check_input function */
$yourname = check_input($_POST['yourname'], "Enter your name");
$subject  = check_input($_POST['subject'], "Write a subject");
$email    = check_input($_POST['email']);
$telefoon  = check_input($_POST['telefoon']);
$likeit   = check_input($_POST['likeit']);
$how_find = check_input($_POST['how']);
$comments = check_input($_POST['comments'], "Write your comments");

/* If e-mail is not valid show error message */
if (!preg_match("/([\w\-]+\@[\w\-]+\.[\w\-]+)/", $email))
{

    show_error("E-mail address not valid");
}


/* If URL is not valid set $website to empty */
if (!preg_match("/^(https?:\/\/+[\w\-]+\.[\w\-]+)/i", $website))
{

    $website = '';
}


/* Let's prepare the message for the e-mail */
$message = "Hello!

Your contact form has been submitted by:

Name: $yourname
E-mail: $email
Telefoon: $telefoon

Like the website? $likeit
How did he/she find it? $how_find

Comments:
$comments

End of message
"
;

/* Send the message using mail() function */
mail($myemail, $subject, $message ,"-f [email protected]");

/* Redirect visitor to the thank you page */
header('Location: thanks.htm');
exit();

/* Functions we used */
function check_input($data, $problem='')
{

    $data = trim($data);
    $data = stripslashes($data);
    $data = htmlspecialchars($data);
    if ($problem && strlen($data) == 0)
    {

        show_error($problem);
    }

    return $data;
}

function
show_error($myError)
{

?>

    <html>
    <body>

    <b>Please correct the following error:</b><br />
    <?php echo $myError; ?>

    </body>
    </html>
<?php
exit();
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:19:41
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2016 11:25:20
Quote Anchor link
In de From komt nooit het e-mailadres van de bezoeker.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2016 11:55:05
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/03/2016 11:25:20:
In de From komt nooit het e-mailadres van de bezoeker.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders

Ik ben wel benieuwd naar de reden? Want het klinkt wel logisch.
Vallen spamfilters er soms over? Voor de afzender is Reply-To wel de juiste.
Maar waarom juist niet From?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2016 12:06:38
Quote Anchor link
De werkelijke verzender is de (mail)server (met eventueel jou als afzender).
Dat is waar het spf-record naar kijkt.
 
L deB

L deB

19/03/2016 17:35:46
Quote Anchor link
Wat zie je dan als je het ontvangt? Je ziet niet in het bericht zelf het e-mail adres? Of niet in de from? Want als het niet in de from is dan is het wat sann zegt. Met phpmailer kan je bijvoorbeeld die wel instellen, maar op dit moment (gezien de code die je geeft) geef je geen from aan dus krijg je die ook niet.
Gewijzigd op 19/03/2016 17:36:55 door L deB
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.