PHP Mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk

Henk

25/02/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Hallo, vraagje over de PHP mail functie.

Als ik mail gebruik met bv de $naam van de mailer en geen spaties gebruik gaat het goed.
bv: Flip ok mail word verzonden ok.
maar bij bv: Flip de Flipper gaat het fout.
Foutmelding:
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 501 5.5.4 Invalid Address in D:\xampp\htdocs\reserveer.php on line 65 From: Flip de Flipper
de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
    define("AAN", "[email protected]");
            // het onderwerp:
            $onderwerp = "Informatie aanvraag";
            $headers = '';
            // Headers met de naam en het e-mailadres van de gebruiker:
            $headers .= 'From: ' . $naam . ' <' . $emailadres . '>' . PHP_EOL;
            //$headers .= 'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $emailadres . '>' . PHP_EOL;
              //$headers .= 'Return-Path: ' . $naam . ' <' . $emailadres . '>' . PHP_EOL;
            //$headers .= "Reply-To: ".$naam;
            // Naam en e-mailadres toevoegen aan de tekst:
            $tekst .= "\r\n\r\n$naam";
            $tekst .= "\r\n<$emailadres>";
            if (mail(AAN, $onderwerp, $tekst, $headers)) {

    // dit gaat goed
    $headers = 'From: ' . $naam; // naam zonder spaties
if (mail(AAN, $onderwerp, $tekst, $headers))


PHP Ini staat goed, alleen de naam zonder spaties werkt goed.
Accepteerd de mail functie geen spaties?
Als ik een mail van iemand krijg staat daar wel vaak een naam met spaties
bij From ???

Iemand idee? Thanks..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:33:50
 
Jacco Engel

Jacco Engel

25/02/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat je Swift of php mailer moet gaan gebruiken
 
Rutje1

rutje1

25/02/2008 19:13:00
Quote Anchor link
dat vindt ik dus interresant! Ik zou ook wel meer willen weten over php mail. zonder dat bijv. als spam wordt aangegeven en niet een andere mailer zoals hierboven wordt genoemd.

Ik weet trouwens verder niet de oplossing. =(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.