php mail function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

28/01/2008 20:48:00
Quote Anchor link
Beste PHPHulpers,

Ik zit met een probleem, ik heb een formulier gemaakt waarin de mail functie wordt gebruikt. Deze mailt bijvoorbeeld naar het adres [email protected] nu heb ik adres.nl bij gmail geregistreerd zodat ik kan inloggen op mail.adres.nl wat eigenlijk gmail is.

Maar nu ik de mail functie aanroep vanaf het domein adres.nl kijkt hij intern of het adres bestaat en zet hij het in het mapje, dus er wordt eigenlijk niks verstuurd omdat het in de server blijft. Is dit vermoeden juist en is er een oplossing voor.

Met Vriendelijke Groet,

Marcel Boersma
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:52:25
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/01/2008 20:52:00
Quote Anchor link
Post eens een klein stukje relevante code?
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

28/01/2008 21:07:00
Quote Anchor link
$rt = @mail($to, $this->EncodeHeader($this->Subject), $body, $header);

Alles is goed ingesteld want als ik een anders adres neem bijvoorbeeld. [email protected] dan werkt hij wel.


Edit:
Misschien ben ik een beetje kortaf, sorry daarvoor. Maar de code werkt goed want als ik mijn prive email adres gebruik komt de mail aan. Maar als ik het email adres van eht domein waarop het draait gebruikt of het email adres van de zaak (zelfde princiepe) gebruik komt het niet aan. Voor beide email adressen die niet werken zijn de email adressen in direct-admin aangemaakt en in gmail.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/01/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Dan zal er wel een probleem met de juiste headers zijn. Welke waarde staat er op dit moment in $header?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2008 21:16:00
Quote Anchor link
Check het in een if()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mail($to, $this->EncodeHeader($this->Subject), $body, $header))
{

   echo 'Verzonden';
}

else
{
    echo 'Niet verzonden';
}

?>
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

28/01/2008 21:21:00
Quote Anchor link
Dit is de header informatie die wordt weergegeven:

Date: Mon, 28 Jan 2008 21:19:31 +0100 Return-Path: [email protected] From: Bericht van de website Message-ID: <[email protected]> X-Priority: 3 X-Mailer: PHPMailer [version 1.73] MIME-Version: 1.0 Content-Transfer-Encoding: 8bit Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"

wegens privacy heb ik de domeinnaam vervangen door xxx maar die klopt wel.

en voor SanThe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
   $rt
= @mail($to, $this->EncodeHeader($this->Subject), $body, $header);

        if (isset($old_from))
            ini_set("sendmail_from", $old_from);

        if(!$rt)
        {

            $this->SetError($this->Lang("instantiate"));
            return false;
        }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Zitten er wel enters aan het eind van de headerregels. Dus \r\n
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

28/01/2008 21:30:00
Quote Anchor link
ja, er zitten enters achter de regels van de header
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Het beste format voor een emailadres in de headers is 'naam afzender <[email protected]>'. In jouw From zit zelfs helemaal geen emailadres.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

28/01/2008 21:43:00
Quote Anchor link
dat kan zijn, maar ik vermoed dat de fout daar niet ligt.
Want hij verstuurd het wel naar andere adressen....
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Bij de diverse mailservers zal het bij niet correcte headers in de spambox terechtkomen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.