php mail headers voor hotmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Lennart

Lennart

11/05/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Hallo phpers,

weet iemand wat tegenwoordig de juiste php email headers zijn?
Als ik vanaf een outlook mail met mijn domein dan kom ik wel door de hotmail spamfilter heen en probeer ik het met een php script voor bv activatie mail kom ik er niet door heen. De meeste forums zijn al ver out off date en microsoft veranderd de boel nog wel eens. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Mvg Lennart
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:12:49
 
Frank -

Frank -

11/05/2008 21:10:00
Quote Anchor link
Geen idee, hoef ik ook niet te weten, Swift Mailer zoekt dat wel voor mij uit, ik heb geen zin om zelf het wiel opnieuw uit te vinden.
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 21:14:00
Quote Anchor link
swift mailer werkt niet net als phpmailer. Erg iritant. Ik haat het ook om het wiel opnieuw uit te vinden helemaal omdat het wiel nu rond is en als ik het opnieuw uitvind het waarschijnlijk vierkant word ;).


welke versie van swift mailer gebruik jij btw?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/05/2008 21:16:00
Quote Anchor link
@Lennart

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$header = "From: Sitenaam <[email protected]>\r\n";
$header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$header .= "X-Priority: 2\r\n"; # 1 voor erg belangrijk
$header .= "X-MSMail-Priority: High\r\n";
$header .= "X-Mailer: PHP/".phpversion();


Deze zijn sowieso wel handig. Ik weet ook niet precies welke het goed doen bij hotmail..
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Ik ga ze gelijk even testen. Ik heb inmiddels al zoveel headers getest. Gmail geen enkel probleem maar hotmail trekt het bloed onder me nagels vandaan. En als je nou zou kunnen zeggen dat mijn hotmail spamvrij is maar dat is zeker niet het geval.

EDIT getest en die werken helaas niet :(. Iemand anders die toevallig met swift mailer ervaring heeft en die op dit moment ook gewoon zonder problemen werkt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
Frank -

Frank -

11/05/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Lennart schreef op 11.05.2008 21:14:
swift mailer werkt niet net als phpmailer.
Wat heeft Swift Mailer met PHPmailer te maken?

Hier de oplossing.
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 21:37:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 11.05.2008 21:10:
Geen idee, hoef ik ook niet te weten, Swift Mailer zoekt dat wel voor mij uit, ik heb geen zin om zelf het wiel opnieuw uit te vinden.


Ik heb swift toch maar weer eens geinstalleerd maar nou wil hij niet eens me domein uit mailen. Ik kan nu alleen mailen naar het mail adres waar ik vandaan mail
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 22:01:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 11.05.2008 21:37:
Lennart schreef op 11.05.2008 21:14:
swift mailer werkt niet net als phpmailer.
Wat heeft Swift Mailer met PHPmailer te maken?

Hier de oplossing.


Oke heb hem inmiddels werken maar hij mailt wel naar Gmail en eigen domein maar niet naar hotmail. Daar komt ie niet door de spamfilter heen. Dit terwijl im met mijn domein wel kan mailen naar hotmail vanaf outlook. Werkt swift wel naar hotmail bij jou en welke versie heb je?
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

11/05/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Ik heb me laten vertellen dat je bij je dns settings een spf record moet aanmaken. alleen ik heb het zelfde probleem als jou!
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Klopt een SPF record is wel handig en het verkomt dat mensen vanuit jou naam kunnen gaan mailen. Maar om door de spamfilter van MS hotmail te komen is een SPF record niet verplicht. Ik kan namelijk wel met mijn outlook mailen (dan staan de headers kennelijk perfect) maar niet vanuit mijn php scripts.
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

11/05/2008 23:12:00
Quote Anchor link
ohw okee, das raar.
 
Lennart

Lennart

11/05/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Ja probeer zelf maar eens dan zul je merken dat het hem puur in de headers zit.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/05/2008 00:39:00
Quote Anchor link
Mij lukt het wel; ik heb oa de x-orginating-ip ertussen staan, dat was voor hotmail een verplichting.
 
Lennart

Lennart

12/05/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$headers
= 'From: <"[email protected]>'.PHP_EOL;
$headers .= 'To: lennart <[email protected]>'.PHP_EOL;
$headers .= 'Reply-To: [email protected] <[email protected]>'.PHP_EOL;
$headers .= 'X-Mailer: PHP v'.phpversion().PHP_EOL;
$headers .= 'X-Originating-IP: '.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].PHP_EOL;
$headers .= 'MIME-Version: 1.0'.PHP_EOL;
$headers .= 'Content-Type: text/plain; charset=UTF-8'.PHP_EOL;

mail("[email protected]","test mail","dit is een bericht",$headers);

?>


Dat zijn me headers nu maar nog steeds geen resultaat bij hotmail :(.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2008 11:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel alleen echt bestaande emailadressen in je from en reply-to?
 
Thijs X

Thijs X

12/05/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Hmm heb het bovenstaande ook even getest, zodra ik als afzender een hotmail adres invul komt het in de spambox als ik een ander domein invul werkt het wel!
 
Lennart

Lennart

12/05/2008 11:45:00
Quote Anchor link
Ik gebruik alleen bestaande email adressen van mijn domein. En thijs komt ie bij jou in ongewenst of komt ie gewoon helemaal niet aan?
Bij mij komt ie helemaal niet aan namelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
Thijs X

Thijs X

12/05/2008 11:54:00
Quote Anchor link
Bij mij komen ze beide wel aan, alleen zorda ik een @hotmail als afzender geruikt verdwijnd die in de spambox.

Dit is het test scriptje dat ik gebruikt heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

$sAfzender = "[email protected]";
$sNaar = "[email protected]";

// Headers
$headers = "From: \"Test mail\" <".$sAfzender.">\r\n";
$headers .= "Reply-To: \"Test mail\" <".$sAfzender.">\n";
$headers .= "Return-Path: Mail-Error <".$sAfzender.">\n";
$headers .= 'X-Mailer: PHP v'.phpversion().PHP_EOL;
$headers .= 'X-Originating-IP: '.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].PHP_EOL;
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
                
// HTML Bericht        
$bericht = '
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
</head>
<body>
test mailtje hier
</body>
</html>'
;


if(mail($sNaar, "Maitlje", $bericht, $headers)) {
    echo 'Succesvol gemailt';
}

else {
    echo 'foutje';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Lennart

Lennart

12/05/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Wat is bij jou de spambox? Is dat de map ongewenste email of mailtjes die je nooit meer terug ziet?

En welke php versie heb jij? Ik gebruik Wamp en dit is met php versie 5.2.5 en die pikt het niet als ik bij From: \"Test mail\" <".$sAfzender.">\r\n"; neer zet maar alleen maar als ik "From: <".$sAfzender.">\r\n"; geeft ie geen error.

Edit:

ik heb inmiddels versie 5.2.6
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Lennart schreef op 12.05.2008 12:08:
Wat is bij jou de spambox? Is dat de map ongewenste email of mailtjes die je nooit meer terug ziet?

En welke php versie heb jij? Ik gebruik Wamp en dit is met php versie 5.2.5 en die pikt het niet als ik bij From: \"Test mail\" <".$sAfzender.">\r\n"; neer zet maar alleen maar als ik "From: <".$sAfzender.">\r\n"; geeft ie geen error.

Edit:

ik heb inmiddels versie 5.2.6

Er horen ook geen quotes in te staan.
Een goed adres ziet er zo uit:
From: Naam Persoon <[email protected]>
 
Thijs X

Thijs X

12/05/2008 12:55:00
Quote Anchor link
Lennart schreef op 12.05.2008 12:08:
Wat is bij jou de spambox? Is dat de map ongewenste email of mailtjes die je nooit meer terug ziet?

En welke php versie heb jij? Ik gebruik Wamp en dit is met php versie 5.2.5 en die pikt het niet als ik bij From: \"Test mail\" <".$sAfzender.">\r\n"; neer zet maar alleen maar als ik "From: <".$sAfzender.">\r\n"; geeft ie geen error.

Edit:

ik heb inmiddels versie 5.2.6


Spambox is ongeweste email inderdaad.

Als je het op je localhost draait kan daar het probleem liggen, waarschijnlijk heb je het dan niet goed ingesteld.
Upload het script eens naar een webserver ( als je ereen hebt ) en test hem vervolgens daar even. Grote kans dat het dan wel werkt.

Verander even de 2 variabelen in het bovenstaande scriptje van mij en upload die vervolgens eens naar een webserver.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.