PHP Max() incorrect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

04/11/2017 12:39:31
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande array maar php max laat de tweede waarde "[2017-11-02] => 26.45547146220,14" als max zien ipv de eerste die toch echt groter is. Ik denk omdat die met 26 begint en die ander met 12? Hoe kan ik dit verhelpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Array
(
    [2017-11-04] => 121.25424420175,15
    [2017-11-02] => 26.45547146220,14
    [2017-11-01] => 2.20462262185,13
)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:32:43
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2017 12:52:17
Quote Anchor link
Die ander is 121, niet 12.

En 2 is groter dan 1.

Probeer dit :

http://php.net/manual/en/function.natsort.php

Toevoeging op 04/11/2017 12:58:55:

Hier het voorbeeld, aangevuld met uw waarden :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<pre>

<?php

$array1
= $array2 = array("img12.png", "img10.png", "img2.png", "img1.png");

asort($array1);
echo "Standard sorting\n";
print_r($array1);

natsort($array2);
echo "\nNatural order sorting\n";
print_r($array2);

$array3 = $array4 = Array
(
    '2017-11-04' => '121.25424420175,15',
    '2017-11-02' => '26.45547146220,14',
    '2017-11-01' => '2.20462262185,13'
);

asort($array3);
echo "Standard sorting\n";
print_r($array3);

natsort($array4);
echo "\nNatural order sorting\n";
print_r($array4);

?>


</pre>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/11/2017 13:27:13
Quote Anchor link
De waardes die jij laat zien zijn niet numeriek.

numeriek voor een computer is bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
123.45
123.456985632158
123

hooguit één punt en geen komma's dus
Gewijzigd op 04/11/2017 13:28:56 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

04/11/2017 14:07:02
Quote Anchor link
Sorry het was mijn fout. Ik had in de array values het id van de rij vanuit de db meegenomen achter de komma.

Ik heb dit eruit gehaald en nu werkt max(); wel.
Gewijzigd op 04/11/2017 14:09:20 door Danny von Gaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.