PHP modulus

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Pastoor

Ben Pastoor

01/02/2021 19:30:09
Quote Anchor link
Hallo leden,



Wie kan mij helpen met modulus in een loop?

Ik wil 3 items waarvan nummer 2 iets anders doet. (per rij is dit dan steeds de middelste)

Dit gaat bij 9 items dus om 2, 5 en 8.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//dit zorgt voor om en om
if ( $count%2 == 0 ) {
//doe hier iets
}
?>


Moet ik de eerste rij het tweede item pakken en dan verder gaan met steeds 3?
Hoe kan ik dit doen?
Gewijzigd op 01/02/2021 19:30:55 door Ben Pastoor
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:17:49
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/02/2021 21:00:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($count % 3 == 1){
//doe iets
}

?>
 
Jop B

Jop B

01/02/2021 22:28:29
Quote Anchor link
Als je per rij 3 items hebt en je met de middelste iets anders wilt doen dan doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($count % 3 == 2){
//doe iets
}
?>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/02/2021 22:38:14
Quote Anchor link
Echte programmeurs beginnen bij 0 te tellen ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.