php naar javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ama saril

ama saril

26/10/2010 13:21:27
Quote Anchor link
Heb een korte vraag.

Ik heb op dit moment een PHP array die ik graag in een javascript functie zou willen gebruiken. Ben dus een test aan het maken om de array erin proberen te krijgen. Dit ziet er alsvolgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$dArray
= array(array("setZeven","1912","1913","1918"),
        array("werkSetA","1970","1971","1972","1973","1975"));
echo '
var data = new Array();'
;
$x = 0;
foreach($dArray as $value)
{

    $z = 0;
    foreach($value as $waarde)
    {

    echo 'data['.$x.']['.$z.'] = \''.$waarde.'\';';
    
    $z = $z + 1;
    }

    
    $x = $x + 1;
}
';
?>


Ik had gedacht dat dit zou moeten werken maar als ik het probeer uit te voeren krijg ik de melding: '0' is leeg of geen object. Ik vraag me dan ook af of het uberhaupt mogelijk is om het zo te doen?

Ben vervolgens gaan zoeken en het blijkt dat het mogelijk moet zijn met Jason maar heel eerlijk gezegd snap ik daar nog weinig van (ben nog aan het doorlezen hierover).

Weet iemand hoe ik dit op een simpele manier voor elkaar kan krijgen? alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 15:12:01
 
Mick ForSure

Mick ForSure

26/10/2010 14:41:09
Quote Anchor link
json_encode

hiermee zet je een php array om in een javascript array ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$arr
= array ('a'=>1,'b'=>2,'c'=>3,'d'=>4,'e'=>5);

echo json_encode($arr);
?>

The above example will output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"a":1,"b":2,"c":3,"d":4,"e":5}


aldus php.net
 
Ama saril

ama saril

26/10/2010 14:50:37
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp zou het dan zo moeten? (kan het even niet testen ben niet meer thuis, zit in de trein met me laptop).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dArray
= array(array("setZeven","1912","1913","1918"),
        array("werkSetA","1970","1971","1972","1973","1975"));
echo '
var data ='
.json_encode($dArray).';';
?>



Het is trouwens helemaal gelukt dus bedankt :)
Gewijzigd op 27/10/2010 13:03:18 door ama saril
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.