Php op webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ger

Ger

10/07/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Gaat ie dan met een paar vragen,maar eerst wat info.

Heb een eigen win.2003 enterprise r2

Daarop draaien 2 website's in html en ISS is aanwezig

Ook heb ik php een install gegeven(5.2.6.6),en volgens mijn alles goed staan.

Heb een script voor mail te versturen via mijn site,
1 gedeelt in php en 1 gedeelt in html.

Vraag 1: hoe en in welke map,bv de php map,plaats ik de 2 bestanden om het form te versturen?
Vraag 2 : Moet ik nog iets in de .ini aanpassen om de mail verstuurd te krijgen?
Vraag 3 :heb ik soms nog een mail server nodig die ik een install.moet geven op de win.2003? (outlook express loopt namelijk ook)

Naar veel uitproberen heb ik wel eens een keer gezien dat er een mail word verstuurd maar nog niet heb mogen ontvangen.

Ja de vragen van waarom host je hem niet ergens bij een hosting comp.kan ik kort in zijn,,WIL het graag zelf doen en uitvinden.

Misschien dat er iemand is de deze noob op PHP gebied verder wil helpen en zijn wensen,i.v.m het mail form,wil laten slagen.

Alvast mijn dank hiervoor.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:42:42
 
Bo az

Bo az

10/07/2008 16:26:00
Quote Anchor link
vraag 3: Outlook express heeft niks met een mail server te maken. Je kan er voor kiezen om een mail service te installeren, maar dat hoeft niet.
Dat brengt me bij Vraag 2: Als je een mail service installeerd moet je SMTP in je php.ini aanpassen naar localhost. Als je geen mail service installeerd kan je ook e-mails versturen, maar dan moet je SMTP instellen naar de SMTP server van je isp, bijvoorbeeld: mail.upcmail.nl

Het kan ook handig zijn een waarde voor sendmail_from in de php.ini op te geven.
 
Ger

Ger

10/07/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Stuur een copy van mijn ini en een copy van mijn script mee.
Waar ga ik nu in de fout,want als ik de smtp invul en mijn E-mail adress,zo ook in het php script,krijg ik een melding dat ik geen geldig E-mail adress heb gebruikt,kan mijn eigen wel E-mails sturen via outlook.

------------ INI------------------------------
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.isblablabla.nl
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from [email protected]

---------------PHP SCRIPT---------------------------------



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
<?php

$sWebsitenaam
= "http://www.jajajaja.nl"; //vul hier de naam van jouw website in

$sMail = "[email protected]"; //Het e-mailadres waarnaar de mail word gestuurd. Voor meerdere adressen, scheid de emailadressen met een comma.
$bHTML = TRUE; //Bij TRUE word er een HTML-mail gestuurd. Bij FALSE een plain-text-mail $sOnderwerp = "Mailformulier website"; //Vul hier een onderwerp in. Dit word het onderwerp wanneer er geen ondewerp is opgegeven of als $bOnderwerp op TRUE staat
$bOnderwerp = FALSE; //TRUE als bovenstaand onderwerp altijd gebruikt zal worden. FALSE wordt er eerst gekeken of er een onderwerp in het formulier voor komt

$bBedanktmail = TRUE; //Moet er een bedankt mailtje gestuurd worden aan die gene die verstuurde? (e-mail invoerveld is dan dus verplicht)
$sBedanktmail = "Bedankt voor je e-mailbericht. Wij geven, indien nodig, zo spoedig mogelijk een reactie."; //de tekst van het bedank mailtje
$sBedanktfrom = "[email protected]"; //vanaf welk adres moet dit bedankmailtje vestuurd worden?
$sBedanktsubj = "Bedankt!"; //dit is het ondewerp van het bedanktmailtje

$bBedanktTxt = FALSE; //TRUE als onderstaande tekst als bedankje moet worden weergegeven, FALSE als er moet worden doorgestuurd naar de pagina welke hieronder is aangegeven
$sBedanktTxt = "De e-mail is verzonden."; //bedankt text
$sBedanktURL = "http://www.jouwsite.nl/bedankt.html";; //bedankt url

#########################
# End Configuration #
#########################


if (count($_POST) > 0)
{

//controleer of de $bHTML wel fatsoenlijk is ingesteld
if(!is_bool($bHTML))
{

print("De configuratie is onjuist. Zorg dat je bij <font color=blue><i>$bHTML</i></font> een booleaanse waarde (TRUE of FALSE) hebt ingevuld. Letop: Hier moeten geen quotes ( \" of ') omheen!");
exit;
}

$errors = array();//definieer arrray voor de errormeldingen
$aKeys = array_keys($_POST); //pak alle arraykeys in een arraytje
foreach($_POST as $key=>$value)
{

$_POST[$key] = trim($value); //maak alle waarden netjes
}
foreach($aKeys as $key=>$value)
{

$aKeys[$key]=strtolower($value);//maak alle waarden in kleine letters
}

$aMail = explode(",",$sMail);
$aDomein = explode("@",$sMail[0]);
$sDomein = $aMail[1];

//mail detectie
if (in_array("mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['mail']; }
elseif (in_array("email",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['email']; }
elseif (in_array("e-mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['e-mail']; }
elseif (in_array("1mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1mail']; }
elseif (in_array("1email",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1email']; }
elseif (in_array("1e-mail",$aKeys)) { $sFrom = $_POST['1e-mail']; }
else
{
$sFrom = "postmaster@".$sDomein;
$bBedanktmail = FALSE;
}


if ($bOnderwerp)
{

$sSubject = $sOnderwerp;
}

else
{
if (in_array("onderwerp",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['onderwerp']; }
elseif (in_array("subject",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['subject']; }
elseif (in_array("1onderwerp",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['1onderwerp']; }
elseif (in_array("1subject",$aKeys)) { $sSubject = $_POST['1subject']; }
else { $sSubject = $sOnderwerp; }
}




//controle emailadres
if (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$",$sFrom))
{

$error[] = "Het opgegeven e-mail adres is niet geldig.";
}

//check alle verplichte velden
foreach($_POST AS $key => $value)
{

if(substr($key,0,1) == 1)
{

if (empty($_POST[$key]))
{

$name = substr($key,1);
$error[] = "Het veld <i>'".$name."'</i> is verplicht en moet worden ingevuld.";
}
}
}


//als er een error was
if (isset($error) && count($error) > 0)
{

//poep alle errors uit
print("<ul style=\"list-style: none; color: red;\">\n");
foreach($error as $value)
{

print("\t<li>".$value."</li>\n");
}

print("</ul>");
}

else
{
$headers = "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "From: ".$sWebsitenaam." <".$sFrom.">\n";
$headers .= "Reply-to: ".$sWebsitenaam." <noreply@".$sDomein.">\n";
$headers .= ($bHTML) ? "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\n" : "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n";

$sContent = "Dit is een automatisch gegenereerd e-mailbericht die vanaf je site is verstuurd.\n\n";
foreach($_POST as $key => $value)
{

if (substr($key,0,1) == 1) { $key = substr($key,1); }
$sContent .= ucfirst(strtolower($key)).": ".$value."\n\n";
}

$sContent .= "IP: ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."\n\n";
$sContent .= "Tijdstip: ".date("D j M, Y G:i")."\n\n";

$enter = "
"
;
$sContent = ($bHTML) ? nl2br(htmlspecialchars($sContent)) : str_replace("\n",$enter,$sContent) ;

foreach ($aMail as $sMailAdress)
{

mail(trim($sMailAdress),$sSubject,$sContent,$headers);
}


if ($bBedanktmail)
{

$sBedanktmail = ($bHTML) ? nl2br(htmlspecialchars($sBedanktmail)) : str_replace("\n",$enter,$sBedanktmail) ;
mail($sFrom,$sBedanktsubj,$sBedanktmail,$headers);
}




if (isset($bBedanktTxt) && $bBedanktTxt == TRUE)
{

print($sBedanktTxt);
}

else
{
ob_clean();
header("location: $sBedanktURL");
print('<meta http-equiv=refresh content="0; url='.$sBedanktURL.'">');
}
}
}

else
{
print("<form action=\"".$_SERVER['REQUEST_URI']."\" METHOD=\"POST\">\n"); ?>

<!-- Zet hieronder je formulier neer -->
<html><head><title></title><style>
.text { FONT-SIZE: 12px; COLOR: white; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; TEXT-DECORATION: bold
}
</style></head><body bgcolor="#000000">
<form method="post" action="Mail form.php" enctype="multipart/form-data" name="form">
<table border="0" width="482" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="169" class="text">Naam:</td>
<td width="313"><input type="text" name="NAAM" size="41"></td>
</tr>
<tr>
<td width="169" class="text">Voornaam:</td>
<td width="313"><input type="text" name="VOORNAAM" size="41"></td>
</tr>
<tr>
<td width="169" class="text">Geslacht:</td>
<td width="313" class="text"><input type="radio" value="MAN" checked name="GESLACHT">Man
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="radio" value="VROUW"
name="GESLACHT">Vrouw</td>
</tr>
<tr>
<td width="169" class="text">U vraag op/aanmerking.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </td>
<td width="313"><textarea rows="9" name="BIJZONDERHEDEN" cols="33"></textarea></td>
</tr>
</table><br><input type="submit" value="Formulier versturen"></form>
</body>
</html>


<!-- Einde formulier -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/07/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Windows?
Haal die ; dan weg.
;sendmail_from [email protected]

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
Ger

Ger

10/07/2008 23:58:00
Quote Anchor link
Krijg steeds de melding.

Sta naar bijna 3 weken op het punt van opgeven..


Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\Inetpub\wwwroot\contactformulier.php on line 35
Contact formulier verzenden is mislukt!

Sta naar bijna 3 weken op het punt van opgeven..

Heb alles al een keer in de ini aangepast tot op heden zonder resultaat.Nu eerst een paar uurtje slapen.
 
Bo az

Bo az

11/07/2008 00:12:00
Quote Anchor link
Krijg je altijd die melding met localhost er in? Ook als je de SMTP in je php.ini hebt aangepast?
Als dat zo is vraag ik me af of je in de goede php.ini zit te werken.

Zo niet, gebruik je wel de smtp van je isp? Een andere smtp vereist waarschijnlijk dat je moet inloggen en zover ik weet kan dat niet, tenzij je iets als phpmailer gebruikt om je e-mails te verzenden.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/07/2008 00:19:00
Quote Anchor link
En na aanpassen van php.ini altijd de webserver opnieuw starten.
 
Ger

Ger

11/07/2008 10:53:00
Quote Anchor link
Boaz schreef op 11.07.2008 00:12:
Krijg je altijd die melding met localhost er in? Ook als je de SMTP in je php.ini hebt aangepast?
Als dat zo is vraag ik me af of je in de goede php.ini zit te werken.

Heb in de ini,die ik gebruik via->start-programs-PHP5-php.ini,aangepast met eerdere copy paste.
Daar alleen de regels bij windows anngepast,en kreeg de melding.

Boaz schreef op 11.07.2008 00:12:
Zo niet, gebruik je wel de smtp van je isp? Een andere smtp vereist waarschijnlijk dat je moet inloggen en zover ik weet kan dat niet, tenzij je iets als phpmailer gebruikt om je e-mails te verzenden.

Ja gebruik de smtp van mijn provider,ook die heb ik in de ini veranderd.
Ook de ; verwijderd,telkens naar het aanpassen van de ini de server een reboot gegeven.
Ik ga even een full back terug zetten en geheel over nieuw beginnen.
Heb inmiddels hoofdpijn en vierkante ogen,hihi

Ps.als ik er geheel niet uitkom een prive mail een oplossing???.
Misschien dat U via RDP mijn verder op weg kan helpen
 
Bo az

Bo az

11/07/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Misschien moet je het eens proberen met de php.ini onder C:\windows\

Het mooiste is natuurlijk als het via het forum lukt, daar hebben anderen hopelijk ook wat aan, maar als je er echt niet uit komt is rdp of iets anders ook een mogelijkheid.
 
Ger

Ger

11/07/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Boaz schreef op 11.07.2008 11:36:
Het enigste wat ik nog kan bedenken is,dat als ik via ISS manager ->website properties ,er nog geen php bij staat.
De php extensie ga ik nog even proberen toe te voegen,maar is volgens mijn geen must om dit te doen??

Ik ken IIS niet. Maar php moet wel gekoppeld zijn aan de webserver. Als IIS helemaal geen php verbinding heeft zal het ook niet werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ger
 
Ger

Ger

17/07/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Boaz schreef op 11.07.2008 11:36:
Het mooiste is natuurlijk als het via het forum lukt, daar hebben anderen hopelijk ook wat aan, maar als je er echt niet uit komt is rdp of iets anders ook een mogelijkheid.


Heb zo'n beetje alles uitgeprobeerd wat ik maar kan bedenken.
Ook de (oplossingen) andwoorden uitgevoerd die hierboven zijn beschreven.

Php gaat denk ik maar diep in de koelkast,of er moet nog iemand met een andere oplossing komen.

Via een mail ben ik altijd bereid om verder te gaan over een oplossing.

Alvast mijn dank aan ieder die heeft geprobeerd mijn te helpen.
Gr.Ger
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ger
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Ger schreef op 11.07.2008 19:57:
Boaz schreef op 11.07.2008 11:36:
Het enigste wat ik nog kan bedenken is,dat als ik via ISS manager ->website properties ,er nog geen php bij staat.
De php extensie ga ik nog even proberen toe te voegen,maar is volgens mijn geen must om dit te doen??

Ik ken IIS niet. Maar php moet wel gekoppeld zijn aan de webserver. Als IIS helemaal geen php verbinding heeft zal het ook niet werken.


Ik heb geloof ik in plaats van de quote-knop de edit-knop gebruikt. Mijn excuses, want nu is de originele post verdwenen. (Shame on me). Maar de respons die hierin staat komt dus van mij.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/07/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Wat krijg je als je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
start > uitvoeren > cmd [enter]

telnet localhost 25


Doet?
 
Ger

Ger

23/08/2008 23:21:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 17.07.2008 12:24:
Wat krijg je als je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
start > uitvoeren > cmd [enter]

telnet localhost 25


Doet?

Naar een tijdje te zijn weg geweest,toch maar weer eens naar mijn berichten gekeken,sorry daar voor.

Als ik dus via start.uitvoeren en dan telnet localhost 25 gebruik komt er niks uit.

Krijg het dus nog steeds niet voor elkaar om Php draaiend te krijgen op mijn eigen Win 2003 server.

Via localhost in de browser werkt het wel.
Zet ik een index.php in mijn website map werkt het niet (403 error)
goole geeft geen oplossing omtrent de error.
Een index.html werkt wel.
Alle php extensies zijn toegevoegd aan/op de server en staan op allowed.

Wacht nog steeds op de gouden tip.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 23:37:00
Quote Anchor link
Ger schreef op 23.08.2008 23:21:
Zet ik een index.php in mijn website map werkt het niet (403 error)
Een index.html werkt wel.

Dan is php waarschijnlijk nog steeds niet gekoppeld aan de webserver.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/08/2008 00:15:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.08.2008 23:37:
Ger schreef op 23.08.2008 23:21:
Zet ik een index.php in mijn website map werkt het niet (403 error)
Een index.html werkt wel.

Dan is php waarschijnlijk nog steeds niet gekoppeld aan de webserver.


Wat gebeurt er als je de url met index.php erachter intikt?
 
Ger

Ger

24/08/2008 09:22:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 24.08.2008 00:15:

Wat gebeurt er als je de url met index.php erachter intikt?


De error die ik dan krijg is:

HTTP Error 403.1 - Forbidden: Execute access is denied.
Internet Information Services (IIS)
 
Ger

Ger

24/08/2008 11:56:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.08.2008 23:37:
Dan is php waarschijnlijk nog steeds niet gekoppeld aan de webserver.


Maar dan zou het via localhost toch ook niet moeten werken??

Want daar zit het vreemde local werkt het wel,maar extern werkt het niet.
 
Ger

Ger

24/08/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Ger schreef op 24.08.2008 11:56:
SanThe schreef op 23.08.2008 23:37:
Dan is php waarschijnlijk nog steeds niet gekoppeld aan de webserver.


Maar dan zou het via localhost toch ook niet moeten werken??

Want daar zit het vreemde local werkt het wel,maar extern werkt het niet.
De php staat op allowed als ik kijk via IIS manager ->webserver extensions
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.
 
Ger

Ger

28/08/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Boaz schreef op 11.07.2008 11:36:
Misschien moet je het eens proberen met de php.ini onder C:\windows\

Het mooiste is natuurlijk als het via het forum lukt, daar hebben anderen hopelijk ook wat aan, maar als je er echt niet uit komt is rdp of iets anders ook een mogelijkheid.


Denk niet dat het gaat lukken via het forum.
Heb nu denk ik wel zo'n beetje alles geprobeerd.
Inmiddels vele back-ups en meerder php instals verder.
Wat zie ik niet,,wat een ander wel ziet??
Via verschillende info's is het wel mogelijk,heb zo'n beetje heel google al afgezocht,en tot op heden wil PhP maar niet draaien op mijn win 2003 server.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.