php operatoren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

29/09/2010 22:01:09
Quote Anchor link
Beste mensen hier ben ik met de volgende vraag.

ik heb twee invul velden
veld1 =getal1
veld2 =getal2

daaronder heb ik vier buttons button +,-,*,/

als ik in veld1 10 zet en in veld2 10 zet
en ik druk op + telt hij het al bij elkaar op.

maar nu, wil ik als je op - druk dat hij min gaat doen ik laat jullie de code zien tot hoever ik hem heb.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
    </head>
<body>

<form action='verwerk.php' method='post'>
  <table width=80% border=1 >
    <caption>
        <strong>Som berekenen</strong>
    </caption>
<tr>
    <td> Getal 1: </td>
    <td> <input type="text" name="getal1" size="30" /> </td>
</tr>

<tr>
    <td> Getal 2: </td>
    <td> <input type="text" name="getal2" size="30" /> </td>
</tr>


 </table>
    <br/>
    Kies hier wat u wilt:<br/> optellen,aftrekken, vermenigvuldigen of delen.<br/>
    <input type="submit" name="submit[]" value="+" />
    <input type="submit" name="submit[]" value="-" />
    <input type="submit" name="submit[]" value="x" />
    <input type="submit" name="submit[]" value="/" />
</form>

</body>
</html>


verwerk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    </head>

<body>
Som is:
<?php echo $_POST["getal1"];?>  <?php echo $_POST["submit"][0];?> <?php echo $_POST["getal2"];?><br>
De uitkomst is:
<?php $som =  $_POST["submit"]["0"] = $_POST["getal1"] + $_POST["getal2"];?>
<?php echo $som;?>

</body>
</html>


op de verwerk pagina zien julle onder: de som is de volgende code ik roep de som op de is ingevuld in veld1 en veld2 plus welke knop er is ingedrukt.

maar nu!! onder de uitkomst staat het belangrijke waar ik beetje vast loop.

ik heb er nu deze regels staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $som =  $_POST["submit"] = $_POST["getal1"] + $_POST["getal2"];?>


ik dacht dus als ik nu de dezelfde code eronder zet maar dan de plus inplaats van de -. zie hier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $som =  $_POST["submit"] = $_POST["getal1"] - $_POST["getal2"];?>


dan doet ie alleen de - ook al druk je op de plus knop hij rekent dan telkens de min uit. wat ik dus wil weten is.

hoe krijg ik het voor elkaar als ik op de plus knop drukt dat hij de code leest voor de +

en zo ook voor de -,*,/

ik ben beginnende u hoeft mij niet de code er neer te zetten maar ik zou het fijn vinden als u mij opweg kunt helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:27:05
 

29/09/2010 22:12:04
Quote Anchor link
Doe es zoeken.
Zelfde vraag vandaag al gesteld.
Schoolopdracht ofzo?
 
Mr Beronne

Mr Beronne

29/09/2010 22:15:22
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/09/2010 22:12:04:
Doe es zoeken.
Zelfde vraag vandaag al gesteld.
Schoolopdracht ofzo?


ja klopt, ik heb al heel veel zelf geprobeerd en uit het boek. maar
dat laatste stapje wilt net niet.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

29/09/2010 22:17:11
Quote Anchor link
je moet gewoon elke submit zijn eigen naam geven en dan daarmee gaan werken
 
Mr Beronne

Mr Beronne

29/09/2010 22:20:20
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 29/09/2010 22:17:11:
je moet gewoon elke submit zijn eigen naam geven en dan daarmee gaan werken


oke moet ik dan nog wel met met arrays werken of hoeft dat ook niet
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

29/09/2010 22:20:53
Quote Anchor link
nee ook niet
 
Mr Beronne

Mr Beronne

29/09/2010 22:24:28
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 29/09/2010 22:20:53:
nee ook niet


nog ik een vraagje hoe roep ik heb het nu zo
<input type="submit" name="submit1" value="+" />
<input type="submit" name="submit2" value="-" />
<input type="submit" name="submit3" value="x" />
<input type="submit" name="submit4" value="/" />

in verwerk.php
Som is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["getal1"];?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["submit1"];?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["getal2"];?>
<br>
moet ik dan achter submit 1 zetten and {"submit2"} enz

Toevoeging op 29/09/2010 22:26:08:

ow er is wat verkeerd gegaan ff opnieuw verwerk.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["getal1"];?>  <?php echo $_POST["submit1"];?> <?php echo $_POST["getal2"];?><br>
 
Mark L

Mark L

29/09/2010 23:14:50
Quote Anchor link
Wat dacht je van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<input type="submit" name="math" value="+" />
<input type="submit" name="math" value="-" />
<input type="submit" name="math" value="x" />
<input type="submit" name="math" value="/" />


Als het goed is, word er geen waarde gezet, als er niet op de knop gedrukt is... Dus als je op x drukt, vult $_POST['math'] zich met 'x'.
Hierdoor kun je met bijvoorbeeld een switch onderscheid maken tussen welke knop en wat te doen ;)
 
Mr Beronne

Mr Beronne

30/09/2010 22:34:31
Quote Anchor link
Beste mensen ik heb ff wat zitten kloten thuis met het script

als ik het via wamp bekijk werkt het volgende: als ik getal invoer en dat doe ik + dan geeft ie het wel goed weer.

maar doe ik een getal - krijg ik de volgende error P.S. hij rekent de som wel uit maar de error moet weg.

Som is:
Notice: Undefined index: submit1 in C:\wamp\www\verwerk.php on line 14
20-5
De uitkomst is:
Notice: Undefined index: submit1 in C:\wamp\www\verwerk.php on line 23
15

u ziet dat hij wel de som goed uitrekent.

ik laat u de script zien hoe ik het heb ik heb het nu gemaakt doormiddel van if en else.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<form action='verwerk.php' method='post'>
  <table width=80% border=1 >
    <caption>
        <strong>Som berekenen</strong>
    </caption>
<tr>
    <td> Getal 1: </td>
    <td> <input type="text" name="getal1" size="30" /> </td>
</tr>

<tr>
    <td> Getal 2: </td>
    <td> <input type="text" name="getal2" size="30" /> </td>
</tr>


 </table>
    <br/>
    Kies hier wat u wilt:<br/> optellen,aftrekken, vermenigvuldigen of delen.<br/>
    <input type="submit" name="submit1" value="+" />
    <input type="submit" name="submit2" value="-" />
    <input type="submit" name="submit3" value="x" />
    <input type="submit" name="submit4" value="/" />
</form>


verwerk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Som is:
    <?php  //hiermee word de som weergegeven
    if($som = $_POST["submit1"])
        {
echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit1"]; echo $_POST["getal2"];
            }
elseif($som = $_POST["submit2"]) {
                echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit2"]; echo $_POST["getal2"];
                    }

    ?>
<br/>

De uitkomst is:
    <?php //hiermee word de uitkomst berekend
    if($som = $_POST["submit1"])
        {
echo $_POST["getal1"] + $_POST["getal2"];
            }
elseif($som = $_POST["submit2"])  {
                echo $_POST["getal1"] - $_POST["getal2"];
                    }

    ?>


ik heb dit scriptje ook gepost op een betaalde host.
http://rbvhoogeveen.nl/school/ en hier krijg ik de error niet.
en ik heb het liefst dat het wel goed werkt in samp want daar moet ik mee werken op school

dus wat ik denk is als ik een getal invoer en je drukt op de - butten (submit2) dat hij ook denkt en (submit1) dan. zoiets denk ik
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

30/09/2010 22:37:56
Quote Anchor link
je checkt nog niet of de submit wel bestaat
 
Mr Beronne

Mr Beronne

30/09/2010 22:49:20
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 30/09/2010 22:37:56:
je checkt nog niet of de submit wel bestaat


hoe doe ik dat alweer
 
- Dave -

- Dave -

01/10/2010 09:10:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

// ga door
}

?>
 
Justin S

Justin S

01/10/2010 11:47:33
Quote Anchor link
Dave Jong op 01/10/2010 09:10:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

// ga door
}

?>


En dan vervolgens welke submit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    <?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    {

        // ga door
        if(isset($_POST['submit1'])
            {

                // Verwerk submit 1
            }
        elseif(isset($_POST['submit2']))
            {

                // Verwerk submit 2
            }
        elseif(isset($_POST['submit3']))
            {

                // Verwerk submit 3
            }
        elseif(isset($_POST['submit4']))
            {

                // Verwerk submit 4
            }
        else
            {
                // Geen submit
            }
    }


?>
 
Mr Beronne

Mr Beronne

01/10/2010 14:21:06
Quote Anchor link
alles werkt nu maar bij mijn script hoefde ik eigenlijk alleen isset toe te voegen en dan werkte die van mij ook maar nu heb ik nog een klein probleempje bij het delen

als ik zeg maar 30 en 5 invoer en druk op / berekent hij het goed maar voer ik niks in krijg ik deze error

Warning: Division by zero in C:\wamp\www\verwerk.php on line 56

ik weet dat dit te maken heeft met: omdat je niks invoert dus gaat ie uit van 0 en de regel is delen door 0 is flauwkeul. maar hoe zorg ik er nu voor dat als je niks invoert en toch op de / drukt dat de error niet komt.


verwerk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<body>
Som is:
    <?php //Hier word de som weergegeven
        if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
            {
    
                if(isset($_POST["submit1"]))//Hier word de + som weergegeven
                    {
                        echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit1"]; echo $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit2"]))//Hier word de - som weergegeven
                    {
                        echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit2"]; echo $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit3"]))//Hier word de x som weergegeven
                    {
                     echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit3"]; echo $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit4"]))//Hier word de / som weergegeven
                    {
                        echo $_POST["getal1"]; echo $_POST["submit4"]; echo $_POST["getal2"];
                    }

                else
                    {
                    
                    }
            }

    ?>
<br/>
De uitkomst is:
    <?php //Hier word de som uitgerekend
        if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
            {

                if(isset($_POST["submit1"]))//Hier word de + som uitgerekend
                    {
                        echo $_POST["getal1"] + $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit2"]))//Hier word de - som uitgerekend
                    {
                        echo $_POST["getal1"] - $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit3"]))//Hier word de x som uitgerekend
                    {
                        echo $_POST["getal1"] * $_POST["getal2"];
                    }

                elseif(isset($_POST["submit4"]))//Hier word de / som uitgerekend
                    {
                        echo $_POST["getal1"] / $_POST["getal2"];
                    }

                else
                {
                
                }
            }

    ?>

                
</body>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

01/10/2010 14:31:52
Quote Anchor link
met is_numeric() kan je checken of je input een getal is. als het leeg is, is het ook geen nummer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.