[PHP] Pad van uit URL halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben

Ben

09/03/2006 16:46:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een script waar o.a. de mogelijkheid in zit om een bestandsnaam of mapnaam te veranderen, omdat dit variabel is wil ik graag van de url een pad maken.

Bijv: ./map1/map2/bestand.ext

Dan wil ik ./map1/map2/ overhouden, nu ben ik aan het puzzelen geslagen met explode maar hier kwam ik niet verder mee..

Iemand een suggestie?

Ben :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:08:43
 
Sjaakmans

sjaakmans

09/03/2006 16:48:00
Quote Anchor link
str_replace gebruiken?
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

09/03/2006 17:23:00
Quote Anchor link
sjaakmans:
str_replace gebruiken?

bter preg_replace als je daar mee weet omgaan, als je dit wilt hebben met allemaal andere bestandsnamen..
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2006 17:24:00
Quote Anchor link
dirname() <-- die denk ik.
basename()
realpath()
pathinfo()

Andere drie functies kunnen ook nog wel eens handig zijn.
 
Ben

Ben

09/03/2006 19:36:00
Quote Anchor link
Heb het opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
   $string
= "./dit/wil/ik/ontleden.php";
   $array = explode("/", $string);
   $file = array_pop($array);
   $path = implode("/", $array)."/";
   echo $path;
?>


Mss heeft iemand er nog iets aan :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.