PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees B

Kees B

24/01/2019 11:55:20
Quote Anchor link
Ik ben niet heel erg thuis in PHP, maar heb van een kennis een stukje code gekregen waar ik een parse error op krijg. Probeer wanhopig eea te fixen.

Heb gekeken of alle haakjes kloppen (openen en sluiten), maar zie door de bomen het bos niet meer.

Error treedt op op laatste regel.
In error.log van Apache: PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/html/sources/d-lite.php on line 106


Code is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php @session_start();
$_SESSION['GoFrame']     = "ready";    
$FullSite_URL             = "http://$Site_URL";
$FullPath                 = $Path;
$UpdateInterval         = ($Interval . '000');
$UpdateIntervalRot         = ($IntervalRot . '000');

if ($draggable == "yes")
{

    ?>

    <script>
        $(function() {
            $("#nowPlaying").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
            $("#Logo").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
            $("#Contact").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
            $("#Lastplayed").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
            $("#requestform").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
            $("#schedule").draggable({ distance: 10, opacity: 0.35 });
        });
    </script>
    <?
}

if (!$ProxyAuth)
{

    $_SESSION['ProxyAuth'] = null;
}

else
{
    $_SESSION['ProxyAuth'] = $ProxyAuth;
}

$Proxy = $ProxyAddress . ':' . $ProxyPort;

$_SESSION['username']               =$username;
$_SESSION['userpass']               =$userpass;
$_SESSION['Site_URL']               =$Site_URL;
$_SESSION['FullSite_URL']           =$FullSite_URL;
$_SESSION['FullPath']               =$FullPath;
$_SESSION['NowPlayingSource']       =$NowPlayingSource;
$_SESSION['NowPlaying_Method']      =$NowPlaying_Method;
$_SESSION['NowPlayingType']         =$NowPlayingType;
$_SESSION['LastPlayed_Method']      =$LastPlayed_Method;
$_SESSION['SongChangeEffect']       =$SongChangeEffect;
$_SESSION['ArtistTitleSplit']       =$ArtistTitleSplit;
$_SESSION['smalparenthesis']        =$smalparenthesis;
$_SESSION['Background_Type']        =$Background_Type;
$_SESSION['FadeTo']                 =$FadeTo;
$_SESSION['NowPlayingCase']         =$NowPlayingCase;
$_SESSION['StandardBackground']     =$StandardBackground;
$_SESSION['ServerType']             =$ServerType;
$_SESSION['ServerAddress']          =$ServerAddress;
$_SESSION['ServerPort']             =$ServerPort;
$_SESSION['ServerVersion']          =$ServerVersion;
$_SESSION['ShoutcastID']            =$ShoutcastID;
$_SESSION['MountPoint']             =$MountPoint;
$_SESSION['altServerType']          =$altServerType;
$_SESSION['altServerAddress']       =$altServerAddress;
$_SESSION['altServerPort']          =$altServerPort;
$_SESSION['altServerVersion']       =$altServerVersion;
$_SESSION['altShoutcastID']         =$altShoutcastID;
$_SESSION['altNowPlaying_Method']     =$altNowPlaying_Method;
$_SESSION['altMountPoint']          =$altMountPoint;
$_SESSION['httpAddress']            =$httpAddress;
$_SESSION['httpPort']               =$httpPort;
$_SESSION['GetPath']                =$GetPath;
$_SESSION['LastPlayed_Type']        =$LastPlayed_Type;
$_SESSION['LastPlayed_Header']      =$LastPlayed_Header;
$_SESSION['LastPlayed_Line']        =$LastPlayed_Line;
$_SESSION['NowPlaying_Ignore']      =$NowPlaying_Ignore;
$_SESSION['LP_httpAddress']         =$LP_httpAddress;
$_SESSION['LP_httpPort']            =$LP_httpPort;
$_SESSION['LP_GetPath']             =$LP_GetPath;
$_SESSION['UseProxy']               =$UseProxy;
$_SESSION['proxy']                  =$Proxy;
$_SESSION['OnSetChange']            =$OnSetChange;
$_SESSION['FileGetMethod']          =$FileGetMethod;

$root_folder = basename($_SERVER['REQUEST_URI']);
if(substr($root_folder, -4) == '.php')
{

    $root_folder = basename(dirname($_SERVER['REQUEST_URI']));
}

switch ($root_folder)
{
    case
"0":             $DirectLink="0"; break;
    case
"home":             $DirectLink="1"; break;
    case
"aanvragen":         $DirectLink="2"; break;
    case
"laatstgedraaid":         $DirectLink="3"; break;
    case
"contact":         $DirectLink="4"; break;
    case
"admin":             $DirectLink="5"; break;
    default:
            $DirectLink="1";
}

if (isset($DirectLink))
{

    $stdHomeContent = $DirectLink;
}

?>

<script>
$((document).ready(function() {
    $('#container').Tabs({defaultContent:<?php echo $stdHomeContent;?>});
    $('a.ILinkIt').click(function(){
        window.open(this.href);
        return false;
    });
}));
</script>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 24/01/2019 12:50:36 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:46:09
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/01/2019 13:24:57
Quote Anchor link
Regel 21 : zet er eens php achter
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2019 13:49:29
Quote Anchor link
Deze code zou gewoon moeten werken, en ik zie geen afwijkende dingen met betrekking tot de accolade-haakjes.
Wat Adoptive Solution zegt is het wel raadzaam om volledige php-tags te gebruiken: <?php, maar dit zou niks te maken kunnen hebben met het accolade probleem.

Ik zou zeggen: tel je accolades eens na, en spring ze consequent in met TAB. Dan kan je het in je editor of zelfs met een liniaal prima zien wat er niet geopend of gesloten is.
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2019 15:58:15
Quote Anchor link
default worden short tags (<¿) al een behoorlijke tijd niet meer ondersteund.

Je server zal die regels na 21 dan niet herkennen als een stuk php, dus de } van regel 22 wordt niet als php gezien, net als de rest tot de volgende <¿php
Gewijzigd op 24/01/2019 15:58:35 door Ivo P
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/01/2019 17:30:24
Quote Anchor link
Wat @Ivo zegt. Als je dan dus ergens "php" vergeet na een <? openingshaak dan resulteert dit vaak in bovengenoemde fout.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2019 22:38:34
Quote Anchor link
Het ligt er dan zeker aan of of short_tags uitstaan?
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2019 23:04:12
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/language.basic-syntax.phptags.php

Quote:
PHP also allows for short open tag <¿ (which is discouraged since it is only available if enabled using the short_open_tag php.ini configuration file directive, or if PHP was configured with the --enable-short-tags option).
Gewijzigd op 24/01/2019 23:04:49 door Ivo P
 
Kees B

Kees B

25/01/2019 12:34:26
Quote Anchor link
Short-tags stonden inderdaad uit. Ik heb php toegevoegd bij de openingshaak. Alles werkt nu.
Iedereen bedankt voor het meedenken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.