PHP Pike Grid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Schepers

kees Schepers

05/09/2011 23:11:41
Quote Anchor link
Hallo,

Niet echt een site maar ik wou graag iedereen de eerste release van Pike_Grid tonen. Pike_Grid is een onderdeel van de door mij en mijn collega (Pieter Vogelaar) ontwikkelde PiKe library. Deze library is bedoeld om extra features toe te voegen aan Zend Framework projecten en ook Doctrine. Het is de bedoeling om de ontwikkelaar sneller en toegankelijker coole toevoegingen te bieden.

Het project is nog volop in oprichting, en de eerste releases zijn al geplaatst maar dit gebeurt natuurlijk in onze vrije tijd. Ik zou het zeker leuk vinden als anderen ook contributen aan het project als hun het aanspreekt door het aanmaken van issues, toevoegen van functionaliteit, etc.

Niels trapt in iedergeval af door Zend_Db te fixen in Pike_Grid. Momenteel ondersteund Pike_Grid alleen Doctrine2 als datasource.

Ik heb een website ingericht met duidelijke voorbeelden van diverse grids met onder de grid de broncode ervoor en sommige stukken code nader uitgelegd. Deze is nog niet compleet maar is een begin want er is veel meer mogelijk :)

Voorbeelden:
http://www.keesschepers.nl/pikegrid/

Je kunt deze voorbeeld applicatie volledig downloaden op de downloads page:
http://code.google.com/p/php-pike/downloads/list

Wat ik graag zou zien is dat mensen die Doctrine2 en Zend Framework gebruiken dit onderdeel zouden willen uitproberen en nog liever te gebruiken voor hun applicaties. Je grids zijn dus volledig aanpasbaar in gedrag en stijl. Wat betreft gedrag kan dit met setGridParam kun je bijvoorbeeld events toevoegen en deze grids worden opgebouwd met jquery-ui. De stijl veranderen kan dus eenvoudig door van theme te wisselen in jquery-ui.

Mocht je vragen hebben dan kun je deze uiteraard hier stellen. Heb je bugs / problemen dan kun je deze ook inschieten op het Google code project, wel graag in het engels in dat geval.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Gewijzigd op 06/09/2011 22:21:59 door Kees Schepers
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:50:39
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/09/2011 00:18:34
Quote Anchor link
Omdat het bij de Doctrine2/ZF mensen aan de aandacht ontsnapt is hier even een herrinering :)
 
Pim -

Pim -

07/09/2011 09:08:33
Quote Anchor link
Tsja, ik ben geen ZF mens ;-)
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/09/2011 11:22:16
Quote Anchor link
Jij doet geloof ik meer met Symfony werken toch? opzich moet hij daar ook wel in werken alleen dan heb je nog wel het Zend_Json onderdeel nodig geloof ik..

Compatible maken met beide frameworks is ook nog een idee :p
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/10/2011 22:24:51
Quote Anchor link
Nog mensen naar gekeken?

Ik heb al volop examples + info gemaakt:

http://wiki.pike-project.org/

En examples:
http://www.keesschepers.nl/pikegrid
 
Pim -

Pim -

03/10/2011 23:08:18
Quote Anchor link
Ja, ik heb vooral met Symfony gewerkt, vooral omdat mensen op internet als 'the next big thing' zagen en omdat ik de architectuur wel mooi vond.
Ik heb idd geen andere afhankelijkheid gezien dan Zend_Json. Hoewel je daar enableJsonExprFinder activeert, zie ik je nergens expressions in je data stoppen (of zie ik dat over het hoofd?). json_encode() zou dan toch moeten voldoen?

Toevoeging op 03/10/2011 23:16:01:

Je filtering-example lijkt niet te werken.
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/10/2011 09:06:25
Quote Anchor link
Symfony 2 is zeker een mooi framework, de moeite om zeker eens een keer naar te kijken voor mij. Zend Framework kennis/ervaring wordt net wat meer gevraagd bij opdrachtgevers dus vandaar dat ik me daarin verdiept heb.

Zend_JSON zou je eruit kunnen halen inderdaad, ik heb het alleen 'alvast' gedaan voor als mensen events of functies aan een grid attribute willen hangen want dat gaat natuurlijk voorkomen :)

Wat werkt er niet met filtering bij jou? Browser? Fouten?
 
Kees Schepers

kees Schepers

20/10/2011 23:37:18
Quote Anchor link
We zijn vanaf heden ook over op GitHub, moet alleen zelf nog een beetje onder de knie krijgen! Mijn collega Pieter heeft er meer ervaring mee. Ondertussen is er al behoorlijk wat verbeterd aan de Grid en ondersteund het nog meer gave features :)

Documentatie is een hoop werk maar er is een begin:

http://wiki.pike-project.org

Website: http://pike-project.org

Project op Github:
https://github.com/php-pike

En api documentatie moet nog gemaakt worden!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.