PHP problemen iemand die kan oplossen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Juko van harrelt

Juko van harrelt

11/01/2013 11:34:11
Quote Anchor link
Ja obelix zo was het, het bestand werd verkeerd benaderd.

nu heb ik nog 2 vragen,

1: ik heb 2 radiobuttons staan, maar die wilt hij niet doorgeven in de e-mail
2: hoe zet ik tekst in het vet bvb in php ?

Alvast bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:07:40
 
No One

No One

11/01/2013 11:50:21
Quote Anchor link
de value van beide radiobuttons moeten anders zijn....dus verzin een keyword dat er bij past: bijv "eerste_keer" en "opnieuw"

Toevoeging op 11/01/2013 11:51:17:

tekst in het vet, hoe bedoel je? je wilt het emailtje in html versturen?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/01/2013 11:54:55
Quote Anchor link
2) php is een scripttaal. Tekstopmaak regel je in html (via css).
1) zie ze niet staan in je code.

t.a.v. je code:
Haal het mailadres er even uit.

Je controleert niet of het formulier verzonden is.

//We definiëren vervolgens de veranderlijke variabelen.
Je controleert niet of ze bestaan, maar maakt nieuwe variabelen aan.
Waarom? Je verandert er niets aan. Je kunt eenvoudig de $_POST waarden gebruiken in je mail.
Beveilig het wel.

Bij je mail (regel 42) mis je de headers.
Gebruik liever swiftmailer of phpmailer; dan heb je geen omkijken naar instellingen e.d.

Regel 47 gaat niet werken; staat alleen iets tussen ""

Overigens zou ik binnen php kiezen voor ' en bij HTML ".
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

11/01/2013 12:13:58
Quote Anchor link
Oke het werkt, heb de values aangepast en nu klopt het.

Enkel nog het probleem met tekst in vet bvb, ik snap dat je dit in css moet doen, maar hoe link je de php file aan css ?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

11/01/2013 13:15:27
Quote Anchor link
Hoebedoel je in css? Je kan ook gwn <strong>deze tekst is vet gedrukt</strong>

Toevoeging op 11/01/2013 13:18:28:

En als je css wil linken aan php kan dat niet. je moet buiten de php code de css linken, tussen de html tags en dan gebruik je bijv een div om aantegeven wat er vet moet worden gedrukt.
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 15:09:15
Quote Anchor link
@ robertjan
Dan zou dit moeten werken:

in je head van formulier.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<head>

<style type="text/css">
<!--
#vet {
font-weight:bold;
}
-->
</style>


</head>


en vervolgens de $bericht variabele in div zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<div id="vet">

<?php
$bericht
= "Iemand heeft je Formulier ingevuld van .....
          
            '"
.$Naam."'
            '"
.$Voornaam."'
            '"
.$straat."'
            '"
.$Huisnummer."'
            '"
.$Postcode."'
            '"
.$Gemeente."'
            '"
.$Geboortedatum."'
            '"
.$Emailadress."'
            '"
.$Telefoonnummer."'
          
            'Indien ze de vragenkollom heeft ingevuld komen die hieronder terrecht.'
          
            '"
.$Vragen."";

//Verzenden
?>

</div>


Maar je krijgt de output in je email hier niet vet gedrukt mee...
Gewijzigd op 11/01/2013 15:12:44 door jack maessen
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

11/01/2013 15:28:15
Quote Anchor link
Ik zit nog met het volgende probleem

Ik zit met 2 radio buttons (nieuw lid worden, opnieuw lid worden), waarhij slechts 1 mag van aanvinken
dat doe je door ze dezelfde naam te geven.

Maar dan als ik aanduid lidmaatschap verder zetten, stuurt hij nog steeds naar mijn email voor de eerste maal aansluiten.

Dit komt door dezelfde naam van de radiobuttons veronderstel ik ..
hoe valt dit op te lossen ?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 15:38:31
Quote Anchor link
Deze radio's?
<input type="radio" name="mening" id="mening" value="mening"/> ...eerste keer aansluiten...
<input type="radio" name="mening" id="mening1" value="mening"/> ...opnieuw aansluiten...

Dat wordt dan iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...
if ($_POST['mening'] === 'mening') {
//  eerste keer aansluiten
$Formsent = mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht);
}

else {
  // opnieuw aansluiten
  // doe hier iets

}
?>
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 15:39:52
Quote Anchor link
post je formulier.php nog eens zoals ie er nu uitziet
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

11/01/2013 15:40:01
Quote Anchor link
bedankt, dit is wat ik zocht, maar als ik het uittest werkt het niet, hij geeft een fout :/

kunt u even voorleggen volgensn php script die ik net heb verzonden met html file ?

Toevoeging op 11/01/2013 15:44:02:

Dit is html file
Quote:
<input type="radio" name="mening" id="mening" value="eerste_keer"/>
<label for="mening">Ik wil voor de eerste keer aansluiten (&euro;10)</label>
<br>
<input type="radio" name="mening" id="mening1" value="opnieuw"/>
<label for="mening1">Ik wil opnieuw aansluiten (&euro;28)</label>


Dit is php file :
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// variabelen definiëren


// We definieren eerst de variabelen die altijd hetzelfde blijven

$ontvanger = "[email protected]";
$onderwerp = "Iemand heeft het formulier van de Kvlv Website ingevuld !";

//We definiëren vervolgens de veranderlijke variabelen.

$eerste_keer = $_POST['eerste_keer'];
$opnieuw = $_POST['opnieuw'];
$Naam = $_POST['Naam'];
$Voornaam = $_POST['Voornaam'];
$straat = $_POST['Straat'];
$Huisnummer = $_POST['Huisnummer'];
$Postcode = $_POST['Postcode'];
$Gemeente = $_POST['Gemeente'];
$Geboortedatum = $_POST['Gemeente'];
$Emailadress = $_POST['Emailadress'];
$Telefoonnummer = $_POST['Telefoonnummer'];
$Vragen = $_POST['Vragen'];


//Bericht
$bericht = "Iemand heeft je Formulier ingevuld van Kvlv Heurne.
            
            "
.$eerste_keer."
            "
.$opnieuw."    

            "
.$Naam."
            "
.$Voornaam."
            "
.$straat."
            "
.$Huisnummer."
            "
.$Postcode."
            "
.$Gemeente."
            "
.$Geboortedatum."
            "
.$Emailadress."
            "
.$Telefoonnummer."
            
            
            Indien ze de vragenkollom heeft ingevuld komen die hieronder terrecht.
            
            "
.$Vragen."";

//Verzenden        
$Formsent = mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht);

//Bevestging
if ($Formsent) {
    Readfile ("bedankt.html");}
else { Readfile ("nietbedankt.html");}
?>
Gewijzigd op 11/01/2013 16:13:01 door Juko van harrelt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/01/2013 17:42:36
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/01/2013 11:54:55:
t.a.v. je code:
Haal het mailadres er even uit.

Je controleert niet of het formulier verzonden is.

//We definiëren vervolgens de veranderlijke variabelen.
Je controleert niet of ze bestaan, maar maakt nieuwe variabelen aan.
Waarom? Je verandert er niets aan. Je kunt eenvoudig de $_POST waarden gebruiken in je mail.
Beveilig het wel.

Bij je mail (regel 4248) mis je de headers.
Gebruik liever swiftmailer of phpmailer; dan heb je geen omkijken naar instellingen e.d.

Regel 47 gaat niet werken; staat alleen iets tussen ""

Overigens zou ik binnen php kiezen voor ' en bij HTML ".
Gewijzigd op 11/01/2013 17:43:45 door Obelix Idefix
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.