PHP problemen iemand die kan oplossen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 22:56:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal
Ik ben sinds kort met Php leren werken maar het lukt me niet zo..

Voor een website dat ik voor een vzw moet maken zou ik graag een contactformulier invoegen.
in html code lukt alles prima, maar in Php niet zo..

Na verschillende topics gelezen te hebben kom ik er nog steeds niet uit..

Zijn er mensen die mij kunnen helpen? alvast bedankt !

Dit is mijn php code:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

// variabelen definiëren


// We definieren eerst de variabelen die altijd hetzelfde blijven

$ontvanger = "[email protected]";
$onderwerp = "iemand die je formulier invuld";

//We definiëren vervolgens de veranderlijke variabelen.
$Naam = $_POST['Naam'];
$Voornaam = $_POST['Voornaam'];
$straat = $_POST['Straat'];
$Huisnummer = $_POST['Huisnummer'];
$Postcode = $_POST['Postcode'];
$Gemeente = $_POST['Gemeente'];
$Geboortedatum = $_POST['Gemeente'];
$Emailadress = $_POST['Emailadress'];
$Telefoonnummer = $_POST['Telefoonnummer'];
$Vragen = $_POST['Vragen'];


//Bericht
$bericht = "Iemand heeft je Formulier ingevuld van .....<br>
            <br>
            '"
.$Naam."'<br>
            '"
.$Voornaam."'<br>
            '"
.$straat."'<br>
            '"
.$Huisnummer."'<br>
            '"
.$Postcode."'<br>
            '"
.$Gemeente."'<br>
            '"
.$Geboortedatum."'<br>
            '"
.$Emailadress."'<br>
            '"
.$Telefoonnummer."'<br>
            <br>
            <br>
            Indien ze de vragenkollom heeft ingevuld komen die hieronder terrecht.<br>
            <br>
            '"
.$Vragen."'";

//Verzenden        
$Formsent = mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht);

//Bevestging
if ($Formsent) {
    Echo "Uw bericht werd verzonden, wij gaan zo snel mogelijk proberen antwoorden" ;}
else {"Uw bericht wert niet verzonden, kijk na of alles correct is ingevuld of probeer het later opnieuw";}
?>

Gewijzigd op 10/01/2013 22:58:40 door Juko van harrelt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:00:06
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/01/2013 22:58:27
Quote Anchor link
Ik zie wel wat dingen die fout gaan.. Maar jij kan ons het beste vertellen wat er niet werkt? Foutmelding o.i.d.?
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 22:59:54
Quote Anchor link
Als ik op versturen klik, geeft hij mij deze pagina in de browser..
(sorry maar ik ben echt beginnend in dit)
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

10/01/2013 23:00:16
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen echo meer op het laatst?
Met echo kan je tekst laten zien.

Toevoeging op 10/01/2013 23:01:58:

Juko van harrelt op 10/01/2013 22:59:54:
Als ik op versturen klik, geeft hij mij deze pagina in de browser..
(sorry maar ik ben echt beginnend in dit)

Wat is deze pagina.
Die pagina kan nooit jou php code laten zien hoor...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/01/2013 23:03:10
Quote Anchor link
Heb je een webserver met php draaien? Wat is de extensie van je bestand? .php of .html? Als jij php code op je scherm ziet, gaat er iets niet helemaal zoals het hoort
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:04:09
Quote Anchor link
Bij mijn formulier pagina in html staat dit :
<form method="post" action="formulier.php">

Toevoeging op 10/01/2013 23:05:41:

Erik Rijk op 10/01/2013 23:03:10:
Heb je een webserver met php draaien? Wat is de extensie van je bestand? .php of .html? Als jij php code op je scherm ziet, gaat er iets niet helemaal zoals het hoort


De extensie is wel degelijk Php, vind het echt bizar
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/01/2013 23:06:06
Quote Anchor link
En je Apache webserver(o.i.d.) met php? Dit heb je gewoon draaien?
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:09:08
Quote Anchor link
Ja dat heb ik gewoon draaien
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

10/01/2013 23:10:31
Quote Anchor link
Stuur je hele pagina is dan kunnen anderen hem ook testen en zeggen wat er fout is.
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:15:52
Quote Anchor link
Dit is de Html file:
Quote:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Lid worden</title>
<meta name="author" content="Kvlv Heurne">
<link href="style1.css" rel="Stylesheet" type="text/css">
</head>
<body class="bodyy">
<form method="post" action="formulier.php">

<div class="container">

<div class="header">
<img src="images/kvlvbanner.PNG">
</div>

<div class="nav">
<div class="knoppen">
<a href="index.html" class="knop">Home</a>
<a href="bestuur.html" class="knop">Bestuur</a>
<a href="nieuws.html" class="knop">Nieuws</a>
<a href="kalender.html" class="knop">Kalender</a>
<a href="fotos.html" class="knop">Fotos</a>
<a href="lid.html" class="knop">Lid worden</a>
<a href="contact.html" class="knop">Contact</a>
</div>
</div>

<div class="infoformulier">
<fieldset>
<legend>Lid worden van Kvlv biedt veel voordelen voor jou !</legend>

<ul>
<li>Je bent, samen met je gezinsleden, tijdens alle Kvlv-activiteiten verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.</li>
<li>Je ontvangt 10 keer per jaar het trendy magazine <a href="http://www.kvlv.be/NL/OverKVLV/Magazine.aspx" class="kvlvlink" target="_blank">Vrouwen met vaart</a></li>
<li>Je krijgt <a href="http://extranet.kvlv.be/Default.aspx?tabid=11336" class="kvlvlink" target="_blank">boeken met het gekende Kvlv-kwaliteitslabel</a> aan sterk verminderde prijs.</li>
<li>Je geniet speciale kortingen om je bijdrage in een mum van tijd terug te verdienen.</li>
<li>Bij aankoop van crea-materiaal in een <a href="http://www.debanier.be/" class="kvlvlink" target="_blank">Banierwinkel</a> krijg je op vertoon van je Kvlv-kaart 6% korting.</li>
<li>Bij <a href="http://www.groepkvlv.be/" class="kvlvlink" target="_blank">Groep Kvlv</a> kan je terecht voor kinderopvang, huishoudhulp, woningaanpassing, thuiszorg,... <br>
Onze professionele diensten staan voor je klaar.</li>
</ul>
</fieldset>
</div>


<div class="vragenformulier">

<h5>Maak je keuze*</h5>
<input type="radio" name="mening" id="mening" value="mening"/>
<label for="mening">Ik wil voor de eerste keer aansluiten (&euro;10)</label>
<br>
<input type="radio" name="mening" id="mening1" value="mening"/>
<label for="mening1">Ik wil opnieuw aansluiten (&euro;28)</label>
<br>
<br>
<label for="naam" class="info">Voornaam*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Voornaam"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Naam*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Naam"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Straat</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Straat"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Huisnummer*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Huisnummer"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Postcode*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Postcode"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Gemeente*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Gemeente"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Geboortedatum*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Geboortedatum"/>
<br>
<label for="naam" class="info">E-mailadress*</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Emailadress"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Telefoonnummer</label>
<input type="text" size="40" maxlength="40" id="naam" name="Telefoonnummer"/>
<br>
<label for="naam" class="info">Vragen</label>
<textarea cols="40" rows="5" name="mening"></textarea>
<br>

<input type="submit" name="verzendknop" value="Verstuur"/>
<br><br>
*Verplicht veld
</div>
</div>
</form>
</body>
</html>


Dit is de Php file :
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

// variabelen definiëren


// We definieren eerst de variabelen die altijd hetzelfde blijven

$ontvanger = "[email protected]";
$onderwerp = "iemand die je formulier invuld";

//We definiëren vervolgens de veranderlijke variabelen.
$Naam = $_POST['Naam'];
$Voornaam = $_POST['Voornaam'];
$straat = $_POST['Straat'];
$Huisnummer = $_POST['Huisnummer'];
$Postcode = $_POST['Postcode'];
$Gemeente = $_POST['Gemeente'];
$Geboortedatum = $_POST['Gemeente'];
$Emailadress = $_POST['Emailadress'];
$Telefoonnummer = $_POST['Telefoonnummer'];
$Vragen = $_POST['Vragen'];


//Bericht
$bericht = "Iemand heeft je Formulier ingevuld van Kvlv Heurne.<br>
            <br>
            '"
.$Naam."'<br>
            '"
.$Voornaam."'<br>
            '"
.$straat."'<br>
            '"
.$Huisnummer."'<br>
            '"
.$Postcode."'<br>
            '"
.$Gemeente."'<br>
            '"
.$Geboortedatum."'<br>
            '"
.$Emailadress."'<br>
            '"
.$Telefoonnummer."'<br>
            <br>
            <br>
            Indien ze de vragenkollom heeft ingevuld komen die hieronder terrecht.<br>
            <br>
            '"
.$Vragen."'";

//Verzenden        
$Formsent = mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht);

//Bevestging
if ($Formsent) {
    Echo "Uw bericht werd verzonden, wij gaan zo snel mogelijk proberen antwoorden" ;}
else {"Uw bericht wert niet verzonden, kijk na of alles correct is ingevuld of probeer het later opnieuw";}
?>
 
Jack maessen

jack maessen

10/01/2013 23:21:05
Quote Anchor link
formulier werkt perfect...heb net getest
alleen een error van undefined variabele
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:24:14
Quote Anchor link
Dus volgens jou zou hij dit perfect naar mijn email-adress moeten sturen ?

Stel dat ik mijn website online zet, moet ik dan de form action wijzigen naar bvb : www. websitex.be /formulier.php ?
Gewijzigd op 10/01/2013 23:26:29 door Juko van harrelt
 
Jack maessen

jack maessen

10/01/2013 23:33:06
Quote Anchor link
nee die form action kan gewoon formulier.php blijven, maar je zult wel je html bestand in dezelfde map moeten hebben staan
Maar wat gaat er bij jou dan niet goed als je formulier invult en op Verzend klikt?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

10/01/2013 23:34:26
Quote Anchor link
Alleen die /formulier.php dat hoeft immers toch ook niet Met een Afbeelding.
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:37:07
Quote Anchor link
Als ik op verzenden klik, opent hij de php file in de browser met alle tekst,
Ik zal de website binnen een 5tal minuten online zetten. (Voor slechts 15tal minuten)
kijk dan maar eens na bij lid worden

www.kvlvheurne.be
 
Jack maessen

jack maessen

10/01/2013 23:40:54
Quote Anchor link
Als ik op jou link klik krijg ik gelijk een 403 voor mijn neus...daar gaat al iets fout
edit:
Heb je wel een index.html of index.php in je webroot staan?
Gewijzigd op 10/01/2013 23:42:51 door jack maessen
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:43:08
Quote Anchor link
Website staat online
Gewijzigd op 10/01/2013 23:47:57 door Juko van harrelt
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

10/01/2013 23:48:25
Quote Anchor link
www.kvlvheurne.be/lid.html wat is nou je probleem?
Het werkt hier toch.
Ik vermoed dat het daarvoor niet werkte omdat je php uit had staan...
 
Jack maessen

jack maessen

10/01/2013 23:49:32
Quote Anchor link
ik heb je formulier ingevuld
ik krijg netjes deze echo: "Uw bericht werd verzonden, wij gaan zo snel mogelijk proberen antwoorden"
Maar is de mail bij jou aangekomen?
 
Juko van harrelt

Juko van harrelt

10/01/2013 23:51:15
Quote Anchor link
Wow ! Het werkt !
Weet zelf niet hoe dit komt maar ben toch zeer tevreden, iedereen bedankt om toch te reageren en hun tijd hier in te steken !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/01/2013 08:13:52
Quote Anchor link
Juko van harrelt op 10/01/2013 23:37:07:
Als ik op verzenden klik, opent hij de php file in de browser met alle tekst,

Enige wat ik kan bedenken, en hierboven ook is aangegeven, is dat je het bestand verkeert benaderd. Je benadert de bestanden toch wel via localhost (de browser) en opent het niet direct vanuit de verkenner?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.