php profile token script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 12:17:31
Quote Anchor link
Heb het nou als volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
include 'config.php';
if(isset($_POST["submit"])){
$chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
for($i = 0; $i < 64; $i++) $token .= $chars[random_int(0,strlen($chars) - 1)];
print($token);
}

$naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['naam']);
$avatar = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['avatar']);
$ticket_naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['ticket_naam']);
$sql = "INSERT INTO account (u_naam, avatar)
VALUES ('"
.$naam."','".$avatar."');";
$sql .= "INSERT INTO tickets (ticket_naam, token)
VALUES ('"
.$ticket_naam."','".$token."');";

if ($conn->multi_query($sql) === TRUE) {
    echo "succesvol toegevoegd";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();
?>

<html>
<body>
<form name="" method="post">
<h1>Gebruikers info</h1><br>
  Naam:<br>
  <input type="text" name="naam" value="">
  <br>
  avatar img:<br>
  <input type="text" name="avatar" value="">
  <br>
  <h1>Ticket info</h1><br>
   Ticket naam:<br>
  <input type="text" name="ticket_naam" value="">
  <br>
  <input type="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>

alleen lijkt het of de if roep al word geroepen krijg de volgende error
en de token krijg ik ook niet in de database
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `token` char(64) NOT NULL,
  `ticket_naam` varchar(250) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `plaats` varchar(250) NOT NULL,
  `prijs` int(2) NOT NULL,
  `betaallink` varchar(250) NOT NULL,
  `u_id` int(11) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 8

Notice: Undefined index: avatar in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 9

Notice: Undefined index: ticket_naam in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 10

Notice: Undefined variable: token in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 14
succesvol toegevoegd
Gewijzigd op 01/10/2019 12:19:49 door pascal klienstra
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:31:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 12:42:08
Quote Anchor link
$_POST["submit"] bestaat niet. Er is geen name aan de knop gekoppeld.

Of bouw wat robuusters, en controleer of er ge-POST is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
  echo "Er is gepost:";
  print_r($_POST);
}

?>
Gewijzigd op 01/10/2019 12:43:00 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 12:44:50
Quote Anchor link
bij het starten van de php bestand krijg ik de volgende error's al

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 8

Notice: Undefined index: avatar in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 9

Notice: Undefined index: ticket_naam in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 10

Notice: Undefined variable: token in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 14
succesvol toegevoegd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 12:46:52
Quote Anchor link
Die indexen en variabelen hebben nog geen waarde.
Dus........
Gewijzigd op 01/10/2019 12:47:10 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 12:49:19
Quote Anchor link
aah zo dus moet eerst al die variable vullen dus wat in me databse staat
maar als ik de op de site ga staat er automatisch dit al succesvol toegevoegd dat moet pas als de if submit passeert en de token werkt ook niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
include 'config.php';
if(isset($_POST["submit"])){
$chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
for($i = 0; $i < 64; $i++) $token .= $chars[random_int(0,strlen($chars) - 1)];
print($token);
}
$naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['naam']);
$avatar = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['avatar']);
$ticket_naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['ticket_naam']);
$sql = "INSERT INTO account (u_naam, avatar)
VALUES ('".$naam."','".$avatar."');";
$sql .= "INSERT INTO tickets (ticket_naam, token)
VALUES ('".$ticket_naam."','".$token."');";
if ($conn->multi_query($sql) === TRUE) {
    echo "succesvol toegevoegd";
} else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
?>

<html>
<body>
<form name="" method="post">
<h1>Gebruikers info</h1><br>
Naam:<br>
<input type="text" name="naam" value="">
<br>
avatar img:<br>
<input type="text" name="avatar" value="">
<br>
<h1>Ticket info</h1><br>
Ticket naam:<br>
<input type="text" name="ticket_naam" value="">
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 12:52:26
Quote Anchor link
Alles na de accolade op lijn 6/7 controleer je niet of er gesubmitted is. Beter controleer je of er ge-POST is (zie mijn code) en verschuif je die accolade tot na de afhandeling.
Gewijzigd op 01/10/2019 12:53:01 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/10/2019 12:55:43
Quote Anchor link
Hier een snellere manier om een token te genereren :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bytes
= openssl_random_pseudo_bytes( 32, $cstrong );
var_dump( bin2hex( $bytes ) );
?>


https://www.php.net/manual/en/function.openssl-random-pseudo-bytes.php
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:02:00
Quote Anchor link
het is gelukt bedankt,

maar krijg nog de volgende fout
Undefined variable: token in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 5
4jxufz5kzc8dgo4zkeg4dbww9p0yn2laagnbfnddjdyqb7m6qs2eqq6wlksm78t2

krijg de token nou wel in mijn db zou het aan de sql liggen ?
`token` CHAR(64) NOT NULL,
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 13:03:58
Quote Anchor link
Deze foutmelding heeft niks met de database te maken. Dat betekent gewoon niets anders dat de variabele of index geen waarde heeft.
Gewijzigd op 01/10/2019 13:05:07 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:07:29
Quote Anchor link
ik heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
include 'config.php';
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
$chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
for($i = 0; $i < 64; $i++) $token .= $chars[random_int(0,strlen($chars) - 1)];
$naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['naam']);
$avatar = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['avatar']);
$ticket_naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['ticket_naam']);
$sql = "INSERT INTO account (u_naam, avatar)
VALUES ('"
.$naam."','".$avatar."');";
$sql .= "INSERT INTO tickets (ticket_naam, token)
VALUES ('"
.$ticket_naam."','".$token."');";
if ($conn->multi_query($sql) === TRUE) {
    echo "succesvol toegevoegd";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}
}


$conn->close();
?>

maar de token moet gewoon automatisch genereren
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 13:13:50
Quote Anchor link
Met $token .= wil je je variable $token dus uitbreiden. Echter bestaat deze niet. Zo wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$token
=""; // maak variabele aan zonder inhoud.
$chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
for($i = 0; $i < 64; $i++) $token .= $chars[random_int(0,strlen($chars) - 1)];
echo $token;
?>


Maar de OpenSSL-functie is deftiger ;-)
Gewijzigd op 01/10/2019 13:15:21 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:39:02
Quote Anchor link
heb het nou zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include 'config.php';
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
$token=""; // maak variabele aan zonder inhoud.
$chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
for($i = 0; $i < 64; $i++) $token .= $chars[random_int(0,strlen($chars) - 1)];
echo $token;
$naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['naam']);
$avatar = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['avatar']);
$ticket_naam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['ticket_naam']);
$sql = "INSERT INTO account (u_naam, avatar)
VALUES ('"
.$naam."','".$avatar."');";
$sql .= "INSERT INTO tickets (token, u_naam, ticket_naam)
VALUES ('"
.$token."','".$naam."',".$ticket_naam."');";
if ($conn->multi_query($sql) === TRUE) {
    echo "succesvol toegevoegd";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}
}


$conn->close();
?>

alleen de table tickts vult niet meer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 13:39:49
Quote Anchor link
Wat is de output?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:42:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
<body>
<form name="" method="post">
<h1>Gebruikers info</h1><br>
  Naam:<br>
  <input type="text" name="naam" value="">
  <br>
  avatar img:<br>
  <input type="text" name="avatar" value="">
  <br>
  <h1>Ticket info</h1><br>
   Ticket naam:<br>
  <input type="text" name="ticket_naam" value="">
  <br>
  <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE `tickets` (
  `token` char(64) NOT NULL,
  `u_naam` varchar(250) NOT NULL,
  `ticket_naam` varchar(250) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `plaats` varchar(250) NOT NULL,
  `prijs` int(2) NOT NULL,
  `betaallink` varchar(250) NOT NULL,
  `u_id` int(11) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;
Gewijzigd op 01/10/2019 13:44:21 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 13:44:47
Quote Anchor link
De output is wát eruit komt.
Dit is niet je HTML.

Wat toont je browser? Zie je iets van errors?
Gewijzigd op 01/10/2019 13:45:33 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:49:42
Quote Anchor link
zie geen errors
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 13:53:40
Quote Anchor link
Echo je $sql eens en gooi de uitkomst eens in je MySQL-client.
Gewijzigd op 01/10/2019 13:53:57 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 13:56:55
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: sql in C:\xampp\htdocs\voegtoe.php on line 9

heb de postmethod wel in 2 query's van tickets en account $naam
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 14:14:28
Quote Anchor link
echo'en NADAT je hem hebt aangemaakt......
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 15:50:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zvvrxhvb71z2nvxsunnfisi7lvm78xv6uxxrgzpyg78p45diea0omxmxtgznhr5uINSERT INTO account (u_naam, avatar) VALUES ('sfs','sfff');INSERT INTO tickets (token, u_naam, ticket_naam) VALUES ('zvvrxhvb71z2nvxsunnfisi7lvm78xv6uxxrgzpyg78p45diea0omxmxtgznhr5u','sfs',fsfsff');succesvol toegevoegd


krijg nog niks te zien in tickets
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.