php profile token script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 18:31:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include 'config.php';
if (!isset ($_GET['listing'])) // if not isset
$token = $_GET["listing"];
{

  $_GET['listing'] = '';
    
}

$sql = "
SELECT * FROM account
INNER JOIN tickets ON account.u_naam = '"
.$row['u_naam']."'
WHERE tickets.token = '"
. $row['token'] . "'";

$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {

    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        echo "Naam:" . $row["naam"] . "</br>";
        echo "Ticket titel:" . $row["ticket_naam"] . "</br>";
    }
}
else {
    echo "0 results";
}

$conn->close();
?>


werkt nog steeds niet
Notice: Undefined index: listing in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 4

Notice: Undefined variable: row in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 8

Notice: Undefined variable: row in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 9
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:01:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 18:36:03
Quote Anchor link
- Waar komt $row vandaan?
- Als $_GET['listing'] NIET bestaat, waarom roep je hem dan op als hij niet bestaat?

Ik heb het idee dat je je hele structuur eens goed onder de loep moet nemen voordat je de fout begaat dat het een script een 'bouwval' wordt. Ik kan je wel verder blijven helpen, maar als je blijkbaar niet echt inziet wat je script doet, dan vrees ik dat er geen goed resultaat uit je script komt.

Wat je nu wilt doen lijkt mij te hoog gegrepen voor je.
Ik denk dat een basis-tutorial een beter idee is en dat je dit beter in de vrieskist kan leggen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/10/2019 18:38:16
Quote Anchor link
Op regel drie een if. op regel vier doe je iets en pas daarna komen de { en } haakjes ...
Indien je if niet meteen gevolgd wordt door een { dan wordt alleen de volgende regel voorwaardelijk uitgevoerd en alle regels daarna onvoorwaardelijk. En waar maak je een variabele $row aan? ik zie m niet...
Ik bedoel ergens zou je moeten beginnen met $row = ....

Edit: Ariën was me voor.
Gewijzigd op 01/10/2019 18:40:08 door Frank Nietbelangrijk
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

01/10/2019 18:44:21
Quote Anchor link
de row voer hem toch uit via de sql query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include 'config.php';
if (!isset ($_GET['listing'])) // if not isset
$token = $_GET["listing"];
{

  $_GET['listing'] = ' ';
    
}

$sql = "
SELECT * FROM account
INNER JOIN tickets ON account.u_naam = '"
.$row['u_naam']."'
WHERE tickets.token = '"
. $row['token'] . "'";

$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
    while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
        echo "Naam:" . $row["u_naam"] . "</br>";
        echo "Ticket titel:" . $row["ticket_naam"] . "</br>";
    }
}
else {
    echo "0 results";
}

$conn->close();
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/10/2019 18:50:50
Quote Anchor link
Pascal klienstra op 01/10/2019 18:44:21:
de row voer hem toch uit via de sql query

Klopt dus op regels 18 en 19 bestaat $row.
Maar op de regels 11 en 12 niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 19:07:18
Quote Anchor link
En waarom nu weer het verouderde mysql_query?

Sta je nou gewoon lukraak code te kopiëren met de hoop dat het werkt?
Ik ben benieuwd naar je werkmethode?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

02/10/2019 16:33:14
Quote Anchor link
heb het nou als volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include "config.php";
if( $_GET["listing"])
{

$token = $_GET["listing"];
$sql = "
SELECT * FROM account
INNER JOIN tickets ON account.u_naam = '"
.$row['u_naam']."'
WHERE tickets.token = '"
. $row['token'] . "'";
$resultaat = $conn->query($sql);

if ($resultaat->num_rows > 0) {

  while($row = $resultaat->fetch_assoc()) {
       echo "naam " .$row[u_naam]."<br>";
       echo "Ticket titel " .$row[ticket_naam]."<br>";
  }
}

else {
   echo "0 resultaten";
   }

   $conn->close();
?>


krijg deze foutmelding
Parse error: syntax error, unexpected end of file in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 23
 
Ivo P

Ivo P

02/10/2019 16:47:18
Quote Anchor link
de if van regel 3/4 wordt nergens afgesloten.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

02/10/2019 17:17:29
Quote Anchor link
Heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include "config.php";
if( $_GET["listing"])
{

$row = "";
$token = $_GET["listing"];
$sql = "
SELECT * FROM account
INNER JOIN tickets ON account.u_naam = '"
.$row['u_naam']."'
WHERE tickets.token = '"
. $row['token'] . "'";
$resultaat = $conn->query($sql);
if ($resultaat->num_rows > 0) {
  while($row = $resultaat->fetch_assoc()) {
       echo "naam " .$row[u_naam]."<br>";
       echo "Ticket titel " .$row[ticket_naam]."<br>";
  }
 }
}

else {
   echo "0 resultaten";
   }

   $conn->close();
?>

Warning: Illegal string offset 'u_naam' in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 9

Notice: Uninitialized string offset: 0 in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 9

Warning: Illegal string offset 'token' in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 10

Notice: Uninitialized string offset: 0 in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 10
Gewijzigd op 02/10/2019 17:23:24 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2019 17:30:47
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar je script...

Wat doe je met $row die je leeg start? (lijn 5)
En waarom denk je opeens dat deze een array is (lijn 9 )?
$row maak je alter pas aan.

Ergo: Lees eens de vorige reacties in dit topic. Want je blijft dezelfde fouten steeds maar maken.
Gewijzigd op 02/10/2019 17:31:41 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

02/10/2019 17:50:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include_once("config.php");

if (isset($_GET['listing']))
{

    $token = $mysqli->real_escape_string($get);
    $get = $_GET['listing'];
    $sql = "
SELECT * FROM account
INNER JOIN tickets ON account.u_naam = '"
.$row['u_naam']."'
WHERE tickets.token = '"
.$token."'";
    $result = $conn->query($sql);
    if ($result->num_rows > 0)
    {

        if($row = $result->fetch_assoc())
        {

            echo $row["ticket_naam"];
            echo $row["u_naam"];
            echo "<pre>".print_r($row,true)."</pre>";
        }
    }

    else
    {
        echo "0 results";
    }
}

?>

heb het terug gelezen weet echt niet wat ik fout doe

Notice: Undefined variable: mysqli in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 6

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function real_escape_string() on null in C:\xampp\htdocs\lees.php:6 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 6
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2019 17:56:41
Quote Anchor link
Waar komt $row op lijn 10 dan vandaan?

Met alle respect dat je wilt programmeren. Maar als je echt zulke dingen niet doorhebt, dan zit je echt te sleutelen aan iets waar je geen ervaring mee hebt, wat uiteindelijk instabiel zal worden. We willen best helpen, maar het is niet de bedoeling dat we constant je hand beet blijven houden.

Ga zelf eens na of het niet beter is om dit in de vrieskist te stoppen, om je eens te richten op de simpele basis van PHP, i.p.v. een heel ticketsysteem met (voor jouw complexe joins en complexe structuren).

Ook zie ik wisselende variabelen ($conn, $mysqli), wat mij aan het denken zet dat je gewoon van diverse tutorials gewoon lukraak wat staat te copy/pasten, met alle hoop dat het aansluit op je script? Zo, ja, dan heb je ergens de foute afslag genomen.
Gewijzigd op 02/10/2019 18:01:40 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/10/2019 17:58:13
Quote Anchor link
PHP geeft echt superduidelijke foutmeldingen.

Ik zou je echt aanraden deze eens goed te lezen en daarmee aan de slag te gaan. De beste manier om PHP te leren is wat mij betreft door te leren te debuggen, want dat drukt je neus (in de boter en) op de feiten. Dit in tegenstelling tot een soort overklopexercitie, en dan maar hopen dat je geen fouten maakt, en als je fouten maakt ben je hopeloos verloren omdat je eigenlijk niet goed snapte waar je mee bezig was...

Lees de melding nog eens goed:
Quote:
Notice: Undefined variable: mysqli in C:\xampp\htdocs\lees.php on line 6

Daar staat precies aangegeven wat er aan scheelt. Op regel 6 staat een ongedefinieerde variabele: mysqli. Verderop gebruik je $conn voor hetzelfde doel: het object dat het mysqli-object zou moeten voorstellen. Persoonlijk zou ik deze gewoon "$db" noemen eerlijk gezegd. Goede naamgeving maakt je code ook een stuk intuïtiever.

De rest van de foutmeldingen zijn (vaak, maar niet altijd) een gevolg van de eerste fout. Los deze dus altijd in de volgorde waarin deze gemeld worden op en dan verdwijnt de rest mogelijk vanzelf.

Maar breng eens lijn aan in wat je doet en probeer te doorgronden wat er gebeurt. Dit is tot nu toe niets meer dan een typecurses geweest.
Gewijzigd op 02/10/2019 18:02:23 door Thomas van den Heuvel
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.