php query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sacha de besten

sacha de besten

10/07/2010 14:24:56
Quote Anchor link
Beste webmasters

ik heb een probleem ik wil iets uitlezen van mijn tabel waar er in het veld index ja staat mag hij tonnen op de pagina
ik gebruik deze code
$query = "SELECT * FROM `producten` WHERE index=ja";
maar dit lukt niet wie kan me helpen

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 17:02:37
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/07/2010 14:34:28
Quote Anchor link
Is dit alle code van je complete query?

en misschien helpt het als je de backticks weghaalt
 
Stefan Candan

Stefan Candan

10/07/2010 14:37:09
Quote Anchor link
Zet "ja" ook eens tussen single quotes.
 
Sacha de besten

sacha de besten

10/07/2010 14:45:56
Quote Anchor link
alvast bedankt voor de hulp
ik gebruik nu deze code maar ik zie nog niets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php
/************ select ******************/
$query = "SELECT * FROM `producten` WHERE index="ja"";
//$query = "SELECT * FROM tabel where ? = ?";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando

$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
//Alle rijen overlopen in een loop
while($rij = mysql_fetch_assoc($result)){
?>


<?php echo $rij['naam'] ?>

<?php
}
?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

10/07/2010 14:59:49
Quote Anchor link
Je moet 'ja' doen en niet "ja".
Dus het moet er zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM `producten` WHERE index='ja'";
?>
 
Sacha de besten

sacha de besten

10/07/2010 15:05:03
Quote Anchor link
alvast bedankt maar ik doe nu dit
en ik zie nog niets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
/************ select ******************/
$query = "SELECT * FROM `producten` WHERE index='ja'";
//$query = "SELECT * FROM tabel where ? = ?";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando

$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
//Alle rijen overlopen in een loop
while($rij = mysql_fetch_assoc($result)){
?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

10/07/2010 15:10:02
Quote Anchor link
Hmm...

Doe eens voor die while echo $rij['id'];
vervang die id wel door een veld die in die tabel staat.
En kijk dan of er wat uit komt.
 
Sacha de besten

sacha de besten

10/07/2010 15:14:38
Quote Anchor link
als ik een echo plaats zie ik gewoon een white page
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/07/2010 16:44:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
/**
   en hier heb je uiteraard
   mysql_connect
   mysql_select_db
**/


$sql = "SELECT *
        FROM   producten
        WHERE  index='ja'"
;

if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
   echo mysql_error();
else {
   if (mysql_num_rows($result)> 0) {    
      while($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {
         var_dump($rij);
      }
   }

   else {
      echo 'er zijn geen records beschikbaar';
   }
}

?>
Gewijzigd op 10/07/2010 16:45:41 door Noppes Homeland
 
Ruben Portier

Ruben Portier

10/07/2010 17:10:51
Quote Anchor link
Je kan inderdaat zoals Noppes aangeeft eens met mysql_error() gaan kijken wat de fout is. De database stuurt je geen gegevens terug omdat er wat fout is in de query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.