PHP reken script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Racoon smasher

racoon smasher

27/05/2014 16:36:19
Quote Anchor link
Sorry als de titel niet duidelijk is, wist niet hoe ik het moest noemen.

Ik heb een tabel met 2 kopjes genaamt b_followed_links & b_nofollowed_links. nu is het zo dat als je 40 bij de eerste invult, dat die dan automatisch bij de ander 60 in de database zet zodat het getal samen altijd eindigt op 100. dus dan hoeven ze maar 1 veld in te vullen.

Dit komt namelijk in een pie chart en heeft te maken met een SEO CMS.

weet iemand hoe je dit doet met behulp van PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:07:55
 
Mike van den Hoek

Mike van den Hoek

27/05/2014 17:22:36
Quote Anchor link
// declaratie variabelen
$followed = $_post['followed'];
$nofollowed = $_post['nofollowed'];


if($followed + $nofollowed >100){
echo "De uitkomst van de combinatie kan niet hoger dan 100 zijn";
}
else{
//checken welk veld van het formulier gevuld is
if(empty($followed) && !empty($nofollowed)){
$followed = 100 - $nofollowed;
}
elseif(empty($nofollowed) && !empty($followed)){
$nofollowed = 100 - $followed;
}
else{
echo "U heeft niets ingevoerd"
}
}
Zoiets als dit?
Gewijzigd op 27/05/2014 18:47:15 door Mike van den Hoek
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/05/2014 21:28:01
Quote Anchor link
Er wordt ergens 1 veld/variabele ingevuld en de andere wordt automatisch (buiten de gebruiker om) berekend, zodat het totaal 100 is?
Ik zou verwachten dat dat in 1 insert/update-query kan.
 
Erwin H

Erwin H

27/05/2014 23:28:54
Quote Anchor link
Als je x en y hebt en x+y=100 geldt, dan heb je alleen x nodig om y te weten.

Met andere woorden, beide opslaan in je database is 50% teveel data in je database.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2014 09:22:06
Quote Anchor link
Erwin H op 27/05/2014 23:28:54:
Als je x en y hebt en x+y=100 geldt, dan heb je alleen x nodig om y te weten.

Met andere woorden, beide opslaan in je database is 50% teveel data in je database.


Ik sla sws alles op in de database, maar ik sla nooit iets dubbel op. het is belangrijk dat follow en unfollow allebij in de database komen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 09:40:21
Quote Anchor link
Het volledig quoten van een reactie die er (direct) bovenstaat heeft weinig toegevoegde waarde. Maakt alleen het topic (onnodig) lang en onoverzichtelijk.

Ben het met Erwin H eens; beide opslaan is wat overdreven, omdat je altijd y kunt uitrekenen (als je x weet).

Racoon smasher op 28/05/2014 09:22:06:
het is belangrijk dat follow en unfollow allebij in de database komen.

Dan blijf ik er bij:
Obelix en Idefix op 27/05/2014 21:28:01:
Ik zou verwachten dat dat in 1 insert/update-query kan.

pseudo-code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO table_name
    (x, y, column3,...)
VALUES
    (x, 100-x, value3,...)
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2014 09:44:52
Quote Anchor link
Het is dat ik het nu niet kan uittesten, maar om 12 uur wel.

ik wist niet eens dan 100-b_followed_links kon in een query :P

Toevoeging op 28/05/2014 12:09:06:

Ik heb de sql uitgeprobeerd en het script van mike en toch gebruik ik liever dat van mike (heb hem wel aangepast), want als ik het met die sql doe dan komt er in me database te staan bij unfollowed 100 - 80 en ik heb liever dat er dan gewoon 20 komt te staan en dat werkt met het script van mike wel.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 12:46:47
Quote Anchor link
Racoon smasher op 28/05/2014 09:44:52:
want als ik het met die sql doe dan komt er in me database te staan bij unfollowed 100 - 80

Dan klopt (vermoed ik) je query niet....

Je gaat dus (liever) heel veel extra code gebruiken, terwijl het heel eenvoudig / efficiënt opgelost kan worden. Wat jij wil. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.