PHP Round, 2 achter de komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

09/01/2023 17:05:00
Quote Anchor link
Ik krijg het niet voor elkaar om de PHP code ROUND in te voegen in mijn PHP code.
Zonder de PHP code round krijg ik het resultaat 2.8311 en dit klopt.

Totaal aantal doelpunt (2548) gedeeld door aantal wedstrijden (900) = 2.8311
Graag toon ik de waarde achter de punt met 2 posities zodat er 2.83 komt te staan.

Graag jullie hulp. Hieronder mijn code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
                $query
= "SELECT
                            (SELECT SUM(total.home_team_score) AS total_score
                                FROM (SELECT home_team_score
                                FROM matches
                                UNION ALL SELECT away_team_score
                                FROM matches) total)
                                /
                                (SELECT COUNT(*)
                                    FROM matches) AS average"
;

                $query_run = mysqli_query($conn, $query) or die("database error:". mysqli_error($conn));
                
                if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                {

                    foreach($query_run as $row)
                    {

                        ?>

                        <tr>
                            <td><?= "Average number of goals per match**: " .'<strong>' .$row['average'] .'</strong>'; ?></td>
                        </tr>
                        <?php
                    }
                }

                else
                {
                    ?>

                        <tr>
                            <td colspan="4">No Record Found</td>
                        </tr>
                    <?php
                }
            ?>


Toevoeging op 09/01/2023 17:17:12:

Ik ben er zelf snel achter gekomen door round toe te voegen na de punt en voor de $row en daarna het aantal achter de punt aan te geven met 2, dus .round($row['average'], 2)

regel 20 is dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= "Average number of goals per match**: " .'<strong>' .round($row['average'], 2) .'</strong>'; ?></td>


Ik zie wel dat er round en number_format gebruikt kan worden, welke is het beste om te gebruiken om af te ronden?
Gewijzigd op 09/01/2023 17:19:01 door Marcel Vuuren
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:13:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/01/2023 17:45:00
Quote Anchor link
Met number_format kun je een komma tonen (Nederlandse schrijfwijze) in plaats van een punt.
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

10/01/2023 08:48:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 09/01/2023 17:45:00:
Met number_format kun je een komma tonen (Nederlandse schrijfwijze) in plaats van een punt.

Top, dank. Dan gebruik ik number_format
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= "Average number of goals per match**: " .'<strong>' .number_format($row['average'], 2) .'</strong>'; ?></td>
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/01/2023 09:00:16
Quote Anchor link
Als het alleen voor weergave is kan je gewoon format(1.23456, 2, 'nl_NL') gebruiken.

Verander ook het Engels naar het Nederlands, zoals 'Geen rijen gevonden'.
Gewijzigd op 10/01/2023 09:02:09 door Ad Fundum
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2023 11:06:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
     (SELECT SUM(total.home_team_score) AS total_score
      FROM
         (SELECT home_team_score
          FROM matches
             UNION ALL
          SELECT away_team_score
          FROM matches) total
         )
        /
      (SELECT COUNT(*)
       FROM matches
      ) AS average


uhm

Wat reken je hier in hemelsnaam uit?
Is dat niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT SUM(home_team_score + away_team_score) / COUNT(*) AS average
FROM matches
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.