php script 2 txt bestanden vergelijken en verschillen laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 10:22:52
Quote Anchor link
Ik heb twee txt bestanden.
Nu wil ik dat ik daar de verschillen uit kan halen. Dus dat hij terug geeft wat er bij 2 anders is dan bij bestand 1.
Hoe kan ik dit maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:50:31
 

19/03/2011 11:02:53
Quote Anchor link
Wat voor data sla je op?
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 11:04:14
Quote Anchor link
Ik heb gewoon twee .txt bestanden.

Hoebedoel je met data opslaan?
 
Ruffian None

Ruffian None

19/03/2011 11:04:47
Quote Anchor link
Is het voor 1x? dan kan je beter iets downloaden als WinMerge
 

19/03/2011 11:06:47
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 19/03/2011 11:04:14:
Ik heb gewoon twee .txt bestanden.

Hoebedoel je met data opslaan?


Wat sla je er in op?
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 11:08:23
Quote Anchor link
Ik sla er een webpagina in op.
txt 1 wordt elke 5 minuten gelijkgesteld aan de webpagina.
txt 2 is de laatste versie van de webpagina.

ZO wil ik dat er dus kan worden weergegeven wat er veranderd is aan de webpagina.
 

19/03/2011 11:17:10
Quote Anchor link
Dit betekend dus dat je data uit die pagina's wilt halen. Dat mag je alleen doen als je toestemming hebt van de eigenaar van de website. Verder is het zo dat als je weet hoe het allemaal werkt, dat je dan veel slimmer bezig kan.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 11:19:15
Quote Anchor link
Toestemming heb ik. Het gaat om ons schoolrooster. Er moet gekeken worden wat er is veranderd.

Maar is het mogelijk? En zoja hoe?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

19/03/2011 11:34:25
Quote Anchor link
WAT kan van alles zijn, dus wees nu eens duidelijk over wat WAT is.

En vragen of iets mogelijk is hoef je niet, want het antwoord op z'n vraag kan altijd met ja beantwoord worden.

Hoe, wel dat is geheel afhankelijk van wat WAT is.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 11:38:19
Quote Anchor link
De inhoud van de pagina veranderd is.

Hier is de standaard rooster
http://roosters5.gepro-osi.nl/roosters/rooster.php?docenten%5B%5D=CBU&type=Docentrooster&school=1528

en hier de wijzingen ;http://roosters5.gepro-osi.nl/roosters/rooster.php?wijzigingen=1&docenten%5B%5D=CBU&type=Docentrooster&school=1528

Nu moet hij kijken wat er veranderd is.

En het liefst dat hij dit niet opmerkt : "Laatst bijgewerkt: 18-03-2011 15:11:05"
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/03/2011 12:54:08
Quote Anchor link
gewoon met curl ophalen oid
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 12:56:43
Quote Anchor link
Ja het ophalen weet ik hoe het moet. Maar hoe kan ik die twee bestanden vergelijken. En dan de verschillen eruit halen?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/03/2011 13:06:07
Quote Anchor link
je kan dan toch gewoon kijken waar laatst bijgewerkt staat en wat daar na komt vergelijken.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

19/03/2011 13:11:45
Quote Anchor link
Maar ik wil de veranderingen zelf. Dus bijvoorbeeld

AVL 301 7e uur => vrij
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/03/2011 17:14:41
Quote Anchor link
Iemand?
 
Stefan -

Stefan -

22/03/2011 18:19:01
Quote Anchor link
Als je hem nou gewoon in 2 array's zet dan kan je die bestanden verglijken met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array_diff

Als er aan het einde dus iets in de array zit is er wat veranderd.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

23/03/2011 10:37:46
Quote Anchor link
Oke, maar hoe zet ik een hele pagina in een array?
 
Stefan -

Stefan -

23/03/2011 11:26:14
Quote Anchor link
Even uit me hoofd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$bestand_handelen
= fopen("JetxtBestand.txt", "rb");

while (!feof($bestand_handelen) ) {

$line_of_text = fgets($bestand_handelen);
$parts = explode('=', $line_of_text);

echo $parts[0] . $parts[1]. "<BR>";
}


fclose($bestand_handelen);
?>
 
John D

John D

23/03/2011 12:11:25
Quote Anchor link
even naar het OS springen en diff eroverheen halen. Geeft de gewijzigde regels.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.